Uitklaren Griekenland (Symi) en inklaren Turkije (Bozburun)

Op 4 oktober 2012 klaren we uit bij de haven autoriteit en de plaatselijke politie. Zo’n half uurtje werk. Of dat echt nodig is geen idee. Sinds we wakker zijn kan Ann haar zonnenbril niet vinden. Nu zijn de brillen wel vaker zoek maar nu is tie echt onvindbaar. Toch maar even langs de verschillende winkels waar we gisteren zijn geweest. En ja hoor bij de wijn handelaar ligt tie zomaar bij de kassa. Dat is boffen. Tijdens het varen richting de haven van Bozburun hijst Cees de Q- vlag, ten teken om in te klaren. Via een speciale agent gaan we alle papieren regelen die nodig zijn om Turkije in te mogen.

DSC_2606.JPGDSC_2607.JPGDSC_2609.JPG
We merken dat we in een ander wereld deel zijn beland, Azië. Vijf keer per dag  horen we de moskee die oproept tot het gebed.  We hebben een visum, een transitlog en een bluecard nodig. We krijgen een visum voor een periode van 190 dagen waarvan je 90 dagen in het land mag verblijven. Hoe we dat in april gaan oplossen weten we nog niet precies. De blue card is voor de registratie van het ledigen van je vuil watertank.
DSC_2615.JPGDSC_2628.JPGDSC03182.JPG
Je kan een hoge boete krijgen als je het zomaar op zee loost. Maar er zijn nog niet veel aftap punten. En hoe controleer je zoiets. Al met al levert het best nog wat discussie op. De transit log is nodig om met de boot in Turkije rond te varen. Na Bozburun ankeren we in de baai Bozuk Bükü waar Anneke de citadel beklimt samen met Ingeborg, Marijke en Cees K. Er is niet echt een pad dus het wordt nog een leuke klimpartij over al die rotsen en een stenen muur. De volgende baai is Ciftlik met nog steeds  aangename temperaturen.
DSC_2630.JPG_DSC4790.jpgDSC_2673.JPG