Maand: oktober 2015

Regenachtig Gran Ganaria met Guido en Hanny

Dinsdag 20 oktober 2015 vertrekken we van Santa Cruz Tenerife naar Las Palmas op Gran Canaria. De Twixx heeft ons al “in the picture” op Marine Traffic en helpen ons bij het afmeren aan de meldsteiger. Vanaf begin september is er alleen nog maar plek voor de ARC zeilers in deze haven, maar we boffen want we kunnen in totaal 5 dagen in deze super goedkope gemeente haven liggen. Inmiddels is de lucht grijs gekleurd en komt het met bakken uit de hemel. Niet voor een kwartiertje zoals meestal het geval is maar deze regen duurt uren. Net alsof iemand gelijk een zwembad over je hoofd kiepert. Dat het zo hard regent is zo bijzonder voor hier op de kanaries, het is zelfs op het nieuws in Nederland en één van de havenmeesters wil in de regen op de foto.


DSC_0375.JPGDSC_0374.JPGDSC_0365.JPG

We eten over en weer op de Twixx en op de Beau. En het blijft onbestendig. Echt gezellig voor Guido en Hanny maar gelukkig zijn de temperaturen prima. Zij komen niet zoals gedacht per taxi naar de Beau maar het laatste stukkie doen ze per dinghy. Ja, de taxichauffeur was niet één van de snuggerste.


_DSC4888.JPGDSC_0401.JPG_DSC4873.JPGDSC_0389.JPGDSC_0387.JPGDSC_0348.JPG

We lopen door Las Palmas en huren de volgende dag een auto om het noordelijke bergachtige binnenland van Gran Canaria te bekijken. Een route met zeer veel kronkelweggetjes, ravijnen, kale rotsen en cactussen. Hoe hoger, hoe vruchtbaarder en groener. Schitterende uitzichtpunten, mooie dorpjes, grotten, begroeide krater, bossen met naaldbomen, de rock Nublo en bananen plantages. We lunchen in een grot waar we tot diep in het dal kunnen kijken, echt top. Op de terug weg doen we nog even een Lidl aan voor nog meer boodschappen ter bevoorrading van de oversteek.


_DSC4943.JPGDSC_0462.JPGDSC_0436.JPGDSC_0429.JPGDSC_0421.JPGDSC_0412.JPG

Het bevoorraden is aangepast: niet voor 2 maar 4 personen

Veel herrie hier in de haven van Santa Cruz de Tenerife. Ze hebben beton gestort maar waarschijnlijk zijn de plannen gewijzigd want met een drilboor zijn ze dat beton weer aan het verwijderen. Af en toe even pauze maar het gaat de hele dag door. Er zijn gaten gegraven en gisteren zijn daar met een kraan palmbomen in geplaatst. Door de harde wind die hier nu op de Canarisch blaast staan sommige al weer een beetje scheef. We liggen trouwens ook niet stil. Er is zelfs een tros geknapt wat een wind wat een wind.


DSC_0298.JPGDSC_0297.JPGDSC_0296.JPG

Bert en Mieke, voor een week op vakantie hier op Tenerife, komen langs samen met hun vrienden Loek en Marjolein. Dat is een tijd geleden dat we ze gezien hebben. Dus gezellig bijkletsen. En de kogel is door de kerk, de neven Lourens en Rutger gaan mee met de oversteek. Van de Kaapverdische eilanden naar Suriname. Echt stoer hoor. Dat betekend niet voor 2 maar voor 4 personen eten inslaan voor zo’n 30 dagen. Omdat we hier in de haven liggen zijn we maar gelijk een Super Dino (supermarkt) ingedoken en hebben 2 karren volgeladen met houdbare etenswaren. Aan het einde van de middag worden 8 kratten afgeleverd bij de boot.


DSC_0307.JPGDSC_0303.JPGDSC_0302.JPGDSC_0289.JPGDSC_0284.JPGDSC_0273.JPG

Oepsie, waar laten we alles. Het wordt een hele volksverhuizing op de Beau. Maar alles heeft weer een plekje. Ja heren, geen culinaire uitspattingen onderweg maar vooral blikvoer zal er genuttigd gaan worden. En we hopen uiteraard af een toe een vis te vangen. De neven zijn ook al aan het oefenen met visjes, thuis met het bakken van vissticks ha ha. Zo komen we er wel. Tijdens de zeiltocht van Lanzarote naar Tenerife zag Cees dat er een stukje stiksel los zat bij de genua. Dus voor reparatie naar een zeilmaker. Ja de zeilen moeten wel helemaal in orde zijn toch. Het plan is om maandag of dinsdag a.s. te vertrekken naar Las Palmas in afwachting van Guido en Hanny die donderdag 22 oktober 2015 voor 10 dagen onze kant opkomen.


DSC_0342.JPGDSC_0339.JPGDSC_0336.JPGDSC_0335.JPGDSC_0322.JPGDSC_0320.JPG

Marina Rubicón op Lanzarote en marina Santa Cruz op Tenerife

Het is goed toeven hier in de haven van Rubicón. We vermaken ons met zwemmen, een wandeling naar het plaatsje Playa Blanca, de plaatselijke markt en vooral veel gezelligheid samen met de Twixx. De laatste paar dagen komen daar de Belgen Frank en Sophie bij met hun boot de Anastasia. Zondagavond houden we daar palaver. De Anastasia en wij besluiten naar Tenerife te zeilen een nachtje door. De Twixx zeilt naar Las Palmas. Omdat ze met de ARC meegaan hebben zij wel een plek in de haven. Wij moeten dat nog maar zien of dat lukt en anders wordt het ankeren.


IMG_0745.JPGDSC_0234.JPGDSC_0232.JPGDSC_0220.JPGDSC_0062.JPGDSC_0070.JPG

Onderweg gooit Cees weer eens een lijntje uit. Je weet maar nooit, en dan horen we trrrrrrr het zal toch niet waar zijn. We zien iets spartelen en ja hoor een vis aan de haak iets meer dan 50 cm lang. Volgens kenners (Frank en Sophie) een dorade. Mmm dat wordt smikkelen. Verder zien we in de verte ook 2 walvissen spuiten en zwemmen er dolfijnen onder en naast de boot. Rond het middag uur varen we de haven van Santa Cruz binnen. Bijzonder, 10 jaar geleden lagen we hier aan de kademuur afgemeerd met de Eendracht en nu met ons eigen Beautje.


DSC_0270.JPGDSC_0255.JPGDSC_0250.JPGDSC_0240.JPGIMAG0728.jpgDSC_0236.JPG

Lanzarote

Wij maar denken dat je op de Canarische eilanden veel kunt ankeren, maar nee er zijn eigenlijk weinig tot geen plekken waar je ook ’s nachts goed kunt blijven liggen bij wat meer wind. Dus liggen we relaxed in een haven. We zijn inmiddels afgezakt naar het zuiden van Lanzarote, haven Rubicon bij Playa Blanca. Een resort-achtige accommodatie met zwembad, erg mooi aangelegd.


DSC_0063.JPGDSC_0053.JPGDSC_0050.JPG

Zondag 4 oktober 2015 huren we samen met Brigitte en Rob een auto en crossen een groot deel van het eiland over. Een zwart vulkanisch landschap met hier en daar witte kubusvormige dorpen, mooie vergezichten, zoutpannen en weinig begroeiing. We bezoeken Parque Nacional de Timanfaya en hebben per bus een 30 minuten durende tocht door een soort maanlandschap. Gidsen laten zien dat deze vulkaan nog niet uitgedoofd is maar slaapt. We zien vlammen en water dat in een buis wordt gegoten en omhoog terug schiet in een straal van stoom.


DSC_0189.JPGDSC_0172.JPGDSC_0149.JPGDSC_0127.JPGDSC_0091.JPGDSC_0077.JPG

Via een mooie route rijden we van Tinajo naar Teguise waar we rondslenteren op de o zo grote kunstnijverheidsmarkt. Op een plein vlak naast de Iglesia de San Miguel lunchen we. En dan verder naar Mirador del Rio waar we het eiland La Grasiosa zien liggen. Noordelijker kunnen we niet. Via Jameos del Agua en Arrecife rijden we aan het einde van de middag moe maar voldaan terug naar de boot.


DSC_0217.JPGDSC_0203.JPGDSC_0199.JPGDSC_0198.JPGDSC_0190.JPGDSC_0173.JPG

Highslide for Wordpress Plugin