Maand: september 2014

Wisselende omstandigheden

Als je nog nooit van de “warme” ontvangst van An en Cees hebt genoten, dan mis je een hoop. En warm was het zeker.  Na de “droger” weer wat leuks aangetrokken en met het beautje naar de kant. Het dorp was niet echt uitnodigend, maar er waren wel een paar hele leuke restaurants. Bij de laatste in de rij zijn we naar binnen gedoken en kwamen we in een zeer modern en licht restaurant. Mooie ambiance, een terras met uitzicht op de boot (altijd een geruststelling voor Cees) en– achteraf – heel lekker eten.  Wijntje er bij en ’s-avonds was het goed slapen. De volgende dag op naar Siracuse. Fantastisch zeilweer weer met mooi zonnig weer weer.

_DSC1159.JPG_DSC1177.JPG100_6840.jpg

Cees probeerde onderweg een vis te vangen. De drie jaar dat we een paar weken mee hebben gemogen, heeft hij nog nooit wat gevangen en zijn tuig beoordelend zal dat ook wel nooit gebeuren. Onderweg ontstaat er een hilarische discussie over het verschil tussen buizen en pijpen. Uiteindelijk weten we nog steeds niet het verschil. Waar we wel achter kwamen is dat je in het meervoud van kombuis het woord niet zomaar kan vervangen.Nadat we in de loop van de middag de baai van Siracuse waren binnen gelopen, stak de wind op en lagen we aardig te wobbelen. Toch aan wal gegaan om in ieder geval wat boodschappen te doen voor het avond eten. Was een hele toer om dat klaar te maken, maar het werd toch een smakelijke maaltijd. Woensdag een rondje oude stad en de markt. Fantastisch mooie vis en groenten lagen er. Tijdens de lunch werden al deze mooie grondstoffen tot een waar eetfestijn gecomponeerd.Wat een lunch, heerlijk.Met het rondje markt werd het idee geboren om ’s-avonds  mosselen te gaan eten. Zulke verse hebben we nog nooit gehad, echt lekker.

_DSC1272.JPG_DSC1301.JPG_DSC1307.JPG_DSC1320.JPG_DSC1321.JPGDSC_0384.JPG

In een van mijn commentaren op het weblog heb ik ooit geroepen dat het bij Cees en An altijd over eten gaat. Ook nu begrijp ik weer waarom dit is. Donderdag staan we op met het idee om nog even wat te gaan zien in Siracuse, maar heftige regenbuien laten ons op de boot. Afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Nu maar hopen dat als we vanmiddag weg moeten we droog over kunnen komen. Zal een toer worden.  Het was dit keer kort maar, net als eerdere keren, weer helemaal geweldig.

_DSC1265.JPG_DSC1271.JPG_DSC1343.JPG

 Gastenpost van Guido

 

Wisseling van de wacht in Catania

Omdat de haven van Catania ook een laad- en los haven van containerschepen is zien we heel wat vrachtwagens langs de smalle weg bij de haven rijden. We ontmoeten Toos en Rimmer van de My Fair Lady al lopend naar de supermercato. Getsie we zien veel afval op straat en de wijk waar we door heen lopen, daar word je niet echt vrolijk van. Vrijdag 20 september koken Eline een Niels een heerlijk maaltijd voor ons. Zaterdagavond treffen we Guido en Hanny op het Piazza de Duomo. Een schitterend plein met uit lava opgetrokken barokke gebouwen en de olifant (symbool van Catania) met een Egyptische obelisk op zijn rug. We genieten van elkaars gezelschap onder het genot van een Aperol Spritz (het lijkt wel in de mode dit drankje) en een dineetje met z’n zessen. Willem, Ingeborg en Linda zijn inmiddels ook in de haven van Catania beland.

DSC_0298.JPGDSC_0308.JPGDSC_0311.JPG

De temperaturen zijn aardig gestegen naar de 34 graden en hoger. Regelmatig loopt het met straaltjes van je lichaam af. Ken je het liedje ‘Zweet jij ook’ nou reken maar. Zondagmorgen heeft Niels een nieuw projectje. Hij wil de mast in met zijn Gopro. Cees en Ann zijn de klos en mogen hem de mast in hijsen. Boffen wij even bij deze temperaturen. Rond het middag uur brengen we Niels en Eline naar de bus die hen weer naar Catania airport brengt.

DSC_0296.JPG100_6792.jpgGOPR2727.JPGGOPR2753.JPGDSC_0320.JPG100_6822.jpg

Aan het einde van de middag komen Guido en Hanny onze kant op. Heel jammer dat Hanny’s koffer foetsie is en ze vandaag op zoek zijn gegaan naar wat zomerkleding i.p.v. en bezoek aan de Etna. Gelukkig heeft Ingeborg ook nog wat kleding te leen. Er is voor de komende dagen weinig wind voorspeld maar het wordt maandag 23 september een prima zeildag naar de Brucoli baai. We nemen een duik voor wat afkoeling. Er waait een landwind die op een warme föhn lijkt, pfff wie had dat gedacht eind september.

DSC_0324.JPGDSC_0340.JPGDSC_0344.JPGDSC_0354.JPGDSC_0360.JPGDSC_0371.JPG

 

Een heerlijke week aan boord de Beau

Ondertussen hebben we een heerlijke week op de beau achter de rug. We hebben veel gezien en gedaan en uiteraard genoten van het goeie gezelschap en het heerlijke weer. Zo gaan we dinsdagavond gezellig uit eten met Willem, Ingeborg en hun dochter Linda ter ere van Ingeborg’s verjaardag. In Siracuse is naast alle leuke straatjes en balkonnetjes ook een archeologisch park. Samen met Niels  gaan we er met z’n tweeën heen, Cees en Ann hebben het al eens gezien en willen het ook nog graag aan Guido en Hanny laten zien. Daar aangekomen zien we als eerst de ruines van een oude arena. Er is ook een heel mooi oud amfitheather met vanaf boven een prachtig uitzicht! Als we goed kijken zien we zelfs de Beau liggen. Het hoogtepunt van het park is het Oor van Dionysius. Een grot waarbij de akoestiek zo goed is dat je alles hoort.

DSC_0181.JPGDSC_0197.JPGGOPR2499.JPG

Woensdag wordt mijn eerste zeildag van de week. Het wordt een memorable dagje.. we gaan wel 9.6 knopen op het hoogtepunt en we halen een gemiddelde dat Cees en Ann nog niet eerder gelukt is. Jammer dat ik enorm zeeziek ben. Ik lig de hele dag te slapen of over te geven. Bij aankomst bij Giardini Naxos brengt Cees ons maar even naar de kant om bij te komen.

Het water in deze baai is een stuk helderder dan bij Siracuse en er is een kunstmatig rif geplaatst, perfect om te gaan snorkelen dus!  Donderdagmorgen gaan Niels en ik samen al wat visjes bekijken. We zien allerlei verschillende vissen en zee-egels. ’s Middags gaan we met z’n vieren nog een keer. Nu zien we ook nog krabbetjes en zeeslakken. Met de GoPro maken we hele leuke onderwater filmpjes en foto’s. Rond het avond eten gaan we naar de kant om boodschapjes te doen. Daar eten we lekker een ijsje, het toetje als voorafje deze keer.

GOPR2645.jpgGOPR2626.JPGGOPR2642.JPG

Vanwege voorspellingen van harde wind met hoge golven vertrekken we vrijdag al richting Catania. In het begin is het nog even wachten op de wind maar later gaan we toch aardig en varen we na een paar uur de haven in. Gelukkig ben ik helemaal niet zeeziek deze keer! Nu liggen we lekker in de haven van Catania, morgen vertrekken we al weer naar huis.

DSC_0166.JPGDSC_0256.JPGGOPR2500.jpg

gastenpost door Eline, foto’s door Niels

Drie keer is scheepsrecht (Etna) en Taormina

Nog een geluk dat Eline hier is, want ze was haar paspoort vergeten. Gelukkig is moeder Marianne de reddende engel. Zondag 14 oktober 2014 wordt een natuur/cultuurdagje. Eerst staat de Etna op het programma, met Niels als chauffeur in onze super gestroomlijnde waggie: een Fiat Panda. Vulkaan de Etna domineert de hele noordoostkust van Sicilië. De Etna bestaat uit talrijke geplooide en gestolde lavalagen op een rotsachtige bodem. In 1983 werd voor het eerst een nieuwe techniek toegepast om te trachten de lavastroom met springstoffen om te leiden om zodoende de veiligheid van enkele dorpjes op de vulkaanhelling te waarborgen. Een kabelbaan brengt ons omhoog. Met z’n vieren genieten we van de unieke en indrukwekkende grijsgetinte omgeving. We boffen dat het helder is met op sommige plekken wat laaghangende witte wolken. Als we vertrekken is de zon verdwenen en een deel van de Etna gehuld in grijze wolken. En dan gaan we opzoek naar een tankstation want de dieselmeter staat al lange tijd in de reserve. Pfff het scheelde niet veel anders hadden we moeten duwen.

DSC_1063.JPGGOPR2341.JPGDSC_1090.JPGDSC_0032.JPGGOPR2376.JPGDSC_0039.JPG

Op naar Taormina. Eén van de parels van Sicilië door de schitterende ligging op een plateau in de bergen aan de Ionische zee, met op de achtergrond de Etna. We zijn uitgehongerd dus eerst eten we in een sfeervol restaurantje spaghetti, op verschillende manieren klaargemaakt. Wat een mensen zijn hier op de been. We slenteren door de straatjes. De zon is inmiddels weer gaan schijnen waardoor het aardig warm wordt. Als laatste bekijken we het beroemdste bouwerk van de stad n.l. het Griekse Theater. Een zeer geslaagde dag.

DSC_0058.JPGDSC_0059.JPGDSC_0075.JPGDSC_0088.JPGDSC_0092.JPGDSC_0121.JPG

Vanaf de Beau hebben we een schitterend uitzicht over het oude Siracusa. De stad-vooral het eilandje Ortigia- wordt gekenmerkt door mooie zandsteenkleurige middeleeuwse barokke gebouwen. We zien de Duomo, de bron van Arethusa, de ruïnes van Apollo, het fort, het piazza Archimede en nog veel meer grote en kleine straatjes en pleinen voorzien met een verscheidenheid aan balkonnetjes.

DSC_1021.JPGDSC_1030.JPGDSC_1049.JPGDSC_0129.JPGDSC_0136.JPGDSC_0141.JPG

 

 

D-day bij Catania

We zijn in afwachting van Niels. Het plan is om hem bij het strand op te halen. Rustig weer dus dat komt goed. Maar Niels komt wat later dan gepland. Inmiddels is het aardig hard gaan waaien. Uit voorzorg trekt Ann haar bikini aan want zo te zien gaat het een natte bedoeling worden, het ophalen van Niels. Vlak voor de branding springt Ann met een lijn overboord. Niels staat vanaf het strand de boel gade te slaan. Hij vraagt zich af hoe hij zijn spullen droog op de Beau gaat krijgen. Inmiddels zijn er al een paar golven het Beautje ingeslagen. Oeps, als het motortje het maar blijft doen. We worden door de golven bijna het strand opgeslingerd. Aardig nat belandt Niels in het bootje waar inmiddels het water tot onze enkels staat. En dan is het nog een hele toer om aan boord van de Beau te komen. Wat een golven. De spiegel van de Beau verdwijnt steeds onderwater. Hier blijven we niet langer, dus gaan we gelijk anker op waarbij er zoveel kracht komt te staan op het ankerbeslag waardoor hij verbuigt. Klein projectje voor Cees.

100_6511.jpg100_6526.jpgDSC_0991.JPGDSC_0997.JPG100_6553.jpgDSC_1008.JPG

Het wordt een prima zeildag naar de Brucoli baai. Niels is gelijk ingeslingerd. Yeh onze trouwdag vandaag, alweer 32 jaar. We proosten hierop met een Aperol Spritz samen met Willem, Ingeborg en Niels. De volgende dag zeilen we naar Syracuse. Niels is de hele dag in de weer met zijn GoPro, op de giek, aan de zijkant van de boot, voorop en ook onderwater. Zaterdag 13 september huren we een auto om rond 22.00 uur Eline op te halen van Catania airport. In Syracuse zijn er kano-rugby-handbalpolo wedstrijden. Sjonge dat gaat er hard aan toe.

DSC_1017.JPGDSC_1033.JPGIMG_0658.JPGGOPR2190.JPGGOPR2307.JPGGOPR2032.jpg

Highslide for Wordpress Plugin