Daar waar we voor zijn gekomen. ( gastpost van Guido )

Zondag 25 oktober naar Puerto Rico. Eerst even een stuk op de motor, maar al gauw onder zeil. Nee niet met de ogen dicht, gewoon lekker varen. Onderweg zien we een paar dolfijnen. Leuke, aaibare beestjes. Ze zijn klein, maar zwemmen net zo snel als de boot, tot grote verbazing en frustratie van Cees. In Puerto Rico krijgen we een plaatsje aan de steiger toegewezen waarvan ik dacht dat de Beau daar zeker niet tussen kon. Nou, vergissing, kon dus wel. ’s-Nachts resulteerde dit in een kakofonie van geluid van met elkaar vrijende stootwillen. Slapen was er voor mij niet echt bij, maar volgens de schipper wen je daar aan. Helaas, daar ben ik te kort voor op de Beau. Na een dagje lummelen in Puerto Rico ( eten, glaasje wijn, eten, glaasje wijn ) zijn Hanny en ik de volgende dag met een veerpont naar Mogan gevaren. Een echt leuke plaats, alleen laagbouw, met leuke smalle, kleurige steegjes. Cees en An blijven aan boord.


DSC_0498.JPGDSC_0475.JPGDSC_0465.JPG

Op woensdag op naar Tenerife. Een echt mooie zeildag met een topsnelheid van 10,4 knopen. Een blazende walvis en vliegende vissen gespot. Nagenoeg de hele dag hebben we kunnen zeilen. Liggen in de haven van San Miguel, waar we na wat omzwervingen, ook de restaurants konden vinden. Waarom ze die zo hebben verstopt is mij een raadsel. Je ziet ze wel, maar kan er heel moeilijk komen. Terug via een pad langs het strand was beter te doen, ondanks dat het donker was.


_DSC5234.JPG_DSC5216.JPG_DSC5353.JPG

Donderdag 29 oktober met de auto naar het nationaal park del Teide. Onderweg bewolkt, regenachtig, maar eenmaal boven de wolken komen we in een zonovergoten, waanzinnig mooi landschap terecht. De kleurschakeringen van de rotspartijen, de samenstelling van de ondergrond, het is allemaal heel verbazingwekkend. Een maanlandschap met weinig groen, waar ze ook de testen met het wagentje voor op Mars hebben gedaan. Lunchen in de zon en vervolgens weer naar beneden naar la Laguna. Regen dus. Niet een echt inspirerende stad, dus op naar de Beau waar we, na eerst de verslaving van An weer te hebben bevredigd ( boodschappen doen ) op de boot wat lichts eten.


_DSC5348.JPG_DSC5347.JPG_DSC5299.JPGDSC_0597.JPGDSC_0594.JPGDSC_0568.JPGDSC_0558.JPGDSC_0535.JPGDSC_0532.JPG

Op zondag vroeg vliegen we weer terug naar Nederland vanaf Gran Canaria, waardoor we dus terug moeten vanaf Tenerife. Weinig tot geen wind, dus dat wordt heel lang motoren. Jammer, maar het is niet anders. Onderweg ineens een hele kudde dolfijnen, die het fantastisch vinden om in de boeggolf van de Beau hun spel te spelen. Zeker 20 minuten cirkelen ze met z’n allen om ons heen. Daar wordt je vrolijk van dus. Nog een dagje chillen, volgens Cees een zeer goede tijdsbesteding, en weer op huis aan. Ook dit keer weer een mooie en gezellige tijd op de Beau. Komt er nog een mogelijkheid? Wie weet!!


_DSC5655.JPG_DSC5579.JPG_DSC5482.JPG