We zeilen even terug naar de baai van Clifton Village om geld te pinnen en verse groente en fruit te kopen. We betalen hier in de Grenadines met Eastern Caribbean dollars. Hellep we komen in een vreselijke stortbui terecht en hellep voor een klein beetje groente ben je al 25 euro kwijt. Hoe de bewoners dit zelf moeten bekostigen is ons een raadsel. Woensdag 20 januari 2016 is het maar 5 mijl naar de Tobago Cays. Beschut door het Horseshoe Reef liggen hier 4 onbewoonde eilandjes. We varen tussen 2 zeer idyllische eilandjes Petit Rameau en Petit Bateau door naar de hotspot. Tussen Baradal en Jamesby laten we op 5 meter diepte in azuurblauw water ons anker zakken in het witte zand. Dat tie muurvast zit het anker blijkt wel want we hebben tussen de 15 tot 25 knopen wind de dagen dat we hier liggen.
Het is de ’place to be’ om te snorkelen wordt gezegd. Jammer dat het rif voor een groot deel afgestorven is maar we zien best veel verschillende soorten vissen op 3 verschillende plekken, echt super gaaf. Cees spot zelfs een schildpad onderwater en gaat er als de wiedeweerga met de Gopro achteraan. Pfff nog moeilijk bij te houden hoor. Wel jammer dat er zoveel wind staat waardoor je niet rustig boven b.v. een rots kan blijven hangen maar meegenomen wordt door de golven.
Boven water spotten we ook dieren. Als we via een smal rotsig pad, begroeid met bomen en cactussen, omhoog lopen/klauteren naar de top van het eilandje zien we zomaar grijs- en groen kleurige leguanen. Sommigen schieten weg maar anderen liggen heerlijk op een tak te genieten in de zon of snoepen van een sappig groen blaadje en we zien kleine salamandertjes. Zittend onder een palmboom, op het witte strand met uitzicht op de ruisende azuurblauwe oceaan, geven je het gevoel of je een reisgids of vakantie brochure bent binnen gestapt, waanzinnig mooi. En nu liggen we samen met de Hullu Poro alweer een eiland verder n.l. Canouan. We hebben marifoon contact met de Lovis. Een paar uur later liggen zij zomaar naast ons in de Charlestown Bay. Onder het genot van een Surinaams biertje wordt er heel wat bij gekletst.