Lanzarote

Wij maar denken dat je op de Canarische eilanden veel kunt ankeren, maar nee er zijn eigenlijk weinig tot geen plekken waar je ook ’s nachts goed kunt blijven liggen bij wat meer wind. Dus liggen we relaxed in een haven. We zijn inmiddels afgezakt naar het zuiden van Lanzarote, haven Rubicon bij Playa Blanca. Een resort-achtige accommodatie met zwembad, erg mooi aangelegd.


DSC_0063.JPGDSC_0053.JPGDSC_0050.JPG

Zondag 4 oktober 2015 huren we samen met Brigitte en Rob een auto en crossen een groot deel van het eiland over. Een zwart vulkanisch landschap met hier en daar witte kubusvormige dorpen, mooie vergezichten, zoutpannen en weinig begroeiing. We bezoeken Parque Nacional de Timanfaya en hebben per bus een 30 minuten durende tocht door een soort maanlandschap. Gidsen laten zien dat deze vulkaan nog niet uitgedoofd is maar slaapt. We zien vlammen en water dat in een buis wordt gegoten en omhoog terug schiet in een straal van stoom.


DSC_0189.JPGDSC_0172.JPGDSC_0149.JPGDSC_0127.JPGDSC_0091.JPGDSC_0077.JPG

Via een mooie route rijden we van Tinajo naar Teguise waar we rondslenteren op de o zo grote kunstnijverheidsmarkt. Op een plein vlak naast de Iglesia de San Miguel lunchen we. En dan verder naar Mirador del Rio waar we het eiland La Grasiosa zien liggen. Noordelijker kunnen we niet. Via Jameos del Agua en Arrecife rijden we aan het einde van de middag moe maar voldaan terug naar de boot.


DSC_0217.JPGDSC_0203.JPGDSC_0199.JPGDSC_0198.JPGDSC_0190.JPGDSC_0173.JPG

Reacties

 1. CeesKoevoets schreef:

  Hi, hi.
  En dat gaat maar door. Leuk hoor het eiland met de auto rond crossen. Ja, die weinig anker plekken. Jammer, maar waar. Op Grand Canaria, in Las Palmas. Is er naast de haven wel een hele grote ankerplek. Hier liggen de boten die uit de haven plaats moeten maken om ruimte in de haven te maken voor de ARC. Wij zijn daar nl rond die tijd heel vaak geweest om de ARC uit te zwaaien.. Succes. Weer hele mooie foto’s Anneke.
  Lieve groeten Cees en Marijke.

 2. Ronald en Nicol schreef:

  Hoi Cees en Anneke, wij hebben geankerd net om de hoek bij Marina Rubicon, prima ook in de nacht. Voorlopig liggen wij in Marina San Miguel op Tenerife, even rust ivm blessure aan mijn schouder.
  Wie weet zien we jullie daar nog.

  • Anneke en Cees schreef:

   Bale van je schouder Nicol. We lazen op de website dat jullie ook nog naar Frankrijk gaan. Groot gelijk. Hopelijk zien we jullie ergens rond november.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin