Regenachtig Gran Ganaria met Guido en Hanny

Dinsdag 20 oktober 2015 vertrekken we van Santa Cruz Tenerife naar Las Palmas op Gran Canaria. De Twixx heeft ons al “in the picture” op Marine Traffic en helpen ons bij het afmeren aan de meldsteiger. Vanaf begin september is er alleen nog maar plek voor de ARC zeilers in deze haven, maar we boffen want we kunnen in totaal 5 dagen in deze super goedkope gemeente haven liggen. Inmiddels is de lucht grijs gekleurd en komt het met bakken uit de hemel. Niet voor een kwartiertje zoals meestal het geval is maar deze regen duurt uren. Net alsof iemand gelijk een zwembad over je hoofd kiepert. Dat het zo hard regent is zo bijzonder voor hier op de kanaries, het is zelfs op het nieuws in Nederland en één van de havenmeesters wil in de regen op de foto.


DSC_0375.JPGDSC_0374.JPGDSC_0365.JPG

We eten over en weer op de Twixx en op de Beau. En het blijft onbestendig. Echt gezellig voor Guido en Hanny maar gelukkig zijn de temperaturen prima. Zij komen niet zoals gedacht per taxi naar de Beau maar het laatste stukkie doen ze per dinghy. Ja, de taxichauffeur was niet één van de snuggerste.


_DSC4888.JPGDSC_0401.JPG_DSC4873.JPGDSC_0389.JPGDSC_0387.JPGDSC_0348.JPG

We lopen door Las Palmas en huren de volgende dag een auto om het noordelijke bergachtige binnenland van Gran Canaria te bekijken. Een route met zeer veel kronkelweggetjes, ravijnen, kale rotsen en cactussen. Hoe hoger, hoe vruchtbaarder en groener. Schitterende uitzichtpunten, mooie dorpjes, grotten, begroeide krater, bossen met naaldbomen, de rock Nublo en bananen plantages. We lunchen in een grot waar we tot diep in het dal kunnen kijken, echt top. Op de terug weg doen we nog even een Lidl aan voor nog meer boodschappen ter bevoorrading van de oversteek.


_DSC4943.JPGDSC_0462.JPGDSC_0436.JPGDSC_0429.JPGDSC_0421.JPGDSC_0412.JPG