Maand: augustus 2012

Edwin en Viola en de Hop on Hop off bus in Athene

Aan alle fijne en gezellige dingen komt een einde. Niels en Eline hebben hun koffer gepakt en vertrekken vrijdagochtend de 25e augustus 2012 bijtijds richting vliegveld. Wij gaan twee dagen Athene verkennen met een Hop- on Hop- off bus. Bij het Parlementsgebouw en het Graf van de Onbekende Soldaat zien we de wisseling van de wacht met plooirokken aan en pompoenen op hun schoenen. We stappen uit bij Monastraki en lopen door de wijk Plaka en belanden op een soort vlooienmarkt. We zien de Romeinse Angora en de achthoekige Toren der Winden met wateruurwerk en windwijzer en de ruïnes van de tempel van Zeus. De volgende dag stappen we uit bij de National Library en het universiteitsgebouw en lopen door leuke winkelstraten.

DSC_1503.JPGP8260156.JPGDSC_1549.JPG
De New Breeze ligt nu ook bij ons in de haven. Zij krijgen hun dochter Lauret met vriend Stefan aan boord en wij onze vrienden Edwin en Viola. Het toeval wil dat ze dezelfde vlucht hebben en vanaf het vliegveld met z’n vieren een taxi nemen. Om elf uur staan ze al bij de boot. Zo die heeft er de vaart in gehad. Heel gezellig om elkaar weer te zien. ’s Middags haalt Viola Edwin over om toch even Athene te verkennen. Echte bikkels want de thermometer staat op 36 graden. ’s Avonds gaan we met z’n achten uit eten.
DSC_1592.JPGDSC_1610.JPGDSC_1617.JPG
 De volgende dag verlaten we rond half elf Zeamarina.  Er is niet echt veel wind voorspeld  maar als we de haven uitvaren zien we al schuimkopjes. Oei, tussen de 18 à 26 knopen wind. Maar het blijkt geen enkel probleem voor Ed en Viool.  Edwin probeert het record te verbreken. Het hoogste wat we op de logspeed hebben gezien is 9.3 knopen. Super. Rond vieren leggen we aan met de achterkant aan de steiger. We borrelen en zwemmen. Zelfs Edwin neemt een duik in het warme zeewater. Er worden foto’s gemaakt met de onderwatercamera van Ed en Viool. Echt gaaf. We maken een wandeling  door kleine straatjes, pikken een terrasje en eten dit keer met z’n vieren aan boord.
P8260141.JPGDSC_1631.JPGDSC_1620.JPGP8270172.JPGP8270175.JPGDSC_1644.JPG

Quad rijden, Chillen, Aigina en vissen

Vanmorgen, woensdag 22 augustus 2012, zijn we vertrokken om de terugweg naar Athene in te zetten. Na een aantal dagen in Poros hebben we het plan om terug te gaan naar Korfos. Na discussie van Niels en Cees gaan we niet naar Korfos maar naar Aigina, ligt stuk dichter bij en is minder ver van Athene, wat mij betreft een goede keuze. Ik ben niet echt een held als het gaat om reizen, dus minder varen betekent voor mij minder kans op een kotsje… De laatste dagen op Poros hebben we niet stil gezeten.  Maandag 20 augustus hebben we een quad gehuurd. Bepakt en bezakt gaan Niels en ik op pad met de quad. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die we willen zien en natuurlijk wil Niels ook graag off road scheuren. We gaan naar een oud heiligdom van Poseidon, wat eigenlijk niet veel meer is dan een paar stenen, maar wel een leuk uitzicht. We gaan naar alle uithoeken van het eiland, elke baai die bereikbaar is met de quad gaan we heen, ook al betekent dat wel dat we behoorlijk heen en weer hobbelen op de onverharde wegen. Halverwege de dag is het zo warm dat Niels en ik lekker een duik nemen en lekker gaan lunchen, Niels heeft nog nooooit zo lekker geluncht. De middag is voor Cees en Ann op de quad, ook zij rijden een paar rondjes over het eiland. Op het einde van de dag neemt Niels Anneke ook nog mee naar een klooster.

DSC_1379.jpgDSC_1386.jpgDSC_1397.jpgDSC_1421.jpgDSC_1435.jpgDSC_1438.jpg

Na zo’n enerverende dag op een quad is dinsdag een heerlijke childag. De wind is alweer wat minder, maar nog te ruig voor mij, dus blijven we nog een dagje in Poros. Het wordt een dagje waarbij we allemaal voor onszelf wat doen, Cees klust, Niels zwemt, Ann doet haar dingetjes en ik maak mijn japanse puzzels. ’s Avonds gaan we lekker gyros eten bij Cees z’n favoriete tentje. Na de gyros gaan we een spelletje mexen om wie de afwas moet doen de volgende dag. Ik kende de regels nog niet, maar blijkt dat ik er best goed in ben.

DSC_1446.jpgDSC_1447.jpgDSC_1453.jpg

Woensdagmorgen zijn we weer vertrokken. Er werd nog windkracht 4 voorspeld dus ik had me mentaal al voorbereid op een lastig dagje vol misselijkheid. Niets is minder waar, lekker rustig windje en we zeilen lekker naar Aigina. Aangekomen in de baai lekker zwemmen in het heldere water. We kunnen hier heel makkelijk naar de bodem kijken en we zien allemaal vissen. Niels doet nog een poging om te vissen, nadat hij eigenlijk al afscheid had genomen van de hengel voor dit jaar. Gelukkig heeft hij de hengel nog gepakt want het is prijsschieten hier. De ene na de andere vis wordt omhoog gehaald. Blijken wel venijnige visjes te zijn, stekels op de rug die Cees een aantal keer bloed weten te trekken. De haakjes zitten ook behoorlijk goed vast waardoor Niels zelfs in van zijn haakjes verliest in een vissenbek. Maar na een uurtje hebben we toch al een hele emmer vol. Ik vind het maar niks die wiebelige beestjes in je hand houden, dus ik laat dat lekker aan Cees en Niels over. Met 16 vissen in de emmer gaat Cees aan de slag om ze allemaal te ontdoen van kop en ingewanden, wat een stank geeft dat zeg. Toch smaken ze heerlijk bij het eten, lekker gebakken door Cees, met lekkere groenten en aardappeltjes van Anneke. Morgen de laatste dag varen richting Athene, vrijdag weer naar huis, na deze heerlijke dagen op de Beau, echt een heerlijke vakantie.

DSC_1493.jpgDSC_1498.jpgDSC_1500.jpg

Gastenpost door Eline & Niels

Aias baai, Korfos, Epidhavros en Poros

Woensdag 15 augustus 2012 loopt Anneke met boodschappentassen over de steiger. Maar dat gaat niet lukken vandaag want het blijkt een nationale feestdag te zijn ter ere van Maria Hemelvaart, alle winkels zijn dicht. Rond elven gooien we de trossen los. Omdat we tegen wind hebben, “volgens Niels hebben we dat atijd” kruisen we naar de baai Aias. Met die warmte is het heerlijk op het water. Er staat niet echt veel wind dus voor Eline prima te doen. We zwemmen en ’s avonds gaan we in een restaurant waar alleen locals zitten uitstekend uit eten met live muziek. Erg gezellig.

DSC_1270.jpgDSC_1287.jpgDSC_1302.jpg

De volgende dag zeilen we naar Korfos. Mmm jammer dat we daar slalom moeten zwemmen tussen de kwallen in het water. Brr, Eline en Anneke houden daar niet zo van. Op de boot staan we om de beurt op de uitkijk of we ze zien aankomen. We borrelen op de Tringus die naast ons voor anker ligt en ’s avond een bbq met de Cobb. Er staat weinig wind dus het is wel puffen geblazen. De volgende dag kruisen we naar Epidhavros.

DSC_1303.jpgDSC_1306.jpgDSC_1308.jpgDSC_1309.jpgDSC_1354.jpgDSC_1355.jpg

Poros is onze volgende bestemming. Er staat nu veel meer wind en Eline doet net geen kotsje. Gelukkig maar. Omdat er een Meltémi wind is voorspeld blijven we een paar dagen in Poros liggen.  De Meltémi is een stormachtige wind afkomstig uit het noorden die ieder moment vooral in juli en augustus kan opsteken. Niels vangt een vis, hi hi wat een joekel. We maken een wandeling langs de kade, lezen, zwemmen, varen wat rond met het Beautje en vermaken ons met kijken naar de vele boten die zich tussen  andere boten proberen te wurmen. Ook gaan we langs de Lady Annila van Jonas en Sophie uit Zweden. Meer dan een jaar geleden zijn we hun tegen gekomen in Gibraltar en Almerimar.

DSC_1358.jpgDSC_1363.jpgDSC_1366.jpg

.

Niels en Eline in Athene en de Akropolis

Zondag de 12e augustus 2012 verlaten we Poros om 8 mijl voor Athene in een baai voor anker te gaan. Maar als we een uur liggen begint het zo hard te waaien en komen er zulke hoge golven de baai binnen rollen dat we besluiten anker op te gaan.We zoeken ons heil bij Salamina. Wel weer 12 mijl verder. De volgende morgen zijn we vroeg op om naar Zea marina te varen. Rond half twee zien we Niels en Eline verschijnen. Heerlijk om ze om ons heen te hebben. Ze zijn aardig moe want bij hen ging ’s nachts om één uur de wekkker.

DSC_1164.jpgDSC_1167.jpgDSC_1168.jpg

We lunchen gezellig  en iedereen gaat even zijn logboek bij werken. We doen gezamelijk inkopen bij de vierverdiepingen hoge Carrefour. Jammer voor Niels maar de volgende dag staan we al weer vroeg op. We gaan vandaag naar de Akropolis. Eerst lopend naar het metro station . En dan nog een half uurtje met de metro. We stappen één keer over. Bij ons in de coupé stapt een zwerver naar binnen en die verspreidt een lucht. Niet normaal. Als we naar de Akropolis lopen is het al aardig druk. Fijn dat Niels en Eline hun studenten kaart bij zich hebben want ze kunnen gratis naar binnen. Vanaf de Akropolis hebben we een schitterend uitzicht over de stad Athene.

DSC_1191.jpgDSC_1194.jpgDSC_1196.jpgDSC_1208.jpgDSC_1210.jpgDSC_1215.jpg

Het Parthenon is één van de beroemdste gebouwen van de wereld. In 447 v.Chr. begon men met de bouw en men heeft er 15 jaar over gedaan voordat tie af was. De voornaamst functie van de tempel was de huisvesting van het 12 meter hoge beeld van Athene. Door de eeuwen heen is hij gebruikt als kerk, moskee en arsenaal. Hoewel het Parthenon veel te lijden heeft gehad is het nogsteeds het symbool van stad. We brengen daarna een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum. Het museum is gebouwd over opgravingen. Betonnen pilaren en een glazen vloer maken het mogelijk om zo naar de ruïnes onder je te kijken. Heel spectaculair. Eline en Niels maken kennis met Marijke en Cees van Le Clapotis en met Piet en Wiets van de Tringus. De Tringus hebben we in La Coruna ontmoet zo’n 2 jaar geleden.

DSC_1218.jpgDSC_1220.jpgDSC_1225.jpgDSC_1237.jpgDSC_1252.jpgDSC_1258.jpg

Veertig meter nieuwe ankerketting

Zondag 5 augustus 2012 gaan we voor anker bij Korfos. We zien drie blusvliegtuigen vlak bij de boot waterscheppen. En dan komen Le Clapotis en de New Breeze de baai binnen varen. Het is volgens de Grieken nu extreem warm. We slapen ’s nachts voor het eerst buiten omdat het binnen echt niet uit te houden is.  Jammer dat de boot niet voorzien is van een airco. Zou in deze hitte geen overbodige luxe zijn. Ann gaat  in Korfos naar een Griekse kapper.

DSC_1091.jpgDSC_1117.jpgDSC_1125.jpg
We hebben hele gezellige dagen zo met elkaar. We gaan uit eten en bbq-en op de New Breeze. Heel decadent want zij hebben een ijsblokjes machine aan boord, ha ha. En wat dacht je van houtskool spray voor de gas bbq. Nog nooit van gehoord, maar ozo heerlijk. Donderdag 9 augustus 2012 zeilen we met z’n drieën naar Poros. De volgende dag denkt Cees dat we niet goed liggen. Er staat een dwarse harde wind. Het is toch niet druk dus we gaan gewoon langszij aan de steiger liggen. Maar als we geweten hadden dat er een flottielje aan zou komen hadden we dat nooit gedaan. Wat een commentaar. Maar de ankerlier werkt niet. Dick komt zelfs helpen met een hamer een WD-40, hi hi. En Cees Calpotis geeft mentale steun.
DSC_1131.jpgDSC_1132.jpgDSC_1136.jpgDSC_1139.jpgDSC_1140.jpgDSC_1144.jpg
Omdat we toch aan de kade liggen en de dames gisteren al hebben gekeken naar ankerketting besluit Cees deze te verlengen en niet  pas in Marmaris. In totaal hebben we nu 85 meter ankerketting. Met een beetje passen en meten gaat tie precies in de ankerbak. Heel vervelend dat Maud en Dick teveel tonijn kopen. Wel een kilo voor z’n tweetjes. Wij boffen want we worden uitgenodigd om deze samen met hen te verorberen.
DSC_1145.jpgDSC_1152.jpgDSC_1161.jpg

Highslide for Wordpress Plugin