Nieuwe zeilboot Dutch Osprey

Oeps ik moet even terug graven in mijn geheugen. In juni 2019 hebben we onze motorboot Namasté te koop gelegd. Ondertussen zijn we op zeilbotenjacht gegaan. Iets van 13 meter lang die geschikt is om voor een wat langere periode weg te gaan. Maar de boten die we bekijken en mooi vinden zijn vlak voor onze neus verkocht, helaas pindakaas. Cees is ondertussen ook in het buitenland aan het kijken. In Southampton Engeland ligt een Hallberg- Rassy 46 die na wat onderhandelingen en voor de Brexit (begin oktober zou die eerst plaatsvinden) de onze wordt. 12 september 2019 is de overdracht en 14 september varen we haar in een aantal dagen naar Nederland. Heerlijk hoor die wind door je haren maar het is wel super koud. De zeiljassen worden van stal gehaald, echt geen overbodige luxe.

De boot heet 20/20 Osprey. Volgens goed gebruik geef je een boot geen nieuwe naam, maar 20/20 (wat hele goede ogen, van die Visarend, betekend) willen we veranderen. Een etentje voor de leukste naam wordt uitgeloofd. De meest gekke namen passeren de revue. Uiteindelijk wint Titia het etentje met de winnende naam Dutch Osprey.  Het toeval wil dat dit jaar er voor het eerst visarendjes zijn geboren in Nederland genaamd Dutch Osprey, hoe toevallig.

Acht maanden later, mogen we weer op de boot. Ja het Corona virus zorgt voor een hele andere samenleving. Gelukkig dat de Lock down versoepeld is zodat 8 mei de boot te water gaat. Echt fijn dat we er nu op mogen bivakkeren. Hemelvaartsdag was helemaal top met die hoge temperaturen. Ook het motortje van de bijboot (9,8pk) wordt uitgeprobeerd en door de heren Cees en Niels goed bevonden, gelukkig maar. We zijn druk bezig de boot de onze te maken. Er wordt geklust, geboend en alles krijgt een plekje. En……onze kleinzoon Frenkie is eind maart geboren. Een mooi klein dapper ventje, zo lief.