Het bevoorraden is aangepast: niet voor 2 maar 4 personen

Veel herrie hier in de haven van Santa Cruz de Tenerife. Ze hebben beton gestort maar waarschijnlijk zijn de plannen gewijzigd want met een drilboor zijn ze dat beton weer aan het verwijderen. Af en toe even pauze maar het gaat de hele dag door. Er zijn gaten gegraven en gisteren zijn daar met een kraan palmbomen in geplaatst. Door de harde wind die hier nu op de Canarisch blaast staan sommige al weer een beetje scheef. We liggen trouwens ook niet stil. Er is zelfs een tros geknapt wat een wind wat een wind.


DSC_0298.JPGDSC_0297.JPGDSC_0296.JPG

Bert en Mieke, voor een week op vakantie hier op Tenerife, komen langs samen met hun vrienden Loek en Marjolein. Dat is een tijd geleden dat we ze gezien hebben. Dus gezellig bijkletsen. En de kogel is door de kerk, de neven Lourens en Rutger gaan mee met de oversteek. Van de Kaapverdische eilanden naar Suriname. Echt stoer hoor. Dat betekend niet voor 2 maar voor 4 personen eten inslaan voor zo’n 30 dagen. Omdat we hier in de haven liggen zijn we maar gelijk een Super Dino (supermarkt) ingedoken en hebben 2 karren volgeladen met houdbare etenswaren. Aan het einde van de middag worden 8 kratten afgeleverd bij de boot.


DSC_0307.JPGDSC_0303.JPGDSC_0302.JPGDSC_0289.JPGDSC_0284.JPGDSC_0273.JPG

Oepsie, waar laten we alles. Het wordt een hele volksverhuizing op de Beau. Maar alles heeft weer een plekje. Ja heren, geen culinaire uitspattingen onderweg maar vooral blikvoer zal er genuttigd gaan worden. En we hopen uiteraard af een toe een vis te vangen. De neven zijn ook al aan het oefenen met visjes, thuis met het bakken van vissticks ha ha. Zo komen we er wel. Tijdens de zeiltocht van Lanzarote naar Tenerife zag Cees dat er een stukje stiksel los zat bij de genua. Dus voor reparatie naar een zeilmaker. Ja de zeilen moeten wel helemaal in orde zijn toch. Het plan is om maandag of dinsdag a.s. te vertrekken naar Las Palmas in afwachting van Guido en Hanny die donderdag 22 oktober 2015 voor 10 dagen onze kant opkomen.


DSC_0342.JPGDSC_0339.JPGDSC_0336.JPGDSC_0335.JPGDSC_0322.JPGDSC_0320.JPG