Maand: oktober 2021

Ragusa Ibla en jeu de boules

Vrijdag 15 oktober 2021 zijn we, Brigitte, Rob, Cees en ik al bijtijds op pad om per bus Ragusa Ibla met een bezoek te vereren. Aldaar klimmen we omhoog en volgen de traptreden die ons naar het oude historische stadsdeel brengen gelegen in het zuid/oosten van het eiland Sicilië. Het staat sinds 2002 op de lijst van de UNESCO wereld erfgoed. Maar eerst scoren we een cappuccino (meervoud cappuccini) met jawel een cannolo (meervoud cannoli). Een typisch Siciliaanse zoete lekkernij, (gebakje of nagerecht). Het bestaat uit een opgerold koekje (gefrituurd) gevuld met ricotta of een crème achtige substantie, mejammie.

We zien heel veel op elkaar gepropte kalkstenenhuizen tegen een berg gebouwd, die mooi afsteken tegen de blauwe wolkenlucht. Typisch een gevalletje van Hotelling hè Leon. Je zou denken er is genoeg plek om op een ander deel van de berg een huis neer te zetten. Na al die barokke indrukken lopen we naar het park Gardino Ibleo met veel palmbomen, pilaren, beelden en een mooi uitzicht over de groene vallei.

Op aanraden van Toos en Rimmer eten we een voortreffelijk lunchje bij I Banchi. Binnen zien we een bijzondere inrichting, anders dan anders maar heel leuk.  Maandagmorgen 18 okt. eerst buiten yoga en s ’middags met heel wat Nederlanders alhier een jeu de boules battle georganiseerd door Paula en Wouter op het strand. Het is fantastisch weer maar we spelen wel met handicap want op het zachte zand rolt de bal voor geen meter. Gelukkig zijn er ook stukken waar het wel zo is.

Daarna met z’n allen een borrel op de zelfgebouwde catamaran Safari, heel gezellig. Dinsdag met een groepje naar de markt waar o.a. overheerlijke koekjes te koop zijn. Allemaal apart in plastic verpakt, dat is dan weer jammer. Niet goed voor de lijn maar ozo lekker.    

  

  

Socializen in Marina di Ragusa

Maandagavond 4 oktober 2012 vlieg ik weer terug naar Catania. In Nederland is iemand in mijn naaste omgeving besmet met een buikvirus. Jammer dat ik ook aangestoken word en helemaal niet fit in het vliegtuig stap. Gelukkig heeft Cees een autootje (Fiat 500) gehuurd om mij van het airport op te halen. Nog zeker anderhalf uur terug rijden naar MdR. De volgende dag bezoeken we één van de filmlocaties van de Italiaanse populaire detective serie Montalbano hier in de buurt. Het weer verandert. ’s Avonds niet meer buiten eten maar lekker knus binnen en ook het dekbed is weer tevoorschijn gehaald. Op aanraden van tennisvriendinnen lees ik op mijn e-reader de ‘Zeven Zussen’ van Lucinda Riley.

We maken kennis met de bemanning van verschillende Dutch boatties. Marion & Paul, Monique & Christ, Natasja & Marcel, Agnes,Johan & Lisa, Evelien & Arie. Van 10 jaar geleden kennen we Toos en Rimmer nog. Zo leuk om ze hier weer te ontmoeten. Er is yoga waar ik 2 keer per week naar toe ga. Met zo’n nieuwe yoga mat worden we weer helemaal Zen. Elke dinsdag is er markt en elke vrijdagavond Happy Hour en pizza eten. We organiseren een steiger lunch, jeetje wat heeft iedereen zich uitgesloofd. En we eten met allerlei nationaliteiten bij Frangipane. Cees vermaakt zich met klussen en ik offer me vrijwillig op om te…… socializen.

Maak voort maak voort maak voort

We hebben ongelofelijke haast. Het zit nl zo, 2 oktober trouwt een nichtje en is de hele familie uitgenodigd voor het trouwfeest in België en daar wil ik wel heel graag bij zijn. Maar ja, zoals het er nu naar uit ziet gaan we onze winterhaven niet halen voor 2 oktober. Sommigen denken dat we een soort van veerdienst zijn en gewoon ten alle tijden kunnen vertrekken, en overal je boot maar kunt achterlaten, niet dus. We zijn toch echt afhankelijk van de weersomstandigheden, golfhoogte, windrichting enz. Maandag 27 september 2021 wordt ons wachten beloond en kunnen we oversteken naar Sicilië. Wel behoorlijke golven en ook behoorlijk wat wind maar uit de goede richting, dat laatste zien we graag. We gaan een nachtje door. We varen op de Tyrreense zee, spotten dolfijnen om de boot en met deze harde wind vangt Cees zelfs 2 keer een vissie. Best nog een heel gedoe om zo’n tonijntje op een zeer wiebelend schip aan boord te hijsen. De volgende dag nog een nachtje door zodat we 30 september Porto Turistico Marina di Ragusa, onze winterhaven, in de ochtend binnen varen, yes we dit it.

Cees blijft op de boot en ik ben vrijdag 1 oktober rond middernacht op Schiphol. Zo fijn dat Anneloes me ophaalt. Knuffelen met de kleinkinderen en ons gezin. Frenkie-boy zelf zien rondstappen, zo gaaf. En fijn om Mees (wat is tie al groot) zelf te mogen vasthouden. 2 Oktober is het feest van Marianne en Gilles in België zonder Corona beperkingen. Wat een happening met 150 gasten. Het voelt als een soort van familiereünie. Zelfs broer Jan met zijn vrouw Laura zijn over uit Amerika. Een fantastisch feest.   

        

Highslide for Wordpress Plugin