Maand: september 2022

Nidri, Vlihobaai

Als we vrijdag 15 september onze ankerplek verlaten zien we in de haven van Preveza een mega jacht afgemeerd met jawel een privé helikopter op het achterdek. Ach je hebt altijd baas boven baas. Omdat er iets hardere wind voorspeld wordt voor zondag a.s. verplaatsen we ons naar de Vliho baai bij Nidri. Onderweg heb ik best wel wat last van atriumfibrilatie. Zodra we ten anker liggen gaan we direct naar I-assist medical center. Voor extra controle toch even naar het ziekenhuis in Lefkas. Niet per bus maar met de taxi. Jammer, er is net een vliegtuig geland en dan verplaatsen alle taxi’s zich daarheen. Dus in stijl wordt ik per ziekenwagen naar het gloednieuwe ziekenhuis van Lefkas vervoerd. We hoeven ons echter geen zorgen te maken. Met wat pilletjes zitten we 4 uur later weer in onze dinghy. Zo lief dat we nog, ‘t is 20.45 uur, bij Brigitte en Rob kunnen aanschuiven voor het avondmaal.

Er liggen hier in deze mooie grote baai meer dan 100 boten voor anker dus genoeg te zien om ons heen vooral als de wind toch wel behoorlijk aantrekt. Er raken boten van hun anker en proberen met deze wind opnieuw te ankeren, voor sommigen een aardig klussie. Ja de beste stuurlui staan immers aan wal. Cees en Rob bieden de helpende hand aan onze buurman. Hij pikt bij het anker ophalen een 2e anker op. Nog een heel gedoe om die los te krijgen. Trouwens zie je boot (voor anker) in het donker maar eens terug te vinden, je kan zo verdwalen en dat doen we ook. Geen google maps maar wel Marine Traffic om de boot te vinden. Of zo’n handig  Lidl lampje buiten zetten, doet ook wonderen.  

Tegen de avond zien we een lucht spektakel van lichtflitsen (onweer) in de lucht. Gelukkig ver van ons vandaan. Cees is weer aan het klussenbussen geslagen en ik ontpop me als proper Jetje. Het is nu een stuk cooler hier, heerlijk. We maken een wandeling en zien para gliders vlak naast ons landen. Oeps sommigen kunnen niet meer bijsturen en belanden in het struikgewas.          

Gezelligheid-kent-geen-tijd

Bijna 3 weken trekken we op met de bemanning van de Hedda 3 maar ieder gaat zijns weegs. Onverwachts toch nog een etentje met elkaar bij visrestaurant O Pharos bij de vuurtoren op Mytikas. Uit een koelbox wordt een tonijn tevoorschijn getoverd die in zee voor onze ogen wordt schoongemaakt. De bediening mag nog even in ‘de leer’ want ons rond klein wiebelig tafeltje staat vol met glaswerk als de mooi gefileerde vis wordt opgediend. De serveerster kijkt ons verwachtingsvol aan. Ach we zijn de beroerdste niet en stapelen één en ander op.  

Via Marine Traffic hebben we de Zensation en de Milky Way al gespot in de Varko bay of glasbaai ( helder water). Op ons gemakkie zeilen we daar naar toe. Brigitte en Cindy hebben een  fantastisch plan bedacht. We gaan een drijvend running diner doen. Dat zal me een gezellige boel worden en dat wordt het ook. We starten bij Geert & Cindy met bubbels die zich enorm heeft uitgesloofd. Nou die frikandellen stukjes met uitjes en saus houden we erin. Daarna verplaatsen we ons met de bijbootjes naar Brigitte & Rob voor de bbq met botermalse gemarineerde vlees spiesen en verschillende salades, verkukkuluk. De Nescafé Frappé en de ouzo  is bij ons aan boord.

En nu liggen we bij Preveza voor anker samen met de Milky Way en de Cooky van Henk & Christine. Zaterdag 10 september 2022 is’t onze trouwdag. Ja ja al 40 (robijn) jaar zijn Cees & Ann een paar, time flies. We laten dit niet ongemerkt voorbij gaan. Eind oktober gaan we dit heugelijke feit vieren met ons gezin op Tenerife.

  

Limni Keri op het eiland Zakynthos

Poehéé het is nog even een dingetje om ons hier van deze plek (Kyparissia) los te weken. We liggen hier bijna 2 weken en gaan bijna wortel schieten. Via een heerlijke zeildag naar Katakolon liggen we nu alweer een paar dagen op het eiland Zakynthos in de Keri baai. Een kleine badplaats met alleen wat taverna’s, supermarktjes, en vooral veel, echt heel veel kleine bootjes verhuur om naar het schildpadden eiland Marathonisi en de kaap Marathia te gaan.

Dat moet toch ook makkelijk kunnen met onze eigen dinghy. Na palaver met Ton en Petra gaan we dat doen. Allebei met onze eigen dinghy. Kijk als het motortje uitvalt kan de ander je altijd nog op sleeptouw nemen. Donderdag 1 september 2022 zitten we al om 9.00 uur in ons Beautje. We hebben shirts  met lange mouwen aan anders verknetter je door de zon. Als nieuwsgierige Aagjes willen we wel eens zien waar al die kleine huur bootjes in grote getalen naar toe sjezen.

De Caretta Caretta schildpad komt hier veelvuldig voor. Ze komen hier, op het Marathonisi eiland, aan land om in de broedtijd haar eieren te leggen in het warme zand. Nou eh, de drukte hier is nou niet echt bevorderlijk voor het broedgedrag. Er is een groot deel van het strand afgezet en op sommige plekken gemarkeerd met stokjes. Hier leggen schildpadden eieren wordt gezegd. De schildpadden doen denk ik een vervroegd middagdutje want we hebben er geen eentje gezien. Niet te land en ook niet te water.

Op naar het kaapje Marathia. Hier liggen ook net als op het schildpadden eiland wat grotten met als spectaculairste attractie een boog waar je met je bootje onder deur kan varen. Foto momentje. Net als we weer op de boot zijn (zo’n 3,5 uur later) begint het te waaien, goeie timing om weer aan boord te zijn.  

 

Highslide for Wordpress Plugin