Elburg, Spakenburg, de Vecht en een verrassing

Woensdagmorgen 11 oktober 2017 zwaaien we naar Willem en Ingeborg en gaan ieder zijns weegs. Het is boeitje/ geultje varen op het Kadoelermeer, het Zwarte meer en het Ketelmeer. Op naar Elburg dat aan het Veluwe- en Drontermeer ligt. In de havenkom is er precies nog een plekje voor onze Namasté. Hier bezoeken we de Hoefhamer (museumsmederij) en het orgelmuseum. Echt handig hoor zo’n museumjaarkaart. Zo kom je nog eens ergens. Achter ons ligt de Zephyr, eenzelfde Kuster zoals wij maar dan bordeauxrood. Leuk om met de nieuwe Belgische eigenaren Ellen en Philip kennis te maken. Donderdag 12 oktober 2017 liggen we in Spakenburg. Een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee. Vooral het oude haventje met botters ademt een oude authentieke sfeer uit.


IMG_5645.JPGIMG_5638.JPGIMG_5623.JPGIMG_5614.JPGIMG_5610.JPGIMG_5590.JPG

En dan varen we via Muiderzand (waar we 10 jaar geldeden de Beau hebben gekocht) langs Muiden. Hier ligt de Groene Draeck van prinses Beatrix en het Muiderslot. In deze omgeving hebben we ook gevaren met onze 1e zeilboot de Bonheur, jaren jaren geleden. Via de sluis bij Muiden komen we op de Vecht terecht. Cees komt pas aan het einde van de dag erachter dat het vrijdag de 13e is, anders was hij vast vast blijven liggen.


IMG_5686.JPGIMG_5655.JPGIMG_5654.JPG

Het gehalte woonboten is hoog op de Vecht maar we zien ook een aantal kasteelachtige optrekjes, buitenplaatsen en theekoepels. Er zijn weinig sluizen in deze rivier maar wel 24 bruggen. Bij sommigen kunnen we er zo onderdoor, anderen worden bediend. Fijn dat dat goed geregeld is in Nederland want overal is het gelijk ‘Sesam open u’.


IMG_5780.JPGIMG_5714.JPGIMG_5706.JPGIMG_5700.JPGIMG_5698.JPGIMG_5684.JPG

Zondagmiddag de 15e oktober hebben we met Anneloes en Peter afgesproken in Maarsen, gezellie. Maar ….onverwacht staan onze kinders plus aanhang op de kade. Wat een feest en wat een uitzonderlijk mooi weer voor deze tijd van het jaar, zo’n 23 graden. Het worden hele gezellige uren zo met elkaar, echt genieten met het hele gezin compleet. Inmiddels zijn we via Vianen en Meerkerk in Gorinchem beland.


IMG_5893.JPGIMG_5891.JPGIMG_5835.JPGIMG_5799.JPGIMG_5761.JPGIMG_5755.JPG

Reacties

 1. Anneloes en Peter schreef:

  Leuk hè

 2. Ria en Peter Koetsier schreef:

  Hoi, leuk weer om te lezen. We hebben elkaar net gemist in Spakenburg. Wij zijn daar op 14 oktober naar toe gevaren voor een volgende reparatie aan Helena. Als het weer mee zit varen we volgende week naar Middelharnis voor de mast. Misschien zien we elkaar daar nog ergens. Groetjes Ria en Peter

 3. Hanny en Guido schreef:

  Heerlijk. Iedereen bij elkaar. Altijd genieten.

 4. Barbara schreef:

  Zo kom je in de meest verrassende plaatsen en dorpjes en ontdek je dat Nederland zo veel moois te bieden heeft!
  Wij hebben met de boot maar een klein stukje gedaan maar vonden dat al erg leuk.
  Groetjes en nog veel plezier!

 5. Theo Ophorst schreef:

  Hoi gezellig om alles gelezen te hebben van het moment dat we elkaar hebben ontmoet in Vireux -Wallerand op zaterdag 26 augustus Mooie tocht hebben jullie ervan gemaakt. Wel niet wat de bedoeling was maar toch. Heerlijk genoten van je boot. Wij gaan volgend jaar denk ik richting Duitsland en slaan Frankrijk een jaartje over.

  Ik ben jaloers op de Website (blog) Zou ik ook wel willen maken, heb je een goede tip voor me?

  Groetjes van Loes en Theo
  Zwolsestraat 172
  2587wb Scheveningen

  M.S. Periquita

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin