Maand: juli 2017

Data bundel en op naar historisch Antwerpen en Gent

Op maandag 24 juli varen we via de ZeeSchelde door een klein gedeelte van het Antwerpse havengebied naar het Willemdok te Antwerpen. Een bijzondere ervaring. Wat een joekels van schepen en wat een bedrijvigheid. De timing van je vaartocht is ook belangrijk. Maar Cees heeft zijn huiswerk goed gedaan dus het grootste deel hebben we het tij mee. 1 à 2 knopen dat schiet lekker op.


DSC_0411.JPGDSC_0390.JPGDSC_0384.JPG

We liggen in de jachthaven Willemdok midden in Antwerpen. Soms doet de wifi het van een haven, soms ook niet. Hier dus wel. En dan zie ik een mailtje van Simyo voorbijkomen. Ze hebben mijn mobiele nummer uit voorzorg geblokkeerd wegens hoogverbruik. Wat hoogverbruik? We hebben gisteren even een hotspotje gemaakt om de vorige post op de website te zetten. Niet langer dan 20 minuten. Ik heb nog voldoende MB’s in mijn bundel. Maar wat we effies vergeten zijn is dat de computer als een gek van alles is gaan uploaden. De MB’s vliegen eruit. Op dit moment is het openstaande bedrag 1172.00 euro staat in het mailtje. Lekker dan. In heel ons Middellandse Zee en Cariben avontuur is dit niet gebeurd en nu we in Nederland liggen dus wel. Gelukkig loopt het met een sisser af en krijgen we zoals dat met een mooi woord heet data coulance, boffen wij even. We bekijken in Antwerpen het Museum aan de Stroom met op de 10e etage een schitterend uitzicht over de stad en verder wat highlights zoals de grote markt met zijn mooie Barokke gevels, het Ruihuis met zijn vele wapperende vlaggen, het centraal station en de diamantwijk.


DSC_0470.JPGDSC_0447.JPGDSC_0431.JPG

Intussen hebben we Antwerpen verlaten via de Siberiabrug en de Royerssluis. Via de Boven Zeeschelde varen we richting Gent met een tussenstop in Temse en Dendermonde. Nu liggen we afgemeerd midden in Gent in de jachthaven aan de Lindelei. Erg leuk dat Anneloes en Peter hier in 2 uurtjes naar toe crossen en een nachtje blijven slapen. We dwalen zonder vooropgezet doel door de stad. Bekijken het middeleeuws kasteel Gravensteen, zien de 3 torens waar Gent om bekend is, lopen langs allerlei monumentale panden en slenteren over bruggetjes en de Gras- en Korenlei. Doen inkopen bij Cru en genieten van een Belgisch biereke en eten Belgische wafels. En niet te vergeten van die overheerlijke Belgische bonbons.


IMG_2586.JPGIMG_2561.JPGIMG_2515.JPGIMG_2478.JPGIMG_2477.JPGIMG_2466.JPG

Genieten in Zeeland

Yeh vrijdag 7 juli 2017 is het zover, mijn laatste werkdag, zomervakantie. Cees blij en ik ook. Maar voordat we vertrekken met onze Namasté eerst nog 2 feestjes. Die van Steven van het kookgenootschap of eh is het de kookclub. Hoe zit het ook alweer. En voor broer Jan die over is uit Amerika. We gaan met een groot deel van de familie naar DOMunder in Utrecht. Varen met een sloep naar Amelisweerd in Bunnik waar we heerlijk gaan picknicken en frisbeeën. Komt tie in een boom terecht. Maar na heel wat pogingen met stokken gooien komt tie toch naar beneden die frisbee. Geen zonnetje deze dag maar wel heerlijke temperaturen.


DSC_0103.JPGDSC_0036.JPGIMG_6927.JPG

Maandag 17 juli rijden we met een overvolle Audi naar Hellevoetsluis. Het plan is n.l. om weer een paar maandjes te gaan genieten op het water. De zon schijnt al volop dinsdag 18 juli. We gooien de trossen los en gaan via de Goereese sluis, de schakel tussen het Haringvliet en de Noordzee bij Stellendam, zee op. 7 jaar gelden deden we dat ook met onze Beau. Toen begon in 2010 ons Middellandse Zee avontuur. Nu varen we naar Roompot Marina aan de Oosterschelde waar Lia en Remco liggen met hun boot Hullu Poro, wat een toeval.


DSC_0233.JPGDSC_0222.JPGDSC_0205.JPG

Het worden hele gezellige dagen met z´n viertjes met Cobb-en. Ronddwalen door Zierikzee met zijn ´dikke´ St. Lievensmonstertoren, leuke bruggetjes en mooie geveltjes. Shoppen, uiteten bij Boazfoodbar, Irish coffee drinken, terrasjes pakken, fietsen van Kats naar Colijnsplaat. En… niet te vergeten genieten van het geweldige weer hier in Nederland. Vrijdag 21 juli gaat ieder zijns weegs. Wij naar St.Annaland en Wemeldinge zij terug naar hun thuishaven Hellevoetsluis. Onderweg spotten we zelfs een hele horde of is het trosje of kudde zeehonden.


DSC_0335.JPGDSC_0293.JPGDSC_0286.JPGDSC_0285.JPGDSC_0244.JPGIMG_2405.JPGIMG_2380.JPGIMG_2369.JPGIMG_2341.JPG

Highslide for Wordpress Plugin