Maand: juli 2024

Petriti, Parga en Preveza

Op 4 juli 2024 vertrekken we pas in de middag naar een volgend ankerbaaitje, want dan is er wat wind. Wel eens voor anker gelegen hier in Petriti maar we zijn er nooit aan land geweest. Ik mag de opblaas Unicorn van Remco even lenen voor in het water maar als ik aan kom zwemmen hoor ik een harde pfffff. Ach jee bij het opblazen is de kop ontploft. Gelukkig is de band en het staartje nog wel heel. De krekels laten overduidelijk van zich horen. Als we ’s avonds op een mooi plekkie met veel groen een hapje eten zien we ze in grote getalen op boomstammen zitten.

Op naar het mooie maar ozo toeristische Parga. Je ankert in de Parga Valtos baai, een baai ernaast. Met de boot taxi, hoe luxe kun je het hebben, gaan we met z’n zessen naar de kant. Via smalle steegjes met alleen maar toeristen winkeltjes lopen we omhoog. Op naar de overblijfselen van het Venetiaanse kasteel. Vanaf daar heb je een  magnifiek uitzicht over een eilandje en de 2 druk bezochte stranden. Zou trouwens niet misstaan in een vakantiefolder.

En nu liggen we na een heerlijke zeildag voor anker bij Preveza. Het kwik is inmiddels gestegen naar de 36 /37 graden, hot. Fijn dat het af en toe waait en we ter verkoeling kunnen zwemmen. Boodschappen doen in de airco is het uitje van de dag. Alleen jammer Ann, die fles wijn kun je beter in de tas stoppen dan ernaast. Geeft zoveel rommel zie je. We brengen duikflessen weg voor controle en om ze te vullen. We cleanen de boot en doen de nodige wassen. Maandag gaat de boot bij Ionion Marina op de kant. Woensdag 17 juli vliegen we voor een maandje naar huis, ozo fijn.

Baai bij Korfoestad. Griekenland

Op mijn verjaardag is de voorspelling dat er een super goede wind staat om naar Griekenland te zeilen zo’n 100 mijl. Toch wel handig om daar gebruik van te maken, we zijn immers een zeil- en geen motorboot. Zaterdagmorgen 29 juni gooien we in de baai bij Korfoe stad ons anker uit. Yeh we zijn weer in de Griekse wateren beland. Het is een uurtje later hier. Om ons heen de nodige variatie aan boten. Sommigen van het grotere formaat met zelfs een helikopterplatform, zeilboten met mast verlichting, piratenboten vol toeristen en er komt zelf een dinghy met orkest voorbij.

Heerlijk om weer door de stad te slenteren, internet te scoren (niet onbelangrijk) en onze eerste Sakanaki te nuttigen. En …. Cees heeft eindelijk weer eens zijn piano momentje. Met z’n 6-en wonen we  maandagavond 1 juli een concert bij van een zangkoor uit de VS die een tourneetje doet door Griekenland. Hi hi we zitten al bijtijds in de ozo warme kerk. Je weet maar nooit hoe druk het gaat worden (not). Ons programmaboekje is onze beste vriend die al wapperend fungeert als waaier. We genieten van de mooie stemmen. Woensdag 3 juli 2024 hebben we met z’n 8- ten een hele gezellige bbq bij de gastvrije Brigitte en Rob op de Milky Way. Zeilboot Zensation met Cindy en Geert zijn net gearriveerd en schuiven ook aan.

   

Highslide for Wordpress Plugin