Maand: april 2012

Vittoria, verjaardagen en afscheid van Marina di Ragusa

Op zaterdag 21 april 2012 gaan we mee met Cobi, in de huurauto “Herby”, naar een hele grote markt in Vittoria. Wat een heerlijke verse producten kun je hier kopen. Bepakt en bezakt komen we terug. Dankzij Cobi en Toos heeft Anneke weer heerlijke nieuwe recepten verzameld. Bella Italia. Dat wordt smikkelen. Pasta kook je niet in water met olijf-olie, maar water en wat zout is genoeg. Italianen maken de heerlijkste pasta sauzen. Verse pasta (pasta fresca) of de harde deegwaar( pasta secca) door de saus en niet andersom. Zo gaat de pasta niet plakken. Dus kookclub een Italiaans avondje zit er wel in als we weer terug komen naar Nederland. En de barista’s kunnen er ook wat van, een caffè (espresso) of cappuccino, mmmm.

IMG_0207.jpgDSC_1220.jpgDSC_1223.jpg
 Over en weer eten de live-a-boards bij elkaar. Maar soms….. gaat het mis. Denk je wat te eten te krijgen op de Beau, nou mooi niet. Gelukkig maakt Anneke het de volgende dag weer helemaal goed, ppfff wat een misser. We vieren verjaardagen en hebben afscheidsborrels op de steiger. Oei, joei, joei we groeien dicht. De laatste week  in Marina di Ragusa is aangebroken. Iedereen is hard bezig om alles op orde te krijgen voor vertrek. Cees duikt onder de boot voor werkzaamheden. Ons nieuwe anker wordt even uitgeleend en Cees hangt bij deze en gene in de mast. Het weer is prachtig maar de wind laat het door een hoge druk gebied afweten.We gaan het zien wanneer we vertrekken. Jippie, Leon vliegt 1 mei onze kant op.
DSC_1200.jpgDSC_1203.jpgDSC_1329.jpgDSC_1336.jpgDSC_1364.jpgDSC_1426.jpg

Gezamenlijke zang en Pasen

Pippy, onze Nieuw-Zeelandse buurvrouw organiseert een muziekavond. Of wij en andere Nederlanders ook willen komen en iets ten gehore willen brengen, eh ja, willen we dat? Ingeborg neemt het initiatief en regelt zangteksten. Wel zo handig want “Tulpen uit Amsterdam”, je kent de titel, maar hoe gaat het liedje verder. Het wordt een gezellige avond met veel Ierse liederen, begeleid met gitaar. Richard, de partner van Pippy, speelt op de ukelele.

DSC_0782.jpgDSC_0804.jpgDSC_0809.jpg

Anneke heeft Pasen in haar “takenpakket” zitten, ha, ha. Dus ze heeft een bijeenkomst belegt. Op zondag 8 april 2012 eerste paasdag nuttigen tien Nederlanders een heerlijke Paasbrunch op de Lowlander. Een paar dagen later hebben we bij Marijke de evaluatie van deze brunch onder het genot van thee, zelf gebakken appeltaart, een lekker zonnetje en een glaasje wijn. Zo’n “vergadering” wens je iedereen toe.

DSC_0832.jpgDSC_0851.jpgDSC_0859.jpg
Cees houdt niet van apparatuur die niet werkt, of ze gaan van boord of hij klust net zo lang tot het weer werkt. Deze week is zelfs het plafond in het badkamertje en onze hut eruit gehaald om bij niet werkende schakelaars op het achterdek te kunnen. Ook bij andere boten helpt Cees af en toe een handje. De Middellandse Zee is op dit moment erg onstuimig, we maken harde tot zeer harde wind mee. Boten liggen te dansen in de haven. Liever in een haven dan voor anker met deze wind, we hebben nog even de tijd, want het havencontract loopt 30 april 2012 af.

P1020427.JPGDSC_0892.jpgDSC_0907.jpgDSC_0921.jpgDSC_0949.jpgDSC_0966.jpg

Nieuwe alarminstallatie

Na al die uitstapjes moet er toch echt wat aan de boot gedaan worden. Cees heeft allerlei spullen meegenomen vanuit Nederland dus het is klus time. Eerst worden er achter verschillende panelen overbodige nutteloze kabels weggehaald en dat zijn er in de loop de jaren heel wat geworden door vervanging van nieuwe instrumenten. De kooien voor in de boot worden ontruimd en Cees demonteert (zeg maar sloopt) het oude alarmsysteem voor vervanging door een echte auto Track&Trace module met GPS. Jéé, wat een zooi overal. Hij ontwerpt schema’s om de oude alarm sensoren op de nieuwe Track&Trace module te kunnen gebruiken. Het gaat om bilge- en gasalarm, magneet contacten voor insluiping, temperatuur en het op afstand inschakelen van toplicht en sirene. Tevens kan de Track&Trace module op afstand worden uitgelezen en bediend m.b.v. SMS en GSM om zo als ankeralarm of wegsleepalarm te dienen.

DSC_0629.jpgDSC_0645.jpgDSC_0724.jpg
 Zagen, solderen, draden doormeten, dingen uit elkaar halen, naar piepjes luisteren en op een paneel kijken of er gele/ rode lichtjes branden. En alles gelijk documenteren. Dagen is hij er zoet mee. Vrijdagavond 30 maart 2012 als we terug lopen naar de boot, van een etentje in de pizzeria Kanathé, kan Cees op afstand met zijn mobiele telefoon het ankerlicht aan en uit zetten. Niet dat je er iets aan hebt maar toch. Ann scoort een mixer voor weinig en het stoofpotje met runderlappen gemaakt in de snelkookpan( ook al meegnomen vanuit Nederland) smaakt heerlijk en is in een half uurtje gaar. We zien heel veel artisjokken liggen in de supermarkt en eten die als voorgerecht, Anneke kookt voor andere live-a-boards en de Cobb doet op woensdag 4 april ook weer dienst.

DSC_0728.jpgDSC_0740.jpgDSC_0761.jpg

Highslide for Wordpress Plugin