Maand: februari 2013

Een geel mysterie

Waar blijven de schragen en een plank zodat we de boot kunnen gaan poetsen. Dagelijks informeren we bij de receptie en dan wordt er gezegd dat ze op zijn. Nou, daar zijn we mooi klaar mee, maar Cees kan alvast wel beginnen aan het onderwaterschip. Jammer alleen dat de Bosch schuurmachine er mee kapt. Dus eerst maar zo’n nieuw apparaat gekocht. We kopen ook een opvouwbaar krukje. Handig om zittend of staand te gebruiken bij het schuren. Gemak dient de mens nietwaar. Donderdag 21 februari 2013 bezoeken we de plaatselijke markt en Gwen, een Engelse dame, die dagtochten en reisjes organiseert in Turkije voor bootjes mensen zoals wij. We gaan deze week mee met een dagtocht naar Datҫa.

DSC_4082.JPGDSC_4086.JPGDSC_4104.JPGIMG_0248.JPG100_5060.jpgIMG_0255.JPG

En dan blijken er al twee dagen bij onze buurman schragen te liggen die niet gebruikt worden. Bij navraag blijken ze voor ons bestemd te zijn. Ja hoe moeilijk is het toch, communicatie. We poetsen en schuren maar het witte gedeelte van de boot wordt niet wit maar lijkt gelig van kleur te worden. En dat willen we nu net weg poetsen. Wim en Borg komen ook kijken en weten het ook niet. Komt het door een verkeerd poetsmiddel of is het de weerschijn van de grote motorboot die naast ons ligt. Deze is crème/lichtgeel van kleur. Gezichtsbedrog of niet? We gaan het zien. Vrijdagavond eten Willem en Ingeborg, gekleed in pakkie deftig, bij ons lasagne. De weersverwachting voor vandaag  is prima, zo’n 15 graden in het zonnetje. Niet verkeerd dus.

IMG_0257.JPGIMG_0262.JPGIMG_0272.JPG

 

De Beau ”On the hard”

Dinsdag 12 februari 2013 lopen we even langs het havenkantoor om te vragen of we vandaag op de kant gezet gaan worden. Eén telefoontje en het licht staat op groen. Of we de boot maar vaar klaar willen maken want ze, dat zijn de havenboys, komen eraan. Wat een haast ineens. Snel alle overtollige lijnen weghalen en hupsakee daar gaan we. Cees vaart goed achteruit  naar de plek waar we met de bootlift eruit zullen worden getakeld. Een duiker springt in het koude water en geeft met geel vetkrijt aan waar de slings, dat zijn de banden waar de boot inhangt, bevestigt moeten worden. En dan is het wachten geblazen. Want er moet geluncht worden en er zijn nog twee boten voor ons. Ja het is hier lopende band werk, die boten eruit takelen. Rond drie uur zijn we aan de beurt. Eruit hijsen, onderwaterschip schoonspuiten en dan naar onze plek voor de komende twee maanden.

DSC_3925.JPGDSC_3931.JPGDSC_3943.JPGDSC_3946.JPGDSC_3993.JPGDSC_4003.JPG

We staan super. Vlak bij het toiletgebouw, de winkel en het havenkantoor. Alleen staan we op houten palen en dat vind Cees maar niks. Is dat wel stevig genoeg? Het regent en waait aardig die nacht. De boot trilt af en toe. Cees ziet op de windspeed uitschieters boven de 40 knopen maar Ann merkt niks en slaapt als een roos. De volgende dag is de Wing IV aan de beurt om op de kant gezet te worden. ’s Avonds  kaasfondue  op de Beau samen met Willem en Ingeborg met heerlijk de kachel aan. Cees plaats een waterfilter, Ing en Ann sporten en maken een wandeling en we eten voor het eerst geit. Best te pruimen.

100_4914.jpgDSC_4053.JPG100_4975.jpgDSC_4058.JPGDSC_4061.JPGDSC_4066.JPG

Bibberen in Marmaris

Anneloes brengt ons vrijdag 8 februari 2013 naar Schiphol. Bij de incheckbalie van Pegasus zien we Willem en Ingeborg druk bezig met herschikken van hun bagage. Een gezellig weerzien. We hebben een overstap in Istanbul en vliegen na een stop van een uur door naar Dalaman. Rond half twaalf    ‘s avonds stappen we in de stromende regen op onze boot. Ook de volgende dagen verandert er weinig in het weerbeeld. Veel regen en rond de acht graden. Gelukkig hebben Anneloes en Anneke twee dagen voor vertrek Cees nog een nieuwe outfit aangemeten waardoor hij nu wel een heerlijk dik wollen vest bij zich heeft. Die komt nu goed van pas.

DSC_3869.JPG100_4856.jpg100_4867.jpg
Op het haven terrein is een fitness center. Nou ja fitness center is een groot woord. Drie apparaten doen het. In Nederland  nog nooit gebruik van gemaakt, maar omdat Willem, Ingeborg en Ann hun conditie wel weer wat op peil willen brengen hebben we hier al wat uurtjes doorgebracht. Cees vindt dat ……. echt  niet nodig, omdat hij genoeg heen en weer loopt op de boot ja ja. En we hebben al twee keer in de kantine van de haven gegeten. Het doet Cees denken aan zijn diensttijd. Vorige week zondag in een sterrentent gegeten en nu dus dit. Maar alle waar naar zijn geld. Donderdag is er markt in Marmaris en gaan we weer allerlei verse producten inslaan. Gisteren zou de boot uit het water gaan maar er is iets met de bootlift dus dat wordt waarschijnlijk vandaag of morgen. En Babs de hoezen voor de kussens in het doghouse staan leuk. Alleen zijn ze ietsie pietsie aan de grote kant, maar dat geeft niks. Dank je wel hè voor je hulp.
DSC_3878.JPGDSC_3893.JPGDSC_3917.JPGDSC_3919.JPG100_4871.jpgDSC_3948.JPG

Drie maanden in Nederland

Het is donderdag 7 februari 2013. Morgen vliegen we naar Marmaris. De winterperiode in Nederland stond in het teken van verhuizingen. Eerst hebben we Leon verhuisd naar een nieuw stek. Daarna is alles in het werk gesteld om Cees zijn ouders een goede plek te geven in de vorm van een aanleun woning. Cees en zijn zus Marga hebben onwijs veel werk verzet. Eerst het zoeken naar een geschikte woonruimte, daarna uitzoeken van spullen die in de loop van 60 jaar zijn verzameld. Verhuizer en makelaar regelen, dozen inpakken, nieuwe vloerbedekking uitzoeken, verhuiskaarten schrijven enz, ja er komt heel wat bij kijken. Afgelopen maandag heeft Cees de laatste spullen opgehangen.

DSC_3714.JPGDSC_3728.JPGDSC_3786.JPG

Heerlijk om Anneloes om je heen te hebben, langs te gaan bij Niels en Eline en bij Dennis in Amsterdam, Leon regelmatig thuis te zien en weer elke woensdag te tennissen. Twee keer te koken met het kookgenootschap en het was boffen dat Anneke  elke donderdag en vrijdag  in kon vallen op een basisschool in de buurt. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit want Cees heeft altijd gezegd als jij werkt en ik niet, dan ga ik koken. Dat heeft hij nog nooit gedaan, maaaar nu wel. Mmm, originele recepten zonder poespas, super opgediend, echt  boffen.

DSC_3298.JPGDSC_3343.JPGDSC_3833.JPG

Gezellige maanden met familie, tweelingzus Marieke die regelmatig even aan komt wippen en zus Hetty, broer Jan die in december over kwam uit Amerika. Heerlijk koken met vrienden, klaverjassen om de dolfijntrofee, uit eten gaan, wandelingen maken, feestjes mee  vieren, bootvrienden zien  en naar de film. In januari is het extra genieten met al die sneeuw  en de ijsbaan zo vlak voor onze deur.

DSC_3306.JPGDSC_3836.JPGDSC_3462.JPG

Cees heeft naast de verhuizing van zijn ouders  heel wat uren doorgebracht bij zijn nieuwe vriend. Ja, de nieuwe freesbank is  het helemaal. Ook de draaibank doet het weer naar behoren en het schakelpaneel die eerst bij zij ouders in de garage hing heeft nu een nieuwe bestemming gevonden bij Cees in zijn schuurtje. Nu nog even de laatste zooi opruimen,  dan is Anneloes ook weer helemaal gelukkig. En Ann zal beter opletten en haar bril niet meer in de oven laten liggen want daar kan die echt niet tegen.

DSC_3618.JPGIMAG0046.jpgDSC_3865.JPG

 

 

Highslide for Wordpress Plugin