Maand: november 2020

Nederland op het water in Corona tijd

En nu zijn we weer een paar maanden verder. Ons eigenlijke plan, voor dit vaarseizoen, om naar de Middellandse Zee te zeilen hebben we snel laten varen. En ook een tocht naar de Oostzee is het niet geworden. Maar Nederland is ook prachtig en zeker vanaf het water. Dus hebben we de Noordzee met Scheveningen en IJmuiden aangedaan. En voor’t eerst met onze zeilboot in de Sixhaven van Amsterdam gelegen. Samen met Lia en Remco die met hun eigen zeilboot zijn. In Amsterdam liggen we op een super plek, mooie in de binnenstad, heerlijk gegeten en geschommeld op de hoogste schommel van Europa samen met Niels die even een dagje langs komt.

We varen op het Marker- en het IJsselmeer met zijn mooie oude stadjes zoals Hoorn en Makkum. Ha ha soms hebben we maar 0,5 onder de kiel dus het diepte alarm gaat regelmatig af. In al onze zeiljaren, en dat zijn er al aardig wat, nog nooit op eigen kiel één van de Waddeneilanden aan gedaan. Hoogste tijd om die kant een keer op te gaan. Het wordt Vlieland.  Een mooi eiland met een mooie natuur. We maken er een heeeeel lange wandeling op aanraden en met uitleg van de plaatselijke bakker. Maar waar zijn toch al die cranberry struiken? Blijken het heel lage plantjes te zijn vlak bij de grond.  Dat weten we dan ook weer. En….. na heel wat maanden in het ziekenhuis te hebben gebivakkeerd is onze Frenkie alweer een maand thuis. Hoe fijn is dat. Rond 4 november 2020 zeilen we nog heerlijk een paar daagjes op het Haringvliet. Echt niet verkeerd met dit zonnige koude najaarsweer.

Nieuwe zeilboot Dutch Osprey

Oeps ik moet even terug graven in mijn geheugen. In juni 2019 hebben we onze motorboot Namasté te koop gelegd. Ondertussen zijn we op zeilbotenjacht gegaan. Iets van 13 meter lang die geschikt is om voor een wat langere periode weg te gaan. Maar de boten die we bekijken en mooi vinden zijn vlak voor onze neus verkocht, helaas pindakaas. Cees is ondertussen ook in het buitenland aan het kijken. In Southampton Engeland ligt een Hallberg- Rassy 46 die na wat onderhandelingen en voor de Brexit (begin oktober zou die eerst plaatsvinden) de onze wordt. 12 september 2019 is de overdracht en 14 september varen we haar in een aantal dagen naar Nederland. Heerlijk hoor die wind door je haren maar het is wel super koud. De zeiljassen worden van stal gehaald, echt geen overbodige luxe.

De boot heet 20/20 Osprey. Volgens goed gebruik geef je een boot geen nieuwe naam, maar 20/20 (wat hele goede ogen, van die Visarend, betekend) willen we veranderen. Een etentje voor de leukste naam wordt uitgeloofd. De meest gekke namen passeren de revue. Uiteindelijk wint Titia het etentje met de winnende naam Dutch Osprey.  Het toeval wil dat dit jaar er voor het eerst visarendjes zijn geboren in Nederland genaamd Dutch Osprey, hoe toevallig.

Acht maanden later, mogen we weer op de boot. Ja het Corona virus zorgt voor een hele andere samenleving. Gelukkig dat de Lock down versoepeld is zodat 8 mei de boot te water gaat. Echt fijn dat we er nu op mogen bivakkeren. Hemelvaartsdag was helemaal top met die hoge temperaturen. Ook het motortje van de bijboot (9,8pk) wordt uitgeprobeerd en door de heren Cees en Niels goed bevonden, gelukkig maar. We zijn druk bezig de boot de onze te maken. Er wordt geklust, geboend en alles krijgt een plekje. En……onze kleinzoon Frenkie is eind maart geboren. Een mooi klein dapper ventje, zo lief.

Highslide for Wordpress Plugin