Maand: april 2010

We hijsen de zeilen

Nee, niet figuurlijk maar letterlijk hebben we 25 april in het  week-end het kotterzeil en grootzeil weer aangeslagen.  De genua ligt nog bij de zeilmaker, dus die komt later. Deze zeilen blijven normaal gesproken gewoon een heel seizoen aangeslagen en worden uitgerold voor gebruik en ingerold na gebruik. Dat moet ook wel want de genua weegt iets van 50kg, dus die zet je er niet even op voor een uurtje zeilen. De Beau ziet er gelijk weer uit als een zeilschip.


P1010016.JPGjuni 2007-3.jpgjuni 2007-6.jpg

Tapas koken

Een aantal weken geleden kwamen vrienden eten en heb ik tapas gemaakt. Leek me wel toepasselijk nu we toch die kant opgaan. Daarnaast ook wat dingen gekocht bij traiteur Il Tartufo zoals heerlijke vleeswaren, olijvenbrood, tapenade en artisjokken in olijfolie. Anneloes, Niels en Eline aten ook mee. Iedereen heeft heerlijk gesmuld van alles maar Niels vond dat er te veel vis en te weinig vlees op tafel stond. En tot mijn stomme verbazing beweerde hij dat hij het beter kon. Ja, makkelijk gezegd, want hij had zoiets nog nooit gemaakt.  Vorig weekend slingerde er ineens allerlei tapas kookboeken rond. Op maandag werd mij gevraagd het frituurvet te vernieuwen en gezegd dat ik dinsdag niet hoefde te koken.  Een uitgebreide tapas maaltijd werd ons voorgeschoteld. Toch wel veel werk maar het resultaat mocht er wezen. Heerlijk. Jammer van het frituurvet. Kan gelijk weer vernieuwd worden en dat is toch echt niet mijn hobby.

IMG_0618.jpgIMG_0612.jpgIMG_0613.jpg

Nieuwe startmotor getest

Tijdens het motor onderhoud in december 2009 rook onze monteur een vreemd luchtje aan de startmotor. Nu heb ik een goed ontwikkeld reukorgaan, maar ik rook niets. Op advies van de monteur was het beter om deze startmotor te laten reviseren. Echter het revisie bedrijf kwam al snel met de melding dat deze startmotor niet meer te reviseren was. Dus dan maar een nieuwe startmotor. Deze was binnen een paar dagen geleverd, zodat ik dit week-end de installatie kon uitvoeren. Na wat gesleutel, was het een klusje van niets. En dan natuurlijk het moment suprême: buitenkraan open, alle schakelaars aan, contact aan en starten. Brooooom en lopen die diesel. Echt mooi.

IMG_0597.jpgIMG_0599.jpgIMG_0603.jpg

Website is klaar, nu nog content

Om de thuisblijvers optimaal te informeren over onze reis, hebben we aan Niels gevraagd om een website te maken. Hij is een tijdje bezig geweest met het maken van de site, maar het resultaat mag er zijn volgens ons. We gaan zoveel mogelijk “Posts” toevoegen aan de site, als we internet verbinding hebben. Anneke zal de meeste tekst leveren (hoop ik), dus blijf kijken.

Niels goed werk, want de site ziet er professioneel uit.

1992 HN Niels logeert in Vlaardingen bij opa en oma T.jpg

De generator doet het weer

Vandaag de laatste hand gelegd aan het gereedmaken van de generator. Na vele uren uitbouwen, laten repareren, aan boord brengen, inbouwen, installeren en testen, doe tie het eindelijk. Zo’n generator weegt ongeveer 100kg en alleen met Leon en Niels was het mogelijk om de generator te versjouwen. Nu kunnen we de accu’s opladen zonder de hoofdmotor aan te zetten of gebruik te maken van walstroom.


image9.jpgimage21.jpg
Highslide for Wordpress Plugin