Maand: oktober 2014

Time flies

Sjonge het  vijfde zeilseizoen zit er alweer op. Vijf jaar geleden begon ons zeil avontuur, het lijkt nog zo kort geleden. Niet als echte maar als partime live-aboard. De afwisseling zeilen en ook wat maanden in Nederland vinden wij het prettigst. De haven “Marina di Cala del Sole” waar we nu liggen is nog in ontwikkeling. Ze zijn bezig met steigers te plaatsen en als we de maquette mogen geloven zijn er nog veel plannen. De Passion van Marion en Philip ligt aan onze steiger. Jammer dat de Wing IV helemaal aan de andere kant van de haven een plekje krijgt. Goed voor de dagelijkse beweging zullen we maar zeggen. Verder komen we oude bekenden tegen zoals Hans en Sissi van de Lowlander en Ine en Geert van de Inegada en maken we kennis met Jan en Eveline van de Lady Jane.

IMG_0699.JPGDSC_0507.JPGDSC_0511.JPG

We hebben een deel van de stad al bij avond gezien (troosteloos) maar Ingeborg en Anneke zijn toch nieuwsgierig hoe het er overdag uitziet. Op woensdag 8 oktober zien we veel vervallen oudheden zoals paleizen en kerken, opknappertjes zogezegd en armoedige huizen. Wat een tegenstelling tot de moderne haven waar we liggen met vlak daarnaast een spiksplinternieuw winkelcentrum.

DSC_0523.JPGDSC_0546.JPGDSC_0547.JPG

Verder zijn we lekker bezig de boot winterklaar te maken. Onze buren in de haven spreken wel een heel eigenaardig taaltje. Het lijkt wat op het Frans maar dat is het toch niet. Cees vraagt er naar. Ze komen uit Brazilië en spreken Porugees, geen wonder dat we het niet gelijk thuis konden brengen. En dan komt er donderdag  9 oktober 2014 op de verjaardag van Marga een telefoontje of Cees zin heeft om mee te gaan met de “Eendracht” (schoener van 60 meter),als kwartiermeester. Nou daar heeft tie wel oren naar. Van Las Palmas naar St. Maarten, drie weken aan één stuk onderweg. Ha ha lukt het dit jaar niet met onze eigen boot, vaart tie toch rond zijn verjaardag in het Caribisch gebied, het moet zo zijn. Vrijdag zien we de Rainbow Warrior van Greenpeace afmeren aan de kade. Gaaf om hem in het “echt” te zien. Zondag 12 oktober 2014 vliegen we naar huis, heerlijk om iedereen weer te zien.

DSC_0512.JPGDSC_0517.JPGDSC_0569.JPG

Via Porto Palo en Marina di Ragusa naar Licata onze winterligplaats

Hoeveel pech kun je hebben, Guido en Hanny weten er jammer genoeg alles van. Op de heenvlucht  al een koffer vermist. Terug van Catania naar Nederland een stopover in Rome maar die missen ze door vertraging, waardoor ze niet in Amsterdam belanden maar pas de volgende dag in Brussel. En dan blijkt koffer nr. 2 ook foetsie. Ze zijn echt net op tijd voor de bachelor uitreiking van zoonlief bij de KMA. Er zijn nog meer geslaagden zowel Niels als neef Mark slagen cum laude voor hun studie aan de universiteit, toppie heren.

100_6883.jpg100_6886.jpgFoto 23-09-14 13 05 29.jpg

We blijven nog een dag in Seragusa liggen, het is ook zo’n leuke stad. Maandag 29 september gaan we ankerop maar eerst nog even diesel tanken. Cees meert keurig af en Ann stapt keurig aan de kant. Maar …. het is niet handig om een tros aan een ketting vast te maken die er voor nop ligt, dus liggen we gewoon los. Het tankstation blijkt dicht. Cees belt een Italiaans telefoonnummer. Okay voor 400 liter is tie wel bereidt om te komen. Na vertrek wil het grootzeil niet uit de mast komen. Cees trekt zich de tandjes. Na een halfuur klojo-en is er een beetje grootzeil uit, op naar Porto Palo. Er staan aardig wat golven en wind dus we komen lekker vooruit. Gelukkig werkt het grootzeil uiteindelijk ook mee.

DSC_2246.jpgDSC_0409.JPGDSC_0434.JPG

De volgende dag zeilen we weer rond de 30 mijl om 5 mijl ten westen van Marina di Ragusa voor anker te gaan. We genieten van een mooie zonsondergang. En dan onze laatste zeildag van dit seizoen. Het is 1 oktober, op naar onze winterstek Licata. Rond 15.00 uur varen we de haven binnen. Zo op het oog een prima haven met heel dichtbij een winkelcentrum wat een luxe.

DSC_0437.JPG100_7048.jpg100_7050.jpg100_7091.jpg100_7113.jpgDSC_0491.JPG

Highslide for Wordpress Plugin