Maand: juni 2010

Verjaardag

Wat een heerlijke dagen zo met z’n zessen. En ik had helemaal niets in de gaten. Ja, er zou een postpakketje afgeleverd worden in Saint Malo. Met lampjes voor de boot, vet spuiten voor de lieren, cd’s, zalfje voor mijn voeten enz. Dat was ook echt zo, niet wetende dat de kinderen het mee zouden nemen. Een traditie op vakantie is voor de kinderen het snoepzakje en laat er nu een heerlijke candy shop zijn in Saint Malo.

’s Avonds zijn we heerlijk uit eten geweest bij restaurant “Chateau Briand” en genoten van een mooie zonsondergang. Om twaalf uur‘s nachts werd ik al toegezongen. Zondag zijn de kinderen na een paar hele fijne, warme en gezellige dagen weer huiswaarts gekeerd. Wat lief trouwens al die felicitaties via de mail, kaarten, filmpje, smsjes en via de skype en de website. In het kader van al doende leert men, hadden we vrijdag avond tijdens het koken geconstateerd dat er één gasfles( propaan) leeg was. Zo’n fles weegt ongeveer 14 kg en  is dus niet lopend of met het fietsje mee te nemen. Super dachten we de auto is er nu toch, we gaan even een nieuwe gasfles ophalen bij een benzine station. We zijn zeven benzine stations langs geweest en anderhalf uur later hadden we nog steeds geen juiste gasfles gevonden, omdat de fransen alleen Franse merken innemen. Daar moeten we dus iets anders op vinden.

DSC_0122.jpgDSC_1133.jpgDSC_0030.jpgDSC_0103.jpgDSC_0112.jpgDSC_0113.jpgDSC_0115.jpgDSC_0124.jpgDSC_0134.jpgDSC_0135.jpgDSC_0145.jpgDSC_0161.jpg

Surprise bezoek

Donderdagavond 24 juni na de voetbalwedstrijd Nederland – Kameroen zijn wij (Leon, Niels, Eline en Anneloes) in de auto gestapt richting St. Malo. Dit was een ideetje van Cees om Antje te verrassen voor haar verjaardag. En dat is zeker gelukt! Bij aankomst in St. Malo op vrijdagochtend rond de klok van half 8 schrok Ann zich dood. We stapten met veel lawaai de boot op en Ann stond al klaar met een knuppel om de indringer neer te slaan. Maar gelukkig kwam ze er op tijd achter dat het geen indringers waren, maar haar kinderen. Ze vond de indringer al zo op Niels lijken. Daarna kon ze alleen nog maar ‘YES YES YES’ roepen. Ze was heel blij dat ze eindelijk haar kids weer zag. Dat heeft ze die dag wel honderd keer gezegd (We wilde bijna de auto terug nemen, zo gek werden we ervan). Maar toch bleven we. Na aankomst zijn we in ons bed gekropen, omdat we helemaal kapot waren van de 8 uur lange reis. ’s Middags kwamen we eindelijk ons bed uit en gingen we het stadje verkennen. We gingen over de stadsmuur lopen. Daarna liepen we naar een eilandje waar je alleen bij laag water naartoe kan lopen. Niet wetende dat het al zo snel hoog water zou worden, moesten we met broek omhoog door het water terug lopen naar het vaste land. Na het avontuur hebben we nog heerlijk op het strandje gelegen. ’s Avonds hebben we met elkaar een lekker diner bereid. En tot slot een heerlijk bonbonnetje van de Leonidas, die Ceesje nog voor vaderdag tegoed had.

Post gemaakt door Anneloes.

DSC_0005.jpgDSC_1073.jpgDSC_0017.jpgDSC_1134.jpgDSC_1160.jpgDSC_1162.jpgDSC_0007.jpgDSC_0032.jpgDSC_0037.jpgDSC_0047.jpgDSC_0052.jpgDSC_0071.jpg

Jersey

Op 20 juni zijn we van St Peter Port naar St Helier Jersey gezeild. We moesten wachten tot het water voldoende gestegen was om weg te komen uit St Peter Port. Daardoor hadden we de gehele reis van 22 Nm de stroom tegen. Dat zie je vaker als je van getij haven naar getij haven vaart. Toch lekker gezeild met een bakstag windje van 10 knopen. Een belangrijk punt voor de zicht navigatie is de vuurtoren “Point Corbiere”. Deze zie je al van verre en als deze in lijn staat met een andere toren, kan de koers naar St Helier ingezet worden. Het getij verval op deze dag was 6,2m en dat zie je in de haven duidelijk op een display boord dat aangeeft wat de hoogte is van het water boven een drempel (sill). Dit is dus van 5m tot 0m.


DSC_0991.jpgDSC_0993.jpgDSC_1015.jpgDSC_1007.jpgDSC_1006.jpgDSC_1038.jpg

Guernsey

Donderdag 18 juni 2010. De wind en het tij zijn gunstig dus de haven van Cherbourg stroomt leeg met boten die vertrekken naar de kanaal eilanden. Met circa tien schepen zeilen we naar het eiland Guernsey. Dit eiland ligt vlak bij de kust van Frankrijk maar is in Engelse handen. Voor de marina van St Peter Port ligt een soort dam (sill) in het water, die alleen met hoog water genoeg diepgang heeft om naar binnen te varen en bij laag water er voor zorgt dat de marina niet leeg loopt. Je kunt hier tot de bodem kijken zo helder is het water. Jammer dat je er niet bij bent Loesje want er zijn leuke kleding winkels. Wij hebben het kasteel Cornet bezichtigd. Rond het middag uur werd er een kanonschot afgevuurd. Sommige Nederlanders die we ontmoet hebben gaan ook voor een wat langere tijd weg.


DSC_0927.jpgDSC_0975.jpgDSC_0952.jpgDSC_0970.jpgDSC_0988.jpgDSC_0986.jpg

Cherbourg

We liggen met een aantal andere Nederlandse schepen zo’n beetje verwaaid en wachten op beter weer. We bezoeken allerlei plaatsen in Cherbourg. We zijn tijdelijke landrotten en beland op een oude boeren ambachten markt. Ook lag er grote tanker van de Britse marine afgemeerd, deze wordt gebruikt om andere schepen van brandstof te voorzien. In een maritiem museum is een kernonderzeeër, uit het tijdperk van de koude oorlog, geconserveerd. Cees heeft weer even ”het verkeer geregeld”. Dit doet hij wel vaker als hij even een ommetje gaat maken in de haven of langs de zee. @Marieke: de Beau tas gemaakt van zeildoek is erg handig en wordt vaak gebuikt.


DSC_0852.jpgIMG_0902.jpgDSC_0844.jpgDSC_0848.jpgDSC_0861.jpgIMG_0912.jpg

Highslide for Wordpress Plugin