Socializen in Finike

De jachthaven van Finike ligt al bijna vol, heeft super sanitair en ligt mooi gesitueerd tussen bergen. Het is hier authentieker dan voorheen (veel minder Engels gesproken, bijna geen alcohol geschonken in restaurantjes en cappuccino kennen ze niet). We liggen dicht bij de stad wat lopend of op de fietsjes goed te doen is. Er is hier zaterdagmarkt, genoeg keus aan supermarkten, slagers en kapperszaakjes. Ann heeft er al weer één bezocht en loopt weer rond met een kort koppie en een super glad huidje. Best pijnlijk het gezicht ontharen met 2 getwiste draadjes, maar ja wie mooi wil zijn moet…. pijn lijden. Alleen jammer voor Cees dat er weinig tot geen watersportzaakjes zijn. Elke zondag is er bbq op het haventerrein en Ing en Ann gaan naar de vroege ochtend yoga, drie keer per week. Je denkt lekker te relaxen op een matje maar Anneke heeft een paar uur later last van zware benen, een zwaar hoofd en een dag later spierpijn. Spieren die protesteren waarvan ze het bestaan niet eens wist en dit is pas beginners yoga, oei oei oei.

DSC_0121.JPGDSC_0124.JPG100_1634.jpg

We maken op 29 oktober 2013 Republic day mee in Finike. Vlak naast de haven vind er een ceremonie plaats  die we vanaf de kademuur meebeleven. We zien hotemetoten, veel middelbare scholieren en wat bewoners van Finike. Bij het volkslied staat iedereen kaarsrecht en zingt uit volle borst mee. Dat zie je niet in Nederland. Cees brengt de ankerrol weg voor reparatie en de zeilen worden opgehaald, om nagekeken en opgeslagen te worden voor de winter.

100_1538.jpgDSC_0139.JPGDSC_0143.JPGDSC_0154.JPG100_1577.jpg100_1583.jpg

Verder genieten we nog van het heerlijke weer met overdag rond de 27 graden, maar als de zon achter de bergen verdwijnt daalt het kwik snel naar zo’n 13 graden, wat een verschil. We zwemmen in zee, maken kennis met de bemanning van de Zephir, Jacqueline en Wim, de boot Jabiroe met Hilde en Eddy, de Beloega van Theo en Manuela en Edward en Ina. Als vanouds drinken we zondagochtend koffie met mede zeilers met zelfgebakken appeltaart maar dan anders. Best binnen te houden al zeg ik het zelf.

DSC_0169.JPGDSC_0175.JPGDSC_0182.JPG