Maand: juni 2011

Geslaagden en verjaardagen in Nederland

Het is al bijna 2 maanden mooi weer in Nederland. Maar als Cees en Anneke voet op Nederlandse bodem zetten slaat het weer om. Maar niet getreurd we vertrekken weer op 28 juni 2011. Wie weet schijnt het zonnetje dan wel. Het is heerlijk om weer even thuis te zijn. En het is helemaal speciaal omdat Leon, Niels en Anneloes hun studie hebben afgerond en we ze kunnen feliciteren met het behalen van hun diploma.

DSC_1623.jpgDSC_1626.jpgDSC_1632.jpgDSC_1878.jpgDSC_1891.jpgDSCN5851.JPG

En dat in 1 maand tijd. Goed gepland kinderen. Om dit te vieren gaan we woensdag 23 juni 2011 met het gezin uit eten in Hotel Okura te Amsterdam.

DSC_1860.jpgDSC_1863.jpgDSC_1867.jpg

Leon geeft een afstudeer feestje in Utrecht en de anderen doen dat thuis. Nichtje Ellen is net terug van een reis van 8 maanden. Voor Anneloes en Laura extra leuk om haar weer te zien. Leon vertrekt 26 juni 2011 voor bijna 3 maanden naar Zuidoost-Azië.

DSC_1824.jpgDSC_1827.jpgDSC_1834.jpg

Broer Jan uit Amerika is over en we vieren de 50e verjaardag van zus Hetty in Theepaviljoen de Horsten met een High Tea.

DSC_1665.jpgDSC_1676.jpgDSC_1754.jpg

Het is leuk om voor feestjes terug te komen maar het is ook fijn om familie en vrienden te zien waar het door ziekte (even) minder goed mee gaat of om hun stem even te horen via de telefoon. Een dag na Anneke haar verjaardag  vliegen we met z’n drieën Cees, Anneloes en Anneke  naar Valencia. Vandaar met de metro en bus naar Poblas waar de boot ons ligt op te wachten voor de reis naar de Balearen.

Valencia en drie weken naar Nederland

Maandag 6 juni 2011 hebben we een heerlijk zonnig dagje in Dénia. We doen ons tegoed aan een menu Del Dia.


DSC_1453.jpgDSC_1456.jpgDSC_1487.jpg
De volgende dag gaan we weer verder. Het wordt een heerlijke en lange zeildag. Eline heeft nu alle zeil voeringen wel meegemaakt. Van genua tot fok en van gennaker tot melk meisje. Van zeilen naar dobberen naar motoren. De wind verandert nog wel eens op de Middellandse zee en het weer was ook aardig van slag afgelopen 2 maanden in Spanje.

DSC_1479.jpgDSC_1489.jpgDSC_1491.jpg

De ankerplek waar we willen gaan liggen bij Cullera wordt niet goedgekeurd dus zeilen we in één keer naar Poblas. Hier heeft Cees een ligplaats voor een maand gereserveerd. Dit had hij al in maart geregeld toen we nog thuis waren. De dag voor ons vertrek naar Nederland doen we een dagje Valencia. We drinken op het plein Paza la Virgen een zomer specialiteit van Valencia “horchata”.Een koude zoete melkachtige drank van aardamandelen. Heel speciaal. We belanden in het Mercado Central. De grote overdekte markthallen van Valencia waar we onze ogen uitkijken. En we doen ons tegoed aan heerlijke Tapas in een trendy tentje. Het toeval wil dat we op het vliegveld in Valencia zwaaien naar tweelingzus Marieke en haar vriendin Marja die donderdag 9 juni 2011 net zijn aangekomen in Valencia. Wij vliegen met hetzelfde vliegtuig terug. Op Schiphol zien we bij de uitgang Heleen en Charles staan. Zij vertrekken met dit vliegtuig weer naar Mallorca. Met z’n viertjes nemen we de trein waar Anneloes ons al met de auto staat op te wachten.

DSC_1509.jpgDSC_1513.jpgDSC_1530.jpgDSC_1534.jpgDSC_1543.jpgDSC_1569.jpg

Wilde storm, rustige baai & Denia

Donderdagmiddag gaan we weer verder. Eline neemt deze keer geen pilletje in, de zee is toch niet zo heftig vandaag. Onderweg blijkt dat toch niet helemaal waar te zijn. We belanden tijdens het zeilen in een soort van storm met uitschieters naar windkracht zeven en er zweven zelfs kleine tornado’s in de lucht! Met Cees als schipper weten we dat alles helemaal goed komt. Terwijl Cees en Ann buiten in de regen aan het zwoegen zijn, zitten Niels en Eline lekker warm en droog. Na de storm komen we aan in een prachtige baai waar het heerlijk rustig is. Daar breekt eindelijk het zonnetje door en gaan Niels en Eline even zwemmen met de maanvissen. Met duikbrillen kunnen we de vissen goed zien door het heldere water. Niels en Cees proberen de vissen nog te vangen, maar deze zijn te intelligent voor de twee mannen. De rotsen om ons heen hebben ook allemaal grotten waar we met het bootje heen varen. Twee post terug krijgen we een reactie van Nederlanders die in een villa boven op de bergen van de baai vertoeven. Via een verrekijker spotten ze de Beau en vinden dit blog via google, grappig!








Na de baai vertrekken we richting Denia. Na veel regen eindelijk een lekker zonnetje onderweg. Jammer genoeg niet zoveel wind dus doen we bijna het hele stuk op de motor. Alweer geen zeeziekte voor Eline, ze wordt al een echte zeevrouw. Aanleggen in de haven van Denia duurt iets langer dan gedacht als een van de lijnen vast komt te zitten onder de boot. Niels trekt gelijk zijn wetsuit aan om even te gaan inspecteren, gelukkig zit de lijn alleen maar om het roer. Niels laat al zijn kunsten zien en maakt de lijn weer los zodat we goed aan kunnen leggen. Het is een heel leuk stadje en heerlijk weer. Eline ziet een hoop mooie grote boten en Niels heeft oog voor de mooie auto’s op de parkeerplaats bij de haven.








Gastenpost van Eline & Niels

Ankeren bij Calpe

Op donderdag twee juni vertrekken we rond negen uur ’s morgens vanuit Alicante richting Calpe. De allereerste zeetocht van Eline op de Beau. Eline wordt zeer goed voorbereid, pilletjes ingenomen, evenwichtsbandjes om en gembersnoepjes tegen zeeziekte, dat zou toch goed moeten gaan. Door een storm bij Ibiza was er een ruige zee met tegenwind, ondanks de omstandigheden lijkt Eline in de ochtend niet zeeziek te worden. Als we de wind niet meer kunnen bezeilen en op de motor verder gaan gaat het toch nog mis met Eline en doet ze een kotsje.

Benidorm

Aangekomen bij Calpe zien we een Zweedse boot vlak voor de haven voor anker liggen, goed idee! Daarom gooit Cees ook het anker uit en liggen we met een prachtig uitzicht op de Penyal d’Ifac. ‘s Avonds maakt Anneke een heerlijke maaltijd met varkenshaas en aardappeltjes in de schil. Niels vindt het heerlijk en praat nog dagen na over al het lekkers.
Donderdagochtend gaan we met elkaar de rots beklimmen. Het is een flinke weg omhoog en er is een tunnel door de berg heen. Als we door de tunnel heen zijn houdt het gebaande pad op dus besluiten we weer terug te gaan. Precies op tijd want onderweg naar beneden begint het te regenen.








Gastenpost van Eline & Niels

Eline en Niels stappen op in Alicante

Maandag 30 mei 2011 varen we naar Santa Pola. Hier willen we eigenlijk voor anker gaan maar omdat er aardig hoge golven zijn besluiten we in de haven te gaan liggen. De volgende morgen zijn we 11 uur in Alicante. We nemen gelijk de bus naar het vliegveld. Eline en Niels landen 20 minuten eerder dan gepland. Hè heerlijk om ze weer te zien.


IMG_0066.jpgIMG_0068.jpgIMG_0072.jpg

’s Avonds gelijk een bbq-tje en een wandeling op de Espanada de España. Die palmbomen geven je echt een super vakantiegevoel. Maar waar is dat mooie weer? Ja, de komende dagen is er veel harde wind en regen voorspeld. Dat merken we goed als we de volgende dag uitvaren. Bij Ibiza is het windkracht 8 á 9 en daar hebben wij waarschijnlijk de hoge golven van. Eline heeft uit voorzorg een zeeziekte pilletje ingenomen maar dat blijkt onnodig want Cees besluit terug te gaan naar de haven omdat we pal tegenwind hebben. Met de motor komen we bijna niet vooruit. Dus Niels: het wordt een chill-dagje.
Roland,Wijnand, Rutger en Lourens waar zijn jullie? Het casino ligt hier naast de deur. We proosten vandaag 1 juni op Anneloes die alweer 19 jaartjes jong is geworden. Het is volgens de haventarieven hoogseizoen geworden dus we gaan vanaf nu de hoofdprijs betalen. En de super foto’s die ertussen zitten zijn uiteraard van Niels.

DSC_1247.jpgDSC_1253.jpgDSC_1261.jpgDSC_1263.jpgDSC_1270.jpgDSC_1271.jpgDSC_1272.jpgDSC_1280.jpgDSC_1284.jpg

Highslide for Wordpress Plugin