Socializen rondom de boot

Naast onze schoonmaak klussen is er ook nog genoeg tijd voor ‘leuke’ dingen. We ontmoeten de bemanning van zeilboot Waaibaai, Petra en Mike. Heerlijk om in de kuip kennis te maken en verhalen uit te wisselen. Het is immers nog steeds fantastisch weer zo rond de 25 à 29 graden, niet te geloven. We hebben zondag ochtend koffie met Toos en Rimmer, eten met z’n 6-en pizza buiten de deur. De dag erna komen Lia en Remco pasta Carbonara eten aan boord. Tijdens een strandwandeling zien we een kunstenaar een heus zandkasteel creëren. Knap als je zoiets kunt.

Wederom gaan we naar Ragusa Ibla, maar nu met de bus samen met Lia en Remco. We lopen trappetjes op nog hoger en hoger. Hebben een super uitzicht over Ragusa Ibla met de toren die ik graag wil zien en slenteren langs overdadig versierde barokke balkonnetjes naar het grote plein. In één van de winkels hebben ze een wel heel speciale jurk, gemaakt van pasta, een kunstwerkje op zich.

We zien granaat appels liggen die ze vers voor je kunnen persen. Nou doet u er maar 4. Dat willen we wel eens proberen zo’n mooi donkerrood sapje. Maar onze bekkies trekken er van samen en het voelt stroef in de mond. Heel bijzonder dit. Lia googelt nog even om te kijken hoe gezond dit sapje wel niet is. Nou op sommige sites is granaatappelsap je van het en op andere sites juist weer niet. Er zitten veel toegevoegde suikers in en vanwege de aanwezige antioxidanten moet het helpen tegen bepaalde kwalen en ziekten maar dat is onvoldoende bewezen. De 3 gangen lunch bij I Banchi is lekker. Alles gelijktijdig opgediend maar dat mag de pret niet drukken.