Turkse thee, een scheermomentje en een gevallene

Vanaf Marmaris vertrekken we maandag 7 oktober 2013 met de WingIV naar de zuidkust van Turkije. Via de Ekincik baai belanden we een dag later in de Kizilkuyruk baai. Daar ankeren we op 20 meter diepte met een lijn naar de kant om een rots. Een zeer Idyllisch plekje. Net voordat de zon weg is snorkelen we nog in heel heldere water.

_DSC6774.jpg_DSC6777.jpg_DSC6794.jpg

De volgende ochtend maken Willem, Ingeborg, Leon en Anneke een wandeling naar de ruïnes  van een Romeinse en Byzantijnse stad. Er moet ergens een looppad zijn, maar waar? Tussen twee bergen klimmen we via een soort kloof omhoog, begroeid met bomen en prikstruiken. Een heel geklauter maar na bijna een uur worden we verrast door een zeer weidse open vlakte. Hier zien we oude troep ha ha en een wateropslag.

100_0807.jpg100_0821.jpgDSC_0362.JPG

We zijn al langs een “thee schenkerij “ gelopen maar deze is wel heel speciaal. Een zeer gammel hutje met daarnaast iets van een soort hoogslaper. Na al dat geloop hebben we wel trek in een glaasje Turkse thee. Met handen en voeten werk communiseren we met de Turkse mevrouw. De thee is heerlijk tegen de dorst. En dan blijkt dat er een pad loopt om de berg heen. De terugweg is dus een makkie met mooie uitzichten.

DSC_0363.JPGDSC_0367.JPGDSC_0383.JPG

Bij de baai hangt aan een boom een wannabe schommel die Leon uiteraard uit moet proberen.  Maar dan ineens …..breekt het touw en beland tie met zijn rug op de grond. Au, dat doet effe zeer. Wat een urkie, zou Anneloes zeggen. Maar het valt gelukkig mee. Het toeval wil dat Willem net op het moment als het touw breekt een foto maakt.

100_0895.jpg100_0897.jpgDSC_0403.JPG

Woensdag 9 oktober is het maar een klein stukje varen naar Kapi Creek waar we aan de steiger van het Günün restaurant gaan liggen. Het lijkt hier nog wel hoogseizoen  want er liggen s avonds zeker  31 boten. We gaan er heel gezellig uit eten. Goede business. Een jonge Turkse gast heeft hier een kapperszaakje met de mogelijkheid om je te laten scheren. Prima idee voor Leon. Even later is de barber druk in de weer met scheerzeep, een mes, elastiekjes en met vuur. Gelukkig zijn we in de buurt om hem te redden als het misgaat. Met een blote billen gezicht kom tie weer te voorschijn. Ziet er prima uit zo. Het is de hoogste tijd om te vertrekken naar een volgend baaitje in de grote baai van Fethiye.

100_0948.jpgDSC_0419.JPGDSC_0424.JPG