Twee “Turtles” in Marmaris

Gastenpost door Anneloes en Dennis

Wij verblijven nu 4 dagen aan boord van de Beau. We hebben het heerlijk en het is tot nu toe heel mooi weer, genieten geblazen dus. Zaterdag is een warme dag en Dennis en ik hebben besloten om een stukje te gaan varen met het Beau’tje. Nadat Cees en Ann ons uitgezwaaid hebben vertrekken we naar een privé resort. We hebben daar ons Beau’tje afgemeerd en illegaal op een zonnebed gelegen. Na deze zonovergoten tocht hebben we een frisse duik genomen in het zwembad.

DSC_2974.JPGDSC_2978.JPGIMGP0935.JPG

Maandag is het hamamdag, we gaan ons lekker laten verwennen in een echt Turks badhuis. Maar eerst gaan we op de foto met Atatürk. Na deze fotosessie lopen we door naar het badhuis. We worden hartelijk onthaald en doen onze bikini/zwembroek aan. We lopen het badhuis in en gaan  liggen op een verwarmde, marmeren steen. Na 20 minuten komt er een lekkere, dikke Turk ons hardhandig scrubben en daarna masseren met zeep. Het was lekker, maar de manier van masseren is wel wennen. Daarna zitten we er ingewikkeld bij, zoals de foto wel laat zien. ’s Avonds zijn we Turks gaan dineren in Marmaris.
DSC_3017.JPGDSC_3027.JPGDSC_3033.JPGDSC_3044.JPGDSC_3046.JPGDSC_3053.JPG

Dinsdag is het excursiedag. In Marmaris liggen allemaal tripper boten die excursies aanbieden naar alle toeristische trekpleisters van Marmaris en wijde omgeving. We varen langs Dolphin Island, hobbelen wat rond op Turtle Island waar Ceesie bijna tot z’n nek toe in drijfzand zakt. Bij Dolphin Island waren de dolfijnen niet te vinden, maar bij Turtle Island hebben we wel een schildpad gespot! Fotograaf Loesje heeft hem haarfijn weten vast te leggen op de gevoelige plaat. Na deze mooie ervaring zijn we doorgevaren naar de Koningsgraven, hier kwam de ware fotograaf in Ann naar boven. De in de berg uitgehouwen graven zien er indrukwekkend uit. Met een kleiner rivierbootje varen we de Dalyan rivierdelta op om ons uiteindelijk onder te dompelen in de modderbaden van Sultaniye Kaplicalari en te ontspannen in de thermale baden. Na een verfrisssende duik in de rivier beginnen we helaas al weer aan onze terugtocht naar Yacht Marine.
DSC_3062.JPGDSC_3068.JPGDSC_3092.JPGDSC_3110.JPGDSC_3121.JPGDSC_3140.JPG

Helaas moeten we morgen al weer terug naar Nederland, maar hieronder nog een kleine sfeerimpressie van de vakantie.
DSC_2971.JPGDSC_2992.JPGDSC_3019.JPGDSC_3057.JPGDSC_3063.JPGDSC_3100.JPG