Koud tochtje naar Harlingen

De Namasté krijgt een modificatie aan de spiegeldeur. We willen 40m meer ankerketting en nog wat kleine veranderingen. Eind vorig jaar is er een afspraak gemaakt bij North-Line voor maandag 26 feb.2018. We moeten dan wel effies naar Harlingen varen. Donderdag 22 feb. vertrekken we samen met Guido en Hanny vanuit Hellevoetsluis. Oeps, de komende dagen gaat het behoorlijk vriezen en in Friesland is een vaarverbod afgekondigd. Ja ja de Elfstedenkoorts is alweer toegeslagen. Het is dus nog even goed plannen voor de juiste vaarroute. Waar tanken we water want de meeste kranen zijn afgesloten en zo vroeg in het seizoen zijn een heleboel bruggen gesloten. Via City Marina Rotterdam, Maarsen en Lelystad belanden we zondag na de nodige ontberingen in Harlingen.


Aankomst in Harlingen.jpgSchoonhoven.JPGRotterdam.jpg

Ha ha het gangboord is een ijsbaan geworden, wie weet een nieuw onderdeel voor de Olympische Winterspelen. Een aantal ramen zijn bevroren door het opspattende water en onze motorboot fungeert hier en daar als ijsbreker. Maandag 26 feb. ligt de Namasté zelfs in het ijs. Op het Marker- en IJsselmeer wobbelen we behoorlijk heen en weer. Hellep er vliegt van alles door de boot en het glaswerk wordt lekker door elkaar geschut. Op de Beau hadden we alles zeevast staan, nog even een aandachtspuntje. Over een paar weken kunnen we haar weer ophalen in Harlingen.


Ruitenwissers bedekt met ijs.JPGIJspegels aan de kabbelaring van de boot.jpgNog meer ijs.JPG

Verder vermaken we ons prima deze winter. Ik heb een opleiding gedaan aan de fotovakschool in Rotterdam en met succes afgerond. Cees is bezig met alles wat los en vast zit te automatiseren. Hij heeft een 3D printer gekregen en een lasapparaat gekocht. Dat houdt hem van de straat. En verder de nodige leuke dingen zoals een weekendje weg met oud collega’s, cider maken, walking diner met buren, Middellandse Zee reünie, koken in de Dorpshoeve voor alleenstaande en ouderen en leuke uitstapjes. En…. we kunnen schaatsen op de ijsbaan, yehhh.


Jippie we kunnen effies schaatsen.JPGMiddelandse Zee reünie.jpgWalking diner met de buren.jpgCees aan't lassen.JPGHoera Lia en Anneke behalen het diploma aan de fotovakschool.JPGKookgrage dames.JPGProgrameren en 3-d printen.jpgFotovakschool. Kleurrijk.jpgFotovakschool. Lijnen.jpgFotovakschool. Landschap.jpgWeekendje weg naar Limburg. Mooi rood is niet lelijk.jpgCider bottelen.jpg