Naar de Kaapverdische eilanden. Zo’n 800 mijl

Na 10 zeer leuke dagen samen met Guido en Hanny ga ik gelijk aan de slag. Boot cleanen en wassen draaien. We liggen nu nog in de haven, binnenkort niet meer. Eigenlijk willen we weer naar Tenerife varen maar er is nauwelijks wind dus blijven we hier in afwachting van ons vertrek naar Kaapverdië. Het is hier een heel Scandinavisch gebeuren in Puerto Rico. Overal hoor je Zweeds en Noors. Veel blijven hier overwinteren en gaan in de zomer naar huis. Ook in de haven wapperen veel Noorse en Zweedse vlaggen.


_DSC5027.JPGDSC_0476.JPGDSC_0468.JPG

We maken kennis met Ria en Peter van zeilboot de Helena. Zeker 2 jaar geleden reageerde Peter op onze website en nu zien we ze dus in het “eggie”. Errug gezellig. Het plan is om vrijdag 7 november 2015 te gaan vertrekken naar de Kaapverdische eilanden naar het eiland Sal waar we volgens de pilot kunnen inklaren. Spannend. Cees vervangt 2 diesel filters en ik doe de laatste vers boodschappen voor vertrek. Marjan, Bert, Titia en Jan vliegen 24 november naar Sal. Zij gaan ons vanuit Mindelo uitzwaaien. Echt super. Lourens en Rutger komen de 27e november aan boord voor de oversteek naar Suriname. Dat wordt een gezellige boel denk ik zo.


DSC_0012.JPGDSC_0006.JPGDSC_0003.JPGDSC_0001.JPG_DSC5847.JPG_DSC5016.JPG

Reacties

 1. Willem schreef:

  Spannend! Wij blijven jullie volgen, hoor! Veel plezier en een voorspoedige overtocht naar Kaap Verden. Groetjes van Willem en Ingeborg.

 2. Hanny en Guido schreef:

  Wij vonden het ook erg leuk en gezellig bij jullie. Dank en goede vaart naar de Kaapverdische eilanden.

  Embrass

 3. Ingrid de Kort schreef:

  Spannend: dat is wel een stukje varen, de Kaap Verden. Hopelijk gaat het allemaal zoals jullie wensen. Ben heel benieuwd naar jullie belevenissen. Veel plezier en goede vaart!

 4. Marianne vd Lugt schreef:

  Beste Cees en Ann,

  Behouden vaart! Nu naar Kaap Verdie, en straks ook naar Suriname. Best spannend. We hoorden vanavond van Niels jullie systeem om in contact te blijven, straks op de grote oceaan…

  Geniet ervan!

 5. Barbara schreef:

  Sal is een heerlijk eiland om te verblijven, lekker gemoedelijk. Op het pleintje in het plaatsje vlakbij de ankerbaai is een terrasje waar de bootjesmensen bij elkaar komen. Als Carlos (eigenlijk heet hij Karl) daar nog is wil hij misschien wel een rondrit over het eiland verzorgen. Hij woont er al jaren en kan heel veel vertellen. Wij hebben dat toen met een groepje gedaan en veel gezien.
  Goede vaart en geniet van de Kaap Verden!

  Groetjes, Henk en Barbara

 6. Anoniem schreef:

  Hi Ann en Cees,
  Nu nog een beetje wind en op naar de Kaapverdische eilanden!
  Moeten jullie daar nog op een bepaalde datum zijn voor de grote oversteek?
  Goede reis!!⛵️
  Groetjes, Irma en Frank.

  • Anneke en Cees schreef:

   25 november komen Marjan, Bert, Titia en Jan. De neven Lourens en Rutger komen 27 november onze kant op. Dan willen we wel in Mindelo liggen

 7. Truus schreef:

  Wat een mooiefoto’s weer. Ik vind jullie berichten steeds erg leuk. We hebben Lourens en Rutger pas gesproken en ze hebben er veel zin in. Goede reis en behouden vaart.
  Truus en Henk

 8. Henk schreef:

  Veel succes, goede vaart en een fijne tijd. Ben best wel jaloers vanachter mijn bureau hier. Henk, s/y Cooky

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin