Maand: mei 2010

Vertrekdatum bekend

Ons plan was om ergens eind mei, begin juni te vertrekken. Nu deze datum nadert hebben we het vertrek nader gespecificeerd tot 2 juni. Eerst vieren we op 1 juni nog de verjaardag van onze dochter Anneloes, die 18 jaar wordt. Op 2 juni worden we ‘s-ochtends naar de boot gebracht door Anneloes en Leon. Daar zullen we afscheid van ze nemen.  Met de havenmeester moeten we nog allerlei zaken zoals sleutels, elektriciteitsrekening en liggeld afhandelen. Naar verwachting zullen we dan rond het middaguur vertrekken richting zuiden. Natuurlijk alles onder voorbehoud van het weer. Eindelijk kan ik dan de positie op de kaart aanpassen.

Baar, vaar en drie jaar daar feestje.

Dinsdag 25 mei na de studieochtend was het dan zover. Een baar, vaar en drie jaar daar feestje georganiseerd door Sandra, Lenneke en Marjo. Franka is nu met zwangerschap verlof. Ada gaat voor 3 jaar naar Aruba met haar gezin om daar te gaan werken en ik ga voor een aantal maanden zeilen. Een zeer toepasselijke naam dus. Met de kwibus hebben we allerlei huizen aangedaan van collega’s. Een soort gluren bij de buren feestje maar dan van collega’s met als afsluiting een heerlijke bbq. Voor alle drie had Sandra een toepasselijke afscheidsspeech. Sandra het mooie fotoboek gaat uiteraard mee op reis. Vrijdag afscheid genomen van de kinderen uit de groep met een beren picknick. Ik neem de grote sleutelbos met sleutelhangers mee naar de boot zodat ik jullie niet zo zal missen. Zal iedereen blijven drijven???

DSC_0353.jpgDSC_0275.jpgDSC_0278.jpg1-2b-bloem.jpgDSC_0503.jpgDSC_0553.jpg

Blokarten

Ons vertrek gaat nu wel opschieten. Leon had met Sinterklaas een bon gemaakt om te Blokarten met het gezin. Maar ja een datum is niet zomaar geprikt. Vrijdag 21 mei was de dag dat iedereen eindelijk kon. Maar er moest wel genoeg wind zijn. En ook weer niet te veel. De weer goden waren ons goed gezind die dag. We vertrokken met stralend zonnig weer naar Wijk aan Zee. Maar toen we aankwamen was er mist op komen zetten vanuit zee. Slim dat we warme kleding hadden meegenomen. Een super leuke ervaring zo rond te rijden in een karretje met een zeil op het harde zand. Voor de dames was windkracht 3 hard genoeg maar de heren hadden liever nog wat harder gegaan. Als afsluiting bijzonder goed gegeten in restaurant Zomerhuis. Een aanrader.
Zondag eerste Pinksterdag gaan zeilen op het Haringvliet met opa, oma, Leon en Anneloes. Voor hun voorlopig de laatste keer.


DSC_0158.jpgDSC_0174.jpgDSC_0179.jpgDSC_0266.jpgDSC_0245.jpgDSC_0231.jpg

Reddingsvlot

Als laatste redmiddel op een schip bij brand of zink gevaar hebben de meeste zeegaande schepen een reddingsvlot. Als het goed is blaast dit vlot zich vanzelf op als je deze nodig hebt. Natuurlijk kan je dat niet testen, omdat het een eenmalige actie is. Om zeker te weten dat je op het vlot kunt vertrouwen wordt het om de drie jaar getest bij een bedrijf. Dit bedrijf test op lekkage en op allerlei inhoud, zoals eet- en water voorraden, licht nood signalen, medicijnen en peddels. Als voorraad op ons vlot waren er een soort nood koeken aanwezig en omdat de uiterste datum was verstreken hadden we ze mee naar huis genomen. Een ieder die nu bij ons thuis komt, krijgt een stukje nood koek, dat smaakt als een soort opgedroogde havermout pap. Lekker toch.

IMG_0792.jpgIMG_0794.jpgIMG_0796.jpg

Turbo Wifi

Tijdens onze reis is de toegang tot wifi internet om allerlei informatie op te zoeken, maar ook het “Skypen” met het thuisfront heel belangrijk. Er zijn verschillende methoden om toegang te krijgen tot internet: internet café (zoeken en lopen), via gsm (duur en traag) en via draadloze netwerken. Draadloze netwerken of Wifi’s zijn onze favoriete methode, echter met een standaard laptopje heb je vaak geen bereik. Op internet vond ik een TURBO WIFI antenne voor een schappelijk prijsje. Ik heb deze uitgetest en het resultaat is verbluffend: normaal zie je een lijstje van 5 wifi’s, met de Turbo aan zie je er zeker 20. De snelheid is top. We liggen nu voor anker op het Haringvliet, zeker 1,2 km van het wifi access point vandaan en het werkt uitstekend.

Highslide for Wordpress Plugin