Maand: maart 2014

Klus-sessies in Finike

Anneloes brengt ons dinsdag 25 maart 2014 naar het station. Het is nog even een heel gesjouw want we hebben 3 zonnepanelen bij ons en de nodige bagage, maar met een rechtstreekse trein naar Schiphol is het een fluitje van een cent. We zijn benieuwd hoe het inchecken gaat met de panelen, maar ook dat verloopt gladjes. We hebben een tussenstop in Istanbul en Cees verheugt zich al op de voorlopig laatste hamburger bij Burger King maar…..die wordt door zijn neus geboord want er staat een enorme rij bij de paspoortcontrole. Het wordt nog doorlopen om op tijd in het vliegtuig te zitten naar Antalya. Rond 23.30 plaatselijke tijd (er is een uur tijdsverschil met Nederland) zijn we weer aan boord. De volgende dag krijgt de boot gelijk een sopbeurt want er ligt een dikke laag stof= saharazand op de Beau. In de verte zijn de bergtoppen nog bedekt met een laag sneeuw maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon met die lekkere temperaturen hier, zo’n 21 graden. Er is altijd wel iets te klussen aan boord. Het Jabsco waterfilter onderin het gootsteenkastje (kom je ozo handig bij) lekt en wordt vervangen.

DSC_1042.JPGDSC_1043.JPGDSC_1048.JPG

Vrijdag 28 maart 2014 gaan we, ik bedoel de boot uit het water. Precies om half tien komen er 2 marine boys aangevaren ter assistentie en 2 uur later staan we al op de kant. Cees gaat gelijk aan de slag en Ann zorgt voor de innerlijke mens. Jéé wat ziet Cees er uit na het schuren van het onderwaterschip, hij lijkt wel een mijnwerker met al dat zwart op zijn handen, gezicht en overall. En wat een lamme armen krijg je ervan. Op zaterdag (morgen zijn er verkiezingen in Turkije) is er een grote verkiezingsbijeenkomst in Finike. Allemaal hotemetoten in pakkie deftig. Het is een heel mannen gebeuren zo te zien. Ook de bemanning van de WingIV en de Zephir zijn aangekomen vandaag. Gelijk ’s avonds  gezellig  bijgekletst. Het reddingsvlot wordt weggebracht ter inspectie alleen jammer dat ze zo vaag doen over het tijdstip dat tie weer wordt teruggebracht. Zo ook met de weggebrachte zeilen. Komt wel goed zeggen ze. Ja ja, we willen wel op 17 april 2014 uitvaren als het even kan. We gaan het zien.

DSC_1053.JPGDSC_1055.JPGDSC_1061.JPGDSC_1066.JPGDSC_1072.JPGDSC_1074.JPG

Een winter met uitschieters in Nederland

Sjonge wat vliegt de tijd. Morgen vliegen we alweer naar Fineke. Bij thuiskomst eind november 2013 staat op Cees zijn verlanglijstje de koop van een draaibank. Op de boot heeft hij al grondig vooronderzoek gedaan. Wordt het een SouthBend van Amerikaanse makelij met inches of toch een Hembrug, een Nederlands produkt. In december is het dan zover. Een 18 meter lange vrachtwagen komt hem brengen. Niet omdat de Hembrug zo groot is maar wel 1000 kilo weegt. Gelukkig staan Lourens en Rutger Cees bij om hem met vereende krachten in het schuurtje naast de garage te krijgen. Eline studeert af, we vieren de 50ste verjaardag van Edwin en gaan naar de Midwinterparty van de neven. Erg geslaagd.

DSC_0382.JPGDSC_0756.JPGDSC_0823.JPG

Sinterklaas, kerst en oud en nieuw worden uitgebreid gevierd en we zien weer veel vrienden en familie. Vanaf januari is er weer werk aan de winkel en valt Ann met veel plezier in op een school in de buurt. Onze 90 jarige “buuv” die 21 jaar naast ons woont gaat “hemelen”. En zowel (schoon)zus Marga en Cees zorgen voor een onaangename verrassing en belanden in het ziekenhuis. De één veel langer dan gepland en de ander met zeer hoge koorts. Gelukkig voelt Cees zich nu weer kip lekker en met Marga gaat het ook weer beter. We gaan met Cees zijn ouders een weekend naar Groningen en bezoeken verschillende zeilvrienden. De Clooney en fietsband kettingen gemaakt door Ann vallen zo in de smaak dat Titia wordt aangesteld als Local Sales Representative.

DSC_0590.JPGDSC_0904.JPGDSC_0215.JPG

Als hoogte punt van deze periode brengen we begin maart met z’n achten een vijfdaags bezoek aan Istanbul. Een mooie stad en super gezellig zo met elkaar. Genieten dus. We vieren 2 jubileums. In januari van het kookgenootschap en vorige week het 15 jarig bestaan van onze woensdagochtend meiden tennisclub. Wat een weertje hebben we, zo’n 18 graden en dat in maart. En dan nu de uitdaging om dinsdag op tijd op Schiphol te belanden want door de nucleaire top in Den Haag zijn er veel wegen voor een aantal dagen afgesloten. Anneloes is al weer druk bezig met de herinrichting van ons huis, want zij blijft hier wonen.

DSC_0005.JPGDSC_0527.JPGDSC_1012.JPG

Highslide for Wordpress Plugin