Maand: april 2022

Pasen, optimistjes, een motortje en kokkerellen

Op ons paasbest, ja ja in kuikengeel, drinken we 1e paasdag koffie bij Toos en Rimmer met Italiaanse kleine zoete heerlijkheden, hemels. Ook zijn hier in de haven tijdens het paasweekend Nationale optimisten wedstrijden, zo leuk om te zien. Al die kinderen en wat een bootjes zo’n 130 bij elkaar. Het geheel is goed georganiseerd want binnen 10 minuten liggen al die optimistjes in het water om op zee hun wedstrijd te varen.

In oktober 2021 heeft Cees, hier in Marina di Ragusa, bij de plaatselijke Suzuki dealer een nieuw buitenboord motortje besteld voor de dingy. In april zou die geleverd worden. Ja ja je begrijpt het al, niet dus. Leveringsproblemen, maar op zaterdag 23 april staat er toch een nieuw motortje voor ons klaar. Ojee, we schrikken toch wel van de omvang, wat een joekel. Maar Cees is als een kind zo blij want we sjezen in plané over het water. En nu hangen er dus 2 motortjes op de hekstoel, één van 3- en één van 10 Pk. Waarom 2 geen idee?  

Afgelopen dagen is de wind gaan liggen en zijn de temperaturen zeer aangenaam. Korte broeken en jurkjes weer, lekker man. Tijdens een wandelingetje heb ik ineens sjans met een sprinkhaan van zeg maar het grotere soort, ha ha en dat als dierenliefhebster. Bij ‘ristorante Dutch Osprey’ eten diverse live-aboards een hapje mee. Dinsdag 19 april Marion & Paul met daarna het bordspel Keezen. Dinsdag 26 april Natasja & Marcel en op Koningsdag Christ, Toos & Rimmer met uiteraard een Nederlands rood/wit/ blauw/oranje tintje.   

    

Retorno a Sicilia

Donderdag 7 april 2022 zijn we al vroeg uit de veren. Precies om 4.30 uur rijdt de taxi voor om ons naar Schiphol te brengen. Rond 15.30 uur stappen we ons bootje op. Ze ligt erbij zoals we haar hebben achtergelaten alleen bedekt onder een behoorlijke laag Sahara zand. ’s Avonds vroeg te kooi en ….. het klokje rond geslapen. Hadden we waarschijnlijk effies nodig. Het eerste klusje op de Dutch Osprey ( ja ja Cees doet alles om zijn huwelijk te redden) zijn 6 kantige foto’s ophangen. Makkelijk te verwisselen door een magneet die achterop bevestigd is. Gezien bij één van de Jolanda’s (wie van de 4? ) van ons tennisclubje, echt zo leuk. Zie ik ze toch elke dag. Zaterdagmorgen schijnt het zonnetje uitbundig en is er weinig wind. Dus kunnen we lekker de boot afspuiten en haar van al het  Saharazand ontdoen zonder overlast te veroorzaken bij onze buren. ’s Middags genieten we van een bbq met andere booties bij zo’n 17 graden.

Zondag 10 april eerst zondagochtend koffie met Toos & Rimmer en we maken een wandeling langs de boulevard met uitzicht op het strand en de zee. Wat staat de Mimosa hier trouwens mooi in bloei. Van die trosjes met heldergele, pluizige en heerlijk ruikende ronde bloemetjes. En we eten al 2 avonden van die overheerlijke Italiaanse bruschetta’s made by Cees himself, delizioso. Maandagmiddag jeu de boules op het strand met een deel van de Nederlandse delegatie. Pffff het waait behoorlijk maar dat kan de pret niet drukken. En Cees is uiteraard weer met de nodige klussen bezig. Ik hoor iets over een nieuwe antenne splitter installeren en een FM radio antenne waar wat mee is.

    

Joehoe daar zijn we weer

Ik zit binnen en kijk naar buiten. Het ziet er niet aanlokkelijk uit, koud en tussen de 0 en 8 graden. Wat het weer betreft heerlijk om naar zonniger oorden te vertrekken. In Sicilië is het zo’n 17 graden toch wel een verschilletje. Maar even in het kort over afgelopen 5,5 maanden in Nederland.  Zo fijn om de kids weer te zien en als oma weer te mogen oppassen op Frenkie en Mees. Ja, Cees heeft ze liever iets groter van formaat maar als piano opa steelt hij zeker de show. In november ga ik met 6 tennisvriendinnen een weekend naar Zeeland. Wat een gezelligheid. Alleen mijn tong en onderkaak  geraakt door een boor van de tandarts zijn niet echt happy de peppy. Rond Cees zijn verjaardag eten we met ons hele gezin, net voor de lockdown, bij “aan de Zweth”. Wat een smaaksensaties en wat mooi opgediend, een toppertje. Onze oude waggie (15 jaar oud) maakt plaats voor een nieuwe. Wederom een Audi. Cees is merkvast zogezegd alleen nu een hybride en een SUV zodat wij als oudjes wat eleganter uit zo’n wagen kunnen stappen. Ondanks de Corona maatregelen vieren we Sinterklaas en kerst met ons gezin (burgerlijke ongehoorzaamheid).

Oudejaarsavond luiden we uit met vrienden. Cees moet toch echt ons nieuwe automobiel inrijden. We bezoeken Le Mont Saint Michel en Chateau’s in de Loire streek, wat een leuk begin van januari. Zo ook familie bezoek in Groningen, Hans & Jannie op Ameland en naar Marjan & Bert in Erloy. Ze hebben een oude kaasboerderij gekocht, een opknappertje zogezegd, maar dat is Bert wel toevertrouwd. We zien veel ‘natte en droge’ vrienden en familie, gezellie.

Ik tennis weer op de woensdagochtend en zing bij Let it Go online. Als het weer mag in het eggie, zoveel leuker. In Februari zijn een groot deel van de Corona maatregelen opgeheven, jippie. Leon en Nicolette vertrekken naar Sri Lanka. Wij eten nog een heerlijke 4 gangenlunch met Guido & Hanny in Breda. Vieren Frenkies 2e verjaardag met veel zonneschijn. Gaan samen met Lia & Remco naar Remastered in Rotterdam (echt een aanrader). En hebben vlak voor ons vertrek een high tea met ons gezin. Donderdag 7 april vliegen we weer naar Sicilië.

        

Highslide for Wordpress Plugin