Maand: april 2015

Bijna klaar voor vertrek

Maandag 20 april zwaai ik in alle vroegte (6.00 uur) Willem en Ingeborg uit. Cees heeft een to-do lijstje gemaakt. Zo’n 17 punten moeten nog aangepakt worden voor vertrek. Het plan is om einde van de maand te starten met zeilseizoen 2015. Ons havencontract van 7 maanden loopt dan ten einde. De mangaten van de watertank zijn weer gesloten. Na alle chaos kunnen we onze kont weer keren in de boot. We slaan bij rustig weer de drie de zeilen aan: de fok, de genua, en het grootzeil. Cees wordt wederom de mast in gehesen want de windmeter doet het weer niet. WD-40 doet wonderen want nu draait tie weer. De kraan in de kombuis lekt, dus opzoek naar en nieuwe. Het monteren ervan is jammer genoeg geen fluitje van een cent, een hoop gemopper maar ….de aanhouder wint. 

DSC_0528.JPGDSC_0529.JPGDSC_0495.JPG

Er is ook tijd voor social events. We borrelen op de Passion bij Philip en Marion en er is een Pot- Luck bij ons op de steiger. Je maakt iets te eten en neemt je eigen drank mee. Leuk om met nieuwe mensen van verschillende nationaliteiten kennis te maken. De volgende dag maak ik samen met Philip en Marion een mooie wandeling naar de Maria Di Pompei kerk en naar het nog hoger gelegen Castel S. Angelo. Je hebt een verrassend uitzicht over een deel van Licata, de haven en een hele grote begraafplaats. 

DSC_0524.JPGDSC_0536.JPGDSC_0539.JPGDSC_0548.JPGDSC_0553.JPGP4230022.JPG

Over en weer drinken we koffie met Janneke en Reinder. Zij hebben een Trintella 3 gehad en zijn benieuwd naar onze boot en wij naar hun grote motorboot een Grand Banks. We zien elke dag veel vissen in de haven omhoog springen. Soms wel drie/vier keer achter elkaar, een leuk gezicht. De theorie van Cees is: ze springen uit het water om te kijken waar de haven uitgang is. Ja ja leuk bedacht. Inmiddels kijken we elke dag naar verschillende weersvoorspellingen. Als de weer goden ons gunstig gezind zijn vertrekken we a.s. donderdag 30 april. 

DSC_0533.JPGDSC_0579.JPGDSC_0602.JPGDSC_0608.JPGDSC_0612.JPGDSC_0621.JPG

Water naar de zee dragen

De watertank wordt waar nodig geschilderd. Een lekker klusje waar je ozo handig bijkomt zo plat op je buik liggend. Omdat we nu geen water aan boord hebben verbindt Cees de waterslang van de steiger op het tappunt in het ankerluik. Handig want dan hebben we toch gewoon water uit de kraan. We fietsen wat af met onze Brompton vouwfietsjes o.a. samen met Willem en Ingeborg naar het San Giorgio winkelcentrum, een kwartiertje hier vandaan. Er zit een soort Gamma dus Cees voelt zich als een vis in het water. En dan horen we woensdag 15 april water stromen, net als ik terug kom van het douchen op de kant en Cees van een klusje bij de Wing IV. Gek, want er komt maar een miezerig straaltje water uit de kraan. We luisteren in de natte cel achter en voor en Cees kijkt in de machineruimte en ziet daar …. allemaal water naar beneden sijpelen. Hellep, er is een slang losgesprongen. Met de bilgenpomp wordt er een paar honderd liter water weggepompt. Tjonge, dat is nu letterlijk water naar de zee dragen. Cees constateert dat de compressor van zowel de koelkast en het vriezertje onder water staan en het niet meer doen. Als trouble-shooter is hij meer dan 5 uur bezig. Echt geweldig dat ze het allebei weer doen de volgende dag. Handig toch zo’n man die van vele markten thuis is: monteur, schilder, elektricien. 

DSC_0432.JPGDSC_0433.JPGDSC_4000.jpgDSC_4026.jpgDSC_4078.jpgDSC_0462.JPG

Op vrijdag 17 april komen de Wingetjes nog een laatste drankje drinken op de Beau. Zij vertrekken maandag richting Nice waar dochter Linda begin juni naartoe vliegt. Wij vertrekken pas einde van de maand want 16 mei 2015 treffen we Leon en Yvette in het zuiden van Sardinië, super leuk. Cees heeft op de boot nog steeds een restje Ketel 1 bewaard, bedoeld voor zijn vader, voor als we terug komen. Tja, dat is nu niet meer aan de orde, dus een mooi moment om de fles te legen met mooie zeilherinneringen van hem op de boot. Toch weer een Fisherman’s  Friend momentje. Zaterdagavond doen we het afscheid en alvast de verjaardag van Willem dunnetjes over maar nu op de Wing IV die ons samen met Philip en Marion uitnodigen voor een etentje in Taverna del Duco. Een zeer geslaagde avond. 

DSC_0436.JPGDSC_0440.JPGDSC_0448.JPGDSC_0458.JPGDSC_0468.JPGDSC_0492.JPG

Uitdragers zooitje op de Beau

Marieke en Dick gaan dinsdag 7 april nog wat cultuur snuiven. Wij blijven op de boot. Ik loop toevallig rond koffietijd Willem en Ingeborg tegen het lijf. Na al die maanden hebben we heel wat bij te kletsen op de Beau. De Wing IV is net weer te water gegaan. Na 8 gezellige dagen vertrekken Marieke en Dick woensdag 8 april weer richting Palermo. Omdat er stakingen zijn in het Franse luchtruim hebben ze vertraging en zijn ze pas rond 1.30 uur, thuis.

DSC_0360.JPGDSC_3915.jpgDSC_0371.JPG

Op de Beau zijn er een aantal projecten die wat aandacht behoeven. Er is lekkage in de kleding kast voor. Dus leeghalen die boel, plafond eruit slopen om zo het lek te vinden en te dichten. Verder inspecteert Cees de watertank, dat betekent vloerbedekking weghalen en het vloertje eruit halen. Ha ha nog meer rommel. Hij vervangt een schakelaar en bouwt de marifoon weer in, die ter reparatie mee was naar Nederland. De boodschappen (2 karren vol) gehaald bij de Lidl, zijn door tijdelijk gebrek aan ruimte nog steeds niet opgeruimd. De afvoer in de kombuis en het badkamertje lopen niet meer door waardoor Cees te water moet.

DSC_0363.JPGDSC_0392.JPGDSC_0395.JPG

Dat betekent ….. nog meer troep want de duikspullen liggen in de voorhut onder het bed. Gelijk wordt de schroef en de waterlijn die veel aangroei heeft schoongemaakt. Handig gebruikmakend van de slang aan de duik fles van Willem en Ingeborg. Er wordt hout geschuurd en gelakt dus er slingeren kwasten, een schuurmachine en schuurpapier in het doghouse. Troep, en nog eens troep maar aan het einde van de maand zal zeker alles weer op orde zijn, dat hoop ik tenminste.

DSC_0387.JPGDSC_0398.JPGDSC_0400.JPGDSC_0407.JPGDSC_0412.JPGDSC_0421.JPG

Als toerist in noord/west Sicilië

Zaterdag 4 april 2015 maken we eerst nog even een wandelingetje langs de haven van Castellammare del Golfo en dan hup richting Segesta. Hier staat in een mooie vallei een onvoltooide Dorische tempel uit de 5de eeuw voor Chr. en veel hoger nog een theater gehouwen uit de top van Monta Barbaro met een diameter van 63 meter. Hier vandaan rijden we naar Trapani.
DSC_0226.JPG DSC_0231.JPG P1080034.JPG

Het oude gedeelte van Trapani ligt op een schiereiland.  Hier is ook onze B&B. Goed gelegen zodat we morgen de paasprocessie kunnen meemaken. Maar…..ik heb mijn huiswerk niet goed gedaan want de paasprocessie is net een paar uur geleden voorbij gekomen. Jammer, dus dat wordt nieuwe plannen maken voor 1ste paasdag. Cees heeft iets gezien op tripadvisor. Met de kabelbaan naar Erice. Zo gezegd zo gedaan. In de cabine hebben we een fantastisch uitzicht over de stad Trapani met heel in de verte de Egadische eilanden. Erice ligt op een steile rots (750 meter hoog) boven Trapani, nu in de mist. Het is bibberkoud dus zitten we rond half twaalf al aan een warme glühwein. Erice ademt nog een middeleeuwse sfeer met stadsmuren, bijzonder bestrate wegen en natuurstenen huizen, pleintjes en kerken. 

DSC_0255.JPGDSC_0267.JPGDSC_0277.JPGDSC_0300.JPGDSC_0307.JPGDSC_0308.JPG

En dan naar het zoutpannenmuseum in Nubia. De zoutpannen met de windmolens vormen een bijzonder landschap. De volgende dag rijden we verder naar het zuiden, op naar Marsala. In deze streek wordt de stevige zoete wijn Marsala geproduceerd. Te vergelijken met een port of sherry. Cees koopt een 15 jaar oude Marsala. Aan het einde van de dag rijden we Licata binnen. Back to normal want tjonge wat hebben we lekker gegeten afgelopen dagen, even uitbuiken dus.DSC_0326.JPG P1080115.JPG P1080125.JPG

Verrassend Palermo

Eergisteren was er nog code oranje afgegeven voor de noordelijke provincies van Nederland. Op sommige plekken waai je nog uit je hemd maar we vliegen 1 april 2015 zonder enig oponthoud met z’n vieren van Düsseldorf/Weeze naar Palermo, aankomst 19.30 uur. Dan duurt het best nog even voor we in onze gehuurde Skoda door Palermo rijden en blijkt het nog een hele uitdaging om via smalle en doodlopende straatjes en veel één richting verkeer onze bed & breakfast te bereiken. Wat een leuke plek in het oude gedeelte van oost- Palermo, redelijk dicht bij de haven. En dan zitten we rond de klok van 23.30 uur aan een welverdiende echte Italiaanse houtoven pizza. Palermo is de hoofdstad van Sicilië en ligt langs de baai aan de voet van de Monte Pellegrino. Ze heeft zwaar te lijden gehad van de bombardementen in 1943. Door corruptie is de stad op chaotische wijze uitgebreid, we gaan het zien. Maar we zijn blij verrast want naast veel oude zooi en afval op straat zien we veel moois zoals de Kathedraal met een mengeling van bouwstijlen. Er is een mis bezig, een tjokvolle kerk zo vlak voor Pasen. We lopen door een park met heel veel palmen en kijken onze ogen uit bij een zeer rijk gedecoreerde Cappella Palatina met houten plafond en schitterende mozaïeken. Elke millimeter is benut met Bijbelse taferelen.

DSC_0043.JPGDSC_0049.JPGDSC_0051.JPGDSC_0054.JPGDSC_0063.JPGP1070935.JPG

Via de karakteristieke Arabische kapel met drie rode koepels en de Fontana Pretoria, een ronde fontein met 3 niveaus belanden we bij het Teatro Massimo met zijn loges en veel rood fluweel. We slenteren door een park met grote ficussen met enorme luchtwortels om zo weer naar onze B&B terug te keren. Wat boffen we met het weer, een strakblauwe lucht en heerlijke temperaturen. De dag erna bezoeken we de lugubere Catacombe dei Cappuccini. Hier liggen wel 8000 overleden mensen, gemummificeerd, andere tot skeletten vergaan, brrrr. Langs een mooie route belanden we in Castellammare del Golfo.

DSC_0083.JPGDSC_0089.JPGDSC_0113.JPGDSC_0140.JPGDSC_0154.JPGDSC_0156.JPGDSC_0191.JPGDSC_0194.JPGDSC_0210.JPG

Highslide for Wordpress Plugin