Maand: april 2013

Opzoek naar Nederlandse televisie

Als je op Sögüt Limani even voorbij het restaurant loopt zie je armoedige huisjes en  vrouwen op het land aan het werk. Een Nederlandse flottielje ligt hier met 11 boten aan de steiger waardoor het lijkt of we in Nederland zijn. We douchen bij het restaurant, kopen brood en om 12.00 uur gooien we de lijnen los. Bozburun is onze volgende stop. We zetten voor’t  eerst onze nieuwe zonnetent op want de temperatuur is overdag al boven de 25 graden. Een aanwinst. We genieten mee van een Turk aan de kant die vol overgave aan het zingen is. Het galmt over de hele baai. Vrijdag 26 april 2013 doen we de baai van Dirsek Bükü aan. Onderweg zien we vlak bij onze boot een soort van zwaardvissen uit het water omhoog springen.

_DSC5408.jpgDSC_0358.JPGDSC_0359.JPGIMG_0350.JPGIMG_0358.JPGDSC_0363.JPG

Willem en Ingeborg halen Ann over om mee te gaan snorkelen. Gelukkig valt de kou van het water mee. De eerste keer van het seizoen en dat in april. Cees doet wat klusjes aan de boot, zoals sommige naden van het teakdek voorzien van Sikaflex en het ankerluik repareren. Zondag 28 april 2013 verplaatsen we ons weer een paar mijl nu naar de Ҫiftlik Limani baai. Het plan is om morgen naar Datҫa te varen om iets te regelen zodat we dinsdag naar de inhuldiging kunnen kijken van Willem Alexander. Omdat Ann aan de kant in de Ҫiftlik Limani baai heel veel privé vakantie huizen ziet met schotels op het dak gaan we eerst  proberen of hier iets te regelen valt. Het is leuk om te zien dat als je iets vraagt aan een Turk er van alle kanten mensen te hulp schieten. We komen terecht bij de receptie waar een man ons al staat op te wachten en ons te woord staat in het Duits.

DSC_0375.JPGDSC_0380.JPGDSC_0398.JPG

We gaan naar de andere baai varen waar ze voor ons televisie gaan regelen bij het restaurant Kurukabük. Zo gezegd zo gedaan. We gaan hier ’s avonds uit eten. Alles is nog wel gesloten maar voor ons maken ze een uitzondering.  Het wordt een hele aparte avond met een dronken kok die erg houdt van bier en raki en vanavond als ober fungeert. We worden belaagd door zwermen muggen, katten die rondom onze tafel lopen en een zeer brutale hond die zelfs door de eigenaar bijna niet weg te jagen is. Later op de avond wordt door de tante van de kok, een vrouw van 70 jaar, voor Cees de toekomst voorspeld  door in de Turkse koffie drap te kijken die hij gedronken heeft. Het lukt niet om hier op Koninginnedag naar de inhuldiging te kijken. Wordt vervolgd.DSC_0401.JPG DSC_0410.JPG DSC_0422.JPG

 

De Ҫiftlik, Serҫe Limani en Sögüt Limani baai

Vorig jaar lag er midden in de baai van Ҫiftlik nog een half gezonken schip maar die is nu weg. Er staat aardig wat wind in de baai waardoor we voor anker heerlijk heen en weer schommelen. Cees installeert de boordcomputer opnieuw omdat de plotter kuren vertoont. Toch wel zo handig als je onderweg bent. Maandag 22 april 2013 zeilen we weer verder naar de Serҫe Limani baai. Het wordt een dagje met bakstagwind, dobberen en aan de wind zeilen, genoeg variatie dus.

100_6336.jpg100_6342.jpg100_6347.jpg

 In de middle of nowhere laten we  ons anker vallen. Dan het bijbootje laten zakken om  een lijn naar de kant te brengen en deze te bevestigen om een rots. Vervolgens inspectie van het anker door zowel Cees als Willem. Hi hi het is wat om de heren met duikbril in het water te zien hangen vanuit het bijbootje. En dan liggen we, gebroederlijk naast elkaar. Geen winkels en vertier alleen bergen om ons heen met wat geiten en koeien, het geklots van water en verder alleen maar stilte om ons heen. Wat een rust.

100_6362.jpg DSC_0255.JPG DSC_0263.JPG

 De volgende dag met het bijbootje naar de kant om samen met Willem en Ingeborg een wandeling te maken. Cees  mikt als een volleerd discus werper het paraplu anker zo achter een rots waardoor het Beautje niet wegdrijft. Er is niet echt een pad maar we klimmen wat omhoog en hebben zo een aardig uitzicht over de baai. Woensdag 24 april 2013 is Willem jarig en worden we uitgenodigd voor een super diner in de Sögüt Limani baai in het Octopus restaurant. Een toplocatie. We liggen aan een steiger afgemeerd.

DSC_0275.JPG 100_6398.jpg DSC_0289.JPG 100_6415.jpg DSC_0311.JPG DSC_0347.JPG

Vertrek uit Marmaris Yacht Marina

We genieten van het mooie weer en de bloeiende mimosa bomen hier op de haven.  Cees boort met pijn in zijn buik een gat van 50mm in het teakdek voor de afvoer van de vuilwatertank. Goed gelukt trouwens dankzij de professionele boor van Willem. Als Cees bij het havenkantoor nog wat elektra en water regelt wordt hij als het ware gedwongen om een datum te noemen voor ons vertrek. Maandag 15 april 2013 wordt als optie gegeven maar nee dan toch liever vrijdag 19 april 2013. Er wordt wel wat regen voorspeld maar toch zeker niet de hele dag. Titia is deze dag jarig en Leon gaat die dag (weer) verhuizen. We  borrelen en drinken koffie bij deze en gene en hebben donderdagavond 18 april een gezellig etentje met de Wing IV, New Breeze en Le Clapotis.

DSC_0179.JPGDSC_0187.JPGDSC_0188.JPGDSC_0191.JPGDSC_0216.JPG100_6260.jpg

We doen de laatste klusjes en gaan ons landrotten bestaan verwisselen voor die van waterrat. Altijd weer spannend. Doet alles het nog naar behoren, zal toch wel. Maar……… als we vrijdag 19 april opstaan zien we donkere luchten samentrekken boven Marmaris en even later regent het. Niet een uurtje maar de hele dag. Dus blijven we nog maar een dagje, op de boot en in de bieb. Want daar heb je goede internet.

DSC_0218.JPGDSC_0223.JPGDSC_0225.JPG

Gelukkig is het de volgende dag goed weer dus roept Willem om kwart voor tien het havenkantoor op dat we klaar zijn om te vertrekken, de WingIV en de Beau. We willen ook nog even onze vuilwatertank legen. Ja rond 13.00 uur hebben ze tijd voor ons. Dus om half elf zitten we weer met z’n allen op de Beau aan de koffie. Het wordt één uur, twee uur, drie uur en dan na een marifoon op roep van zowel Willem als Cees komen ze in actie. Eerst de Beau en daarna wordt de WingIV leeggezogen. Op je Bluecard wordt genoteerd hoeveel. Omdat het inmiddels half zes is geworden laten we nog geen 2 mijl verder vlak voor de stad Marmaris ons anker vallen. Een nieuw zeilseizoen kan beginnen. De dag daarna verkassen we 12 mijl verder naar de Ciftlikbaai.

100_6293.jpg100_6296.jpgDSC_0238.JPG

De Beau te water

Na bijna twee maanden op de kant verlang je er wel weer naar om in het water te liggen. We liggen “op stand” zegt Willem en echt niet verkeerd tussen al die grote motorboten op het beton. De botenlift komt vaak langs en er is altijd wel wat te zien zo hoog op het droge. Maar dinsdag  9 april 2013 is het dan zover, we worden te water gelaten. Voor het zover is heeft Cees nog heel wat uren geklust aan de Beau. De water- en vuilwatertank zijn aan de beurt voor een grondige inspectie. Een heerlijk klusje met van die frisse geuren ahum waarbij hij vaak ondersteboven hangt boven zo’n tank. Na het nodige verfwerk zien ze er nu weer helemaal toppie uit.

DSC_4197.JPGDSC_0737.JPGDSC_0015.JPGDSC_0033.JPGDSC_0050.JPGDSC_0057.JPG

We maken kennis met Rene en Pascal en eten met hen echt Turks in Marmaris. Het wordt weer een gezellige boel zo op de haven met veel mensen die terug keren naar hun boot, zo ook de bemanning van de Tringus en de New Breeze. Heerlijk Dick en Maud die Hollandse stroopwafels. Ook is het een drukte van je welste met al die honderden werklui die hier op de haven rondlopen om boten te poetsen en onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

DSC_0066.JPGDSC_0078.JPGDSC_0080.JPGDSC_0110.JPGDSC_0137.JPG100_6086.jpg

Ingeborg en Anneke hebben alweer de nodig  baantjes gezwommen in het koude water van het zwembad en we hebben weer internet geregeld voor de komende maanden als we onderweg zijn met de boot. Vrijdag 12 april 2013 worden de zeilen weer teruggebracht en gelijk aangeslagen. Het is mooi weer en net niet te veel wind dus goed te doen. De verstaging wordt nagekeken en een stag in het want wordt gerepareerd. De nieuwe zonnetent hebben ze gelijk meegebracht en opgezet. Woh ziet er echt super uit en de stootwillen zijn van nieuwe hoezen voorzien. Geen rode- maar donkerblauwe dit keer.

100_6088.jpgDSC_0163.JPGDSC_0171.JPG

Antalya en terug naar Marmaris

Het wordt dinsdag 26 maart 2013 een lange bustocht vanuit Avanos (Cappadocië) via Konya naar Antalya. Onderweg zien we twee Holiday Inn hotels maar dan uit de oudheid die op de zijderoute (wierook, ivoor en specerijen) lagen. De zijde route was een netwerk van karavaanroutes door Centraal Azië waar gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse zeegebied aan de andere kant. We zien spontaan een hele groep ooievaars overvliegen.

DSC_0613.JPGDSC_0622.JPGDSC_0649.JPG

Woensdagochtend 27 maart 2013 bezoeken we eerst de Düden waterval die 12 km buiten het stadscentrum van Antalya ligt. De watervallen liggen in een picknick plek met veel groene planten en bomen. Er is een pad rondom dit gebied die je naar de grot voert. Je staat dan aan de achterkant van de waterval, heel speciaal.

DSC_0654.JPGDSC_0661.JPGDSC_0672.JPG

We boffen want de zon schijnt en de temperatuur is heerlijk. Heel wat bezienswaardigheden van de stad zijn geconcentreerd in het oude stadsgedeelte van Antalya, in de wijk Kaleiçi. De oorspronkelijke oude stadsmuren en  Hadrianuspoort staan hier nog voor een deel overeind. Je kan al van ver de 13eeeuwse Fluitminaret (Yivli Minare, 38 meter hoog) zien, en we lopen natuurlijk even naar de oude haven. Om  zeven uur in de avond zijn we weer op de boot in Marmaris. Zes enerverende dagen die we echt niet hadden willen missen. Zondag 31 maart 2013 hebben we met z’n zessen een heerlijke paasbrunch op de Wing IV die er helemaal spik en span uitziet.

DSC_0681.JPGDSC_0687.JPGDSC_0691.JPGDSC_0703.JPGDSC_0708.JPG100_6063.jpg

Highslide for Wordpress Plugin