Maand: oktober 2021

Socializen in Marina di Ragusa

Maandagavond 4 oktober 2012 vlieg ik weer terug naar Catania. In Nederland is iemand in mijn naaste omgeving besmet met een buikvirus. Jammer dat ik ook aangestoken word en helemaal niet fit in het vliegtuig stap. Gelukkig heeft Cees een autootje (Fiat 500) gehuurd om mij van het airport op te halen. Nog zeker anderhalf uur terug rijden naar MdR. De volgende dag bezoeken we één van de filmlocaties van de Italiaanse populaire detective serie Montalbano hier in de buurt. Het weer verandert. ’s Avonds niet meer buiten eten maar lekker knus binnen en ook het dekbed is weer tevoorschijn gehaald. Op aanraden van tennisvriendinnen lees ik op mijn e-reader de ‘Zeven Zussen’ van Lucinda Riley.

We maken kennis met de bemanning van verschillende Dutch boatties. Marion & Paul, Monique & Christ, Natasja & Marcel, Agnes,Johan & Lisa, Evelien & Arie. Van 10 jaar geleden kennen we Toos en Rimmer nog. Zo leuk om ze hier weer te ontmoeten. Er is yoga waar ik 2 keer per week naar toe ga. Met zo’n nieuwe yoga mat worden we weer helemaal Zen. Elke dinsdag is er markt en elke vrijdagavond Happy Hour en pizza eten. We organiseren een steiger lunch, jeetje wat heeft iedereen zich uitgesloofd. En we eten met allerlei nationaliteiten bij Frangipane. Cees vermaakt zich met klussen en ik offer me vrijwillig op om te…… socializen.

Maak voort maak voort maak voort

We hebben ongelofelijke haast. Het zit nl zo, 2 oktober trouwt een nichtje en is de hele familie uitgenodigd voor het trouwfeest in België en daar wil ik wel heel graag bij zijn. Maar ja, zoals het er nu naar uit ziet gaan we onze winterhaven niet halen voor 2 oktober. Sommigen denken dat we een soort van veerdienst zijn en gewoon ten alle tijden kunnen vertrekken, en overal je boot maar kunt achterlaten, niet dus. We zijn toch echt afhankelijk van de weersomstandigheden, golfhoogte, windrichting enz. Maandag 27 september 2021 wordt ons wachten beloond en kunnen we oversteken naar Sicilië. Wel behoorlijke golven en ook behoorlijk wat wind maar uit de goede richting, dat laatste zien we graag. We gaan een nachtje door. We varen op de Tyrreense zee, spotten dolfijnen om de boot en met deze harde wind vangt Cees zelfs 2 keer een vissie. Best nog een heel gedoe om zo’n tonijntje op een zeer wiebelend schip aan boord te hijsen. De volgende dag nog een nachtje door zodat we 30 september Porto Turistico Marina di Ragusa, onze winterhaven, in de ochtend binnen varen, yes we dit it.

Cees blijft op de boot en ik ben vrijdag 1 oktober rond middernacht op Schiphol. Zo fijn dat Anneloes me ophaalt. Knuffelen met de kleinkinderen en ons gezin. Frenkie-boy zelf zien rondstappen, zo gaaf. En fijn om Mees (wat is tie al groot) zelf te mogen vasthouden. 2 Oktober is het feest van Marianne en Gilles in België zonder Corona beperkingen. Wat een happening met 150 gasten. Het voelt als een soort van familiereünie. Zelfs broer Jan met zijn vrouw Laura zijn over uit Amerika. Een fantastisch feest.   

        

Highslide for Wordpress Plugin