Vertrek vanuit Albufeira

Het schilderen en poetsen aan de boot neemt iets meer tijd in beslag, maar het resultaat mag er wezen. Op vrijdag 22 oktober 2010 wordt de boot weer in het water gelaten. Daarna komt Cees in actie om allerlei klussen te doen die nodig zijn om de boot goed achter te laten. Diesel en oliefilters vervangen, accu’s los koppelen, alle losse onderdelen van de het dek verwijderen, extra landvasten en stootwillen aanbrengen. Nog wat extra touwtjes om de landvasten wat strakker te houden en te zorgen dat ze niet de stootwillen tussen de steiger en boot wegduwen.
Ann zorgt ervoor dat alles binnen weer spik en span is.
Dinsdag 26 oktober komen Marga, Bart en Axel van de Emma bij ons eten. Hoeven ze tenminste niet meer langs een ladder omhoog te klimmen. Zoals de week daarvoor. Cees biedt de Rus Sergé die aan onze boot werkt ook nog een proeverijtje van verschillende typische Hollandse dranken aan: zoals Oude en Nieuwe Jenever, Schipperbitter en Berenburg.
De vrouw van Sergé brengt ons op donderdag 28 oktober 2010 naar het vliegveld van Faro. Wel zo handig. Want koffers met wieltjes hebben we niet aan boord maar wel plunjebalen.


DSC_0599.jpgDSC_0615.jpgDSC_0620.jpgDSC_0621.jpgDSC_0645.jpgDSC_0655.jpgDSC_0677.jpgDSC_0679.jpgDSC_0686.jpg