Spartochori, waterval en eiland toer Lefkas

Zaterdag 25 september 2022 verplaatsen we de boot jawel 5 mijl naar Spartochori op het eiland Meganisi. Net als 10 jaar geleden neemt Jerry een man met een rode hoed (was toen een rood petje) onze lijnen aan. Zijn broer loopt rond als ober in het restaurant en noemen we gemakshalve maar Tom. We denken hier lekker water en stroom te scoren maar er komt echt maar een ‘pisstraaltje’ water uit de slang. Gelukkig is dit ’s avonds beter. Een wandeling omhoog brengt ons naar een leuk uitzichtpunt. Het plan is om de volgende dag naar Groot Vathi te zeilen maar de wind bepaalt ook dit keer anders dus wordt het Sivota.

Nu liggen we weer in de Vlihobaai en socializen gezellie met andere booties maar dan voor anker en niet vanuit een haven. De boot gaat n.l. 10 oktober in Preveza bij Ionian Marina op de kant. Brigitte & Rob doen dat bij Nidri. Met een tractor en laadwagen wordt de Milky Way heel voorzichtig uit het water gereden. Dus niet, wat meestal het geval is, met een kraan. In no-time staat ze op haar plek op de kant. Wij zitten dit van een afstandje ,met paraplu’s op, te aanschouwen.

We moeten ook regelmatig even de benen strekken vind ik. Op naar de Nidri waterfalls. Mmm onder protest loopt Cees mee. Hij heeft immers 50 jaar geleden in dienst al genoeg gelopen in zijn leven. Een mooie omgeving ernaartoe maar eh de waterval staat droog dus geen eens een pisstraaltje water die de berg af komt. Da’s nou jammer. Maar het doel om te lopen is bereikt en daar gaat het om toch.

Dinsdag 4 oktober rijden we met Rob en Brigitte mee het eiland Lekfkas rond. Brigitte wil graag  Griekse olijfolie kopen. Precies op dat moment zien we een vlag wapperen met een afbeelding van olijfolie, wat een toeval. We rijden noordwaarts en bezichtigen het Faneromenie-klooster met uitzicht op Lefkas stad en daarna door de bergen meer landinwaarts naar Karya en bewonderen de vergezichten.

Dan richting zuidwesten meer langs de kust. Wat een verrassing bij Porto Katsiki. Een hoge rots, super gaaf strand en onwijs mooi helderblauw zeewater. Echt niet normaal. Via Vasiliki rijden we weer noordwaarts de grote Vlihobaai bij Nidri binnen met zijn vele boten voor anker. Wat een leuke dag.