Ragusa Ibla en jeu de boules

Vrijdag 15 oktober 2021 zijn we, Brigitte, Rob, Cees en ik al bijtijds op pad om per bus Ragusa Ibla met een bezoek te vereren. Aldaar klimmen we omhoog en volgen de traptreden die ons naar het oude historische stadsdeel brengen gelegen in het zuid/oosten van het eiland Sicilië. Het staat sinds 2002 op de lijst van de UNESCO wereld erfgoed. Maar eerst scoren we een cappuccino (meervoud cappuccini) met jawel een cannolo (meervoud cannoli). Een typisch Siciliaanse zoete lekkernij, (gebakje of nagerecht). Het bestaat uit een opgerold koekje (gefrituurd) gevuld met ricotta of een crème achtige substantie, mejammie.

We zien heel veel op elkaar gepropte kalkstenenhuizen tegen een berg gebouwd, die mooi afsteken tegen de blauwe wolkenlucht. Typisch een gevalletje van Hotelling hè Leon. Je zou denken er is genoeg plek om op een ander deel van de berg een huis neer te zetten. Na al die barokke indrukken lopen we naar het park Gardino Ibleo met veel palmbomen, pilaren, beelden en een mooi uitzicht over de groene vallei.

Op aanraden van Toos en Rimmer eten we een voortreffelijk lunchje bij I Banchi. Binnen zien we een bijzondere inrichting, anders dan anders maar heel leuk.  Maandagmorgen 18 okt. eerst buiten yoga en s ’middags met heel wat Nederlanders alhier een jeu de boules battle georganiseerd door Paula en Wouter op het strand. Het is fantastisch weer maar we spelen wel met handicap want op het zachte zand rolt de bal voor geen meter. Gelukkig zijn er ook stukken waar het wel zo is.

Daarna met z’n allen een borrel op de zelfgebouwde catamaran Safari, heel gezellig. Dinsdag met een groepje naar de markt waar o.a. overheerlijke koekjes te koop zijn. Allemaal apart in plastic verpakt, dat is dan weer jammer. Niet goed voor de lijn maar ozo lekker.