Maand: augustus 2015

Ons Middellandse Zee avontuur ten einde

Dinsdagavond 18 augustus 2015 is alles klaar voor vertrek van morgen. Yeh we kunnen er is oosten wind voorspeld. Nog even afmeren aan de meldsteiger om af te rekenen en te tanken maar die blijkt out of order. Bij Gibraltar varen we tussen de vele container schepen door en zien heel veel dolfijnen. Toch een raar gevoel nu we de straat van Gibraltar uitvaren en de Middellandse Zee achter ons laten, hier hebben we toch 4 jaar vertoefd.

DSC_0207.JPGDSC_0206.JPGDSC_0203.JPG

In de middag ontwijken we een Spaanse vissersvloot die uitvaart en dan draait de wind naar de goede richting. ‘s Nachts manoeuvreert Cees onze boot al zeilend door een veld van ankerende containerschepen, ja we gaan een naggie door. Toch handig die AIS. Ann dacht nog aan een speeltje voor Cees maar ziet nu ook het nut ervan. Bij Culatra (Portugal) gooien we op donderdag 20 augustus tegen de avond ons anker uit tussen wel 80 andere ankeraars.

IMG_0719.JPGDSC_0217.JPGDSC_0208.JPG

Het is een soort waddengebied afgeschermd door duinen tegen de open zee met veel flora en fauna. Er is eb en vloed in de lagune waardoor je alleen met hoog water naar de stad Olhao kunt varen met je bijbootje. In de verte zien we ook Faro. We zien trouwens ook een aantal Nederlandse vlaggen wapperen maar ze zijn niet zo uithuizig dus gaan we zelf even langs voor een kletspraatje. We maken kennis met de bemanning van de Lovis en de Beeke, gezellie. De temperaturen blijven hier steken tot de 23 graden. Dus ons dekbed maar weer eens tevoorschijn gehaald, we willen immers geen kou lijden ’s nachts. En nu zijn we in afwachting van de verzekering voor groen licht om ons volgende avontuur te kunnen beginnen.

DSC_0221.JPGIMG_0724.JPGIMG_0711.JPG

Verwaaid in haven Alcaidesa met uitzicht op de hoge rotsige kaap Gibraltar

Ja daar liggen we dan. Al weer een week op dezelfde plek. De wind hè, het poeiert behoorlijk en ……precies uit de verkeerde richting. Voor de verzekering moet er een survey van de boot plaats vinden. Of we maar even naar Holland willen komen met de Beau, ach klein ommetje. Maar het is nog een hele toer om een gecertificeerd iemand te vinden hier in de buurt, Gibraltar dus. In Aguadulce zijn er al foto’s gemaakt van het onderwaterschip. Op maandag 10 augustus 2015 komt Harry Martinez aan boord en wordt alles boven de waterlijn bekeken dit alles geregeld door Lydia Dewilder.

DSC_0201.JPGDSC_0174.JPGDSC_0172.JPG

En dan komt er zomaar uit het niets weer een nieuw klusproject voor Cees, de bilge handpomp of hand bilgepomp. Ja, hoe heet zo’n ding precies. Er is een moer gebroken en hij lekt een beetje. Kijk dat moeten we niet hebben. Dus op naar Sheppards in Gibraltar voor onderdelen. Maar waar zit tie zaak ook alweer, we maken een aardig ommetje. Een plastic moer van 40 pond= 60 euro, ach je zal er maar om verlegen zitten. Als we net over de landingsbaan van Gibraltar zijn gelopen gaan de slagbomen omlaag en landt er een vliegtuig, dicht bij zeg. Cees mist zijn draaibank wel, dan zijn sommige klus projecten een eitje, nu dus niet. Verder is het wachten op….. de goede wind. “Niet te veel, maar zeker ook niet te weinig” zoals Cees zijn vader kon zeggen.

DSC_0195.JPGDSC_0186.JPGDSC_0185.JPGDSC_0182.JPGDSC_0177.JPGDSC_0176.JPG

Via de Costa del Sol naar Gibraltar

We worden op woensdag 5 augustus uitgezwaaid door Frans en door Jessica, de haven receptioniste van Aguadulce. Ze zijn erg aardig en behulpzaam. Het is een plezierige haven om te liggen, in het hoogseizoen niet echt duur, en er zijn kundige monteurs. Bij het in en uit het water halen van de boot gaan ze met precisie te werk. Het strand en winkels zijn op loopafstand. Een aanrader dus. Het plan is om in 1 keer van Aguadulce naar Gibraltar te zeilen, een nachtje door, maar er is bijna geen wind.We blazen en blazen maar dat helpt niet echt.

DSC_0108.JPGDSC_0105.JPGDSC_0097.JPG

Het worden dagtochtjes waarbij we niet onwijs veel mijlen maken, dobberen zogezegd met de motor regelmatig aan. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel. We kunnen nu wel ankeren op open zee en hoeven niet de dure havens in te duiken, wel de zee in, lekker verkoelend. We zien in het begin veel wit op de kant aan ons voorbij trekken. Geen sneeuw maar eindeloos veel kassen.

DSC_0123.JPGDSC_0114.JPGDSC_0110.JPG

Verder lange stranden en massa’s hoge hotels langs de Costa del Sol met af en toe mooie optrekjes ertussen. Zo zien we o.a. de badplaatsen Almerimar, Nerja, Malaga, Torremolinos, Fuengirola en het exclusieve Marbella waar we langs zeilen. Deze week trouwens veel bewolking maar wel warm. Hoe dichter we bij Gibraltar komen hoe meer stroom er staat. Daar moeten we weer rekening mee gaan houden de komende tijd. 

DSC_0168.JPGDSC_0165.JPGDSC_0153.JPGDSC_0143.JPGDSC_0136.JPGDSC_0133.JPG

Terug op de Beau in Aguadulce

Winderig en koud is het in Nederland als we vertrekken. Fijn dat Bram ons rond half drie in de middag naar het station brengt. Na wat vertraging en een overnachting in Malaga komen we precies 24 uur later in de hitte op de Beau aan. Ja ja 20 graden verschil, t’is ook nooit goed, ha ha. Yeh, de nieuwe tent in het dockhouse is al geplaatst, maar we zijn niet helemaal content. Hij is mooi gemaakt maar zit redelijk ruim in zijn jasje. Ach we gaan het zien hoe het bevalt. Eerst een kleine siësta met de ventilatoren op volle toeren. ’s Avonds gelijk aan de bak om de eerste laag anti-fouling erop te smeren. De volgende dag vroeg in de morgen weer een keer.

IMG_0704.JPG DSC_0063.JPG DSC_0050.JPG

Omdat de koelkast die water gekoeld is het niet helemaal trekt op de kant, kopen we geen houdbare voedingswaren. Dat betekent elke avond tapas eten, wat een straf. Heerlijk met super koude Sangria of Tinto de Verano. Cees heeft uit Nederland een nieuwe Hollex Seal meegenomen. Donderdag 30 juli 2015 komt monteur Pèpe met zijn tolk Antonio (spreekt uitstekend Engels) om deze te monteren maar het is nog een hele toer om de schuifring eraf te krijgen. Uiteindelijk lukt het, maar nu nog de koppeling. Pas de volgende dag is deze klus geklaard.

DSC_0074.JPG DSC_0072.JPG DSC_0046.JPG

Zaterdag 1 augustus gaan we volgens plan te water. De Beau is zo stoffig dus een douchebeurt is geen overbodige luxe en we doen zoveel boodschappen dat we die laten bezorgen. Verder is Cees druk bezig met zijn nieuwe speeltje een AIS (Automatic Identification System). En zien we een …. hele grote dode kakkerlak in de bilge van de machine ruimte, getsie. Nu maar hopen dat tie niet heel zijn familie heeft uitgenodigd op onze Beaut.

DSC_0092.JPG DSC_0089.JPG DSC_0086.JPG

Highslide for Wordpress Plugin