Maand: maart 2016

Spectaculair dagje Domincia, terug naar Les Saintes, Pointe-à-Pitre en dan….Intensive Care

We zeilen nog meer naar het zuiden van Dominia n.l. Roseau. Donderdag 10 maart staan we samen met 7 vriendelijke Duitsers klaar voor een rond trip met Sea Cat. Octavius is onze gids en chauffeur. We rijden naar Morne Trois Pitons National Park. Eerst naar een zwavelbron en dan maken we een hike van 1 uur rond het Freshwater Lake. Het grootste meer van Dominica ligt 762 m boven zeeniveau. Door de dag regen van gisteren is het best een blubber boel. Wat is alles groen en wat een veelzijdigheid aan bomen en planten. Dan wordt het klimmen en dalen over 3 bergtoppen met mooie uitzichten.


DSC_0565.JPGDSC_0560.JPGDSC_0542.JPGDSC_0511.JPGDSC_0479.JPGDSC_0473.JPG

Met het busje op naar Titou Gorge. Een kloof waar we gaan zwemmen. Maar Octavius heeft meer voor ons in petto. Aan het einde van de kloof is een waterval. Tegen de stroom in eerst een stukkie hard zwemmen en dan gooit Octavius een boei en trekt ons 1 voor 1 een inham in. Uitkijken dat je niet door de harde stroom tegen de wand van de kloof wordt gedrukt. De waaghalzen onder ons (Leon en Cees) doen nog een klimmetje verder omhoog. Vandaar een grote sprong in het diepe om door de stroom van de waterval weer meegenomen te worden naar de ingang van de kloof, super gaaf. Onderweg stopt onze gids telkens voor een reuk/smaak sensatie. Hij plukt guave, citroengras, een jasmijn bloem, niet gebrande koffiebonen, de vrucht met daarin nootmuskaat, m&m jungle een vrucht met kleine bolletje zoet/zuur aan de buitenkant en binnenin cacao en een stukje boombast wat ruikt naar kaneel. Tjonge, wat groeit hier veel in de vrije natuur. Ha ha, Octavius speelt ook nog voor Tarzan door aan een liaan van een boom te gaan hangen. Na de late lunch verder naar Travalgar Falls. Twee watervallen die in een bassin storten van grote zwarte stenen.


DSC_0774.JPGDSC_0763.JPGDSC_0610.JPG

Maar ook hier blijft het niet bij kijken Octavius wil ons naar boven hebben naar de Hot Water Springs bij de ‘papa’ waterval. Oeps, het wordt nog een hele klim over de spiegelgladde stenen maar dan heb je ook wat. Zittend onder een warmwaterbron en genietend van het mooie uitzicht. Via de Botanical Garden rijden we naar een uitkijk punt en genieten van de zonsondergang. Oh what a day, een topdag om niet snel te vergeten.Via Portsmouth zeilen (met uitschieters naar 40 knopen wind) we terug naar Les Saintes.


DSC_0666.JPGDSC_0662.JPGGOPR0129.JPG

Leon doet hier een ochtend duik bij Plongee (duikschool), we picknicken/snorkelen bij Plage Pompierre en we dineren heerlijk bij ti Kaz’La. Intussen liggen we weer bij Pointe-à-Pitre voor anker. Na 2 super weken is Leon woensdag 16 maart 2016 weer vertrokken naar Nederland. Maar ik voel me weer niet echt toppie. Kortademig en snel moe, dus weer naar een dokter toe. Deze stuurt ons door naar Centre Hospitalier Universitaire Pointe-à-Pitre Abymes. Trouble met het hart ritme. Een veel te hoge hartslag met een bloeddruk die juist weer te laag is, maar dat heb ik altijd al. Na een röntgenfoto, een CT-scan, en een echocardiografie blijkt mijn hartklep tussen de 2 linkerkamers niet goed te werken. Opname volgt op het IC. Na 3 nachten wordt ik ontslagen met medicatie. Kijken hoe ik me daarbij voel met als doel repatriëring naar Nederland. Wel een heel raar einde van mijn Cariben avontuur.


GOPR0560.JPGDSC_0741.JPGDSC_0706.JPGGOPR0198.JPGGOPR0171.JPGGOPR0162.JPG

Portsmouth en de Indian River op Dominica

We gaan met Leon terug naar Dominica. Het wordt een lekkere zeildag. In de Prince Rubert Bay gaan we weer voor anker. De boatboy herkent ons nog en herinnert zich dat ik ziek was, goed geheugen. In Portsmouth is het nog een hééél stuk lopen naar de customs maar uiteindelijk zijn we weer ingeklaard.

DSC_0325.JPGDSC_0320.JPGDSC_0318.JPG

Dinsdag 8 maart 2016 staan we al vroeg op voor ons doen. We gaan een 2 uur durende tocht over de Indian River maken. Ontbijtje naar binnen werken camera en Gopro in de rugzak en klaar zijn we. Rond 6.50 uur worden we opgehaald door Titus onze gids, wat een luxe. Met zijn gekleurde boot en een motor van 40 pk stuiven we naar de ingang van de Indian River. Daar gaat de motor uit en roeit tie eerst stroomopwaarts. We glijden langzaam door het water. Wat een rust zo ’s morgens vroeg, we zijn de enige. Eerst is tie breed die Indian Rivier maar ze wordt steeds smaller en ondieper. Titus vertelt veel over de flora en fauna van hier.

DSC_0405.JPGDSC_0383.JPGDSC_0379.JPGDSC_0354.JPGDSC_0340.JPGDSC_0336.JPG

Woh wat een bijzonder gebied met decoratieve mangrove bomen, moerassen, krabben die weg schieten, vogels, en bijzondere geluiden. We komen ogen te kort. En dan gaan we aan land en zien planten en bloemen in het wild die wij in Nederland als kamer planten kopen. Als verrassing varen we ook nog naar een hutje waar enkele scènes opgenomen zijn uit Pirates of the Caribbean, lachen toch. Hadden we zomaar Jack Sparrow tegen het lijf kunnen lopen. Als we naar de uitgang van de Indian River varen wordt het al drukker. Echt een aanrader om zo vroeg te gaan. Wel lekker trouwens dat hier weer Engels gesproken wordt en dat de bevolking trots is op hun eiland en zoiets heeft van don’t worry be happy.

DSC_0462.JPGDSC_0455.JPGDSC_0454.JPGDSC_0450.JPGDSC_0445.JPGDSC_0432.JPGDSC_0425.JPGDSC_0424.JPGDSC_0410.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Yeh, Leon op de Beau in Guadeloupe

Het is even havenregime (Bas-de-Fort) dus genieten we van uitgebreide douche momenten, internet, voldoende stroom en water. En dan….. is het donderdagavond 3 maart 2016. Echt super om Leon weer face2face te zien en in je armen te sluiten. De volgende dag wordt gelijk een zeildag met Hollands weer. Veel regen en veel wind niet echt een relaxte tocht. Maar het klaart gelukkig op als we voor anker gaan bij Terre- de-Haut bij Le Bourg dus laten we de dinghy zakken om bij Ilet à Cabrit te gaan snorkelen, een super gave plek. Het blijkt nog moeilijker dan gedacht om met de Gopro de onderwaterwereld duidelijk vast te leggen.

DSC_0221.JPGDSC_0209.JPGDSC_0207.JPG

 Zaterdag 5 maart crossen Leon en ik over het 5 km lange en 3 km brede eiland. Vanaf Fort Napoléon dat 114 meter boven de baai ligt heb je een fantastisch uitzicht. De scooter heeft er af en toe moeite mee om ons tegen een berg omhoog te brengen maar hij doet zijn best. We lopen rond bij Plage de Pompierre, een door palmen omzoomd strand aan de noordkust van het eiland.

DSC_0267.JPGDSC_0262.JPGDSC_0241.JPGDSC_0236.JPGDSC_0233.JPGDSC_0223.JPG

We lunchen met een heerlijke verse tonijn baguette en dan is het bij deze warmte de hoogste tijd voor een siësta bij Anse Crawen op de zuidpunt aan de westkust. In de schaduw onder een palmboom horen we alleen het ruisen van de zee en het ritselen van palmboombladeren boven ons hoofd, een Cariben momentje. We lopen naar de berg ‘Le Pain de Sucre’ en vinden het dan welletjes. Mooie plek om te snorkelen trouwens. Het temperatuur verschil met Nederland is meer dan 20 graden even acclimatiseren voor Leon.

GOPR0194.JPGGOPR0166.JPGGOPR0114.JPGDSC_0305.JPGDSC_0303.JPGDSC_0296.JPG

Highslide for Wordpress Plugin