Maand: augustus 2013

Al ingeslingerd

Anneloes brengt ons maandagochtend  26 augustus 2013  naar Schiphol. Als we rond 7.00 uur willen opstijgen in er een soort van file. Twee vliegtuigen voor ons en er staan nog 5 vliegtuigen achter ons te wachten. De Beaut ligt er nog goed bij in Thessaloniki. Op woensdag 28 augustus gooit de Wing IV als eerst los maar het lijkt wel of tie in slow motion vooruit komt. Gelukkig zijn wij nog niet vertrokken en bieden de helpende hand bij het afmeren. Willem gaat te water en ziet onderwater een dik aangegroeide schroef. Met een plamuur mes wordt het ergste verwijderd. De Beau kampt met hetzelfde euvel. Willem biedt aan dat klusje ook bij ons te klaren. Errug fijn want zonder duikfles moet je toch wel lang je adem in kunnen houden. Anderhalf uur later vertrekken we alsnog. 45 mijl te gaan en een blauwe lucht wat willen we nog meer. Maar ’s middags zien we donkere wolken aan komen en draaien uit voorzorg de genua in. En dan ….. uit het niets zien we ineens 35 knopen en meer op de teller. Oeps het grootzeil moet worden ingedraaid. We maken een opschieter en gaan daarbij wel heel schuin. Ondertussen plenst en onweert het. Later blijkt dat we bij deze manoeuvre 2 zeillatten zijn verloren en dat de hoes waar ze in zitten ook gescheurd zijn. We gooien pas tegen achten, het wordt al schemerig ons anker uit bij Akra Platamon.

DSC_0989.JPGDSC_1004.JPGDSC_1010.JPG

De volgende dag varen we zo’n 40 mijl. Jammer genoeg veel op de motor. In Ayios Ioannis vlak na een klein haventje gooien we ons anker uit dicht bij het strand. We nemen een duik in het heerlijk warme zeewater. ’s Morgens vroeg worden we rond half drie wakker. Jee wat gaan we te keer niet normaal, waarschijnlijk door de branding. Op dit nachtelijk uur zien we ook activiteit op de Wing IV. Mmm dit wordt te gek dus we gaan anker op en dobberen op ons gemakkie naar Skiátos want er is geen harde wind voorspeld. Nou dat hadden we gedacht. Op zee staat er onwijs veel wind, niet onder de 30 knopen, en wat een golven. Maar “elk nadeel heb zijn voordeel “ want we zeilen op een ieniemienie zeiltje voor het windje zo naar Skiatos-stad. 

100_9440.jpg100_9462.jpgDSC_1016.JPGDSC_1023.JPGDSC_1029.JPGDSC_1033.JPG

Een maand in Nederland

Niels en Eline staan ons donderdag 25 juli 2013 op te wachten op Schiphol. We eten daar gezellig en zien foto’s en film van hun reis naar Amerika. We bbq-en, zien het varend corso, eten bij Leon, vieren de 60e verjaardag van dienstvriend Guido met en feestje bij de Kagerplassen en bezoeken dagelijks de ouders van Cees. Anneloes en Dennis komen vrijdag 2 augustus 2013 terug van vakantie en staan als verrassing om 8 uur ’s morgens voor de deur. Ze hebben een nachtje door gereden vanuit Portugal.


DSC_1305.JPGDSC_0285.JPGDSC_0343.JPG

Ondertussen is de schilder begonnen met het schilderen van het huis. Alles ziet er aan de buitenkant weer tip top uit. We vervelen ons geen moment, gezellige dineetjes bij ons thuis of bij familie of vrienden. Dat wordt voorlopig even niet op de weegschaal staan. Ann ziet oud collega’s, gaat op bezoek bij Ina in Scheveningen en met Marjan en oma Titia op kraamvisite. De kookclub viert de 50e verjaardag van Brigitte met een wijnproeverij en we mogen een middagje mee varen op de sloep van Marianne en Bram.


DSC_0378.JPGDSC_0404.JPGDSC_0428.JPGDSC_0450.JPGDSC_0511.JPGDSC_0537.JPG

Cees is deze periode zoet geweest met een kies die veel pijn veroorzaakt. Bijna dagelijks loopt tie de deur plat bij parodontologie. Hopelijk heeft hij daar geen last meer van. Ons laatste weekend in Nederland staat in het teken van feestjes. Cees zijn ouders zijn 60 jaar getrouwd. We gaan dat vieren met het gezin en kinders op een toplocatie, iemand van het gemeente college komt langs met overheerlijke taart en pa wordt dit weekend 85. Feest feest feest. Maandag vertrekken we dan weer, in alle vroegte, naar Thessaloniki.


DSC_0576.JPGDSC_0643.JPGDSC_0751.JPG

Highslide for Wordpress Plugin