Marmaris Yacht Marina

Dinsdag 9 oktober 2012 verplaatsen we ons 8 mijl naar de baai Turunc Bükü. Vandaag geen snelheidsrecord. Wel een prijs voor het langst dobberen, ha ha. We liggen dicht bij het strand. Veel hotels, strandstoelen met parasols en allerlei watervertier. De dag erna is het nog maar een klein stukje varen naar onze eind bestemming van dit jaar Marmaris Yacht Marina. Vandaag precies een grijze dag en net als we vast liggen begint het te onweren en komt de regen met bakken uit de hemel. Zou de herfst in aantocht zijn? De haven ligt 5 km van de stad Marmaris. Twee keer per dag kun je met de haven ferry naar de stad Marmaris en er gaat elk half uur een dolmus= busjes.

DSC_2693.JPGDSC_2698.JPGDSC_2701.JPG
Wat een grote haven, er zijn allerlei faciliteiten waaronder een zwembad, fitness ruimte, restaurant, bibliotheek, twee  boot liften, een wasserette, een kapper, supermarktje en allerlei zaakjes voor boot benodigdheden. Wij moeten er nog even aan wennen aan de grote en het massale van alles. Zeker 630 ligplaatsen in het water en nogeens zoveel boten op de kant. En het ligt helemaal vol hier. Met alleen live-aboards. Donderdag 11 oktober 2012 gaan we met de ferry naar de stad Marmaris. We lopen langs de VVV, belanden op de bazaar waar ze  alleen nagemaakte merk spullen verkopen.
DSC_2705.JPGDSC_2710.JPGDSC_2712.JPG
We moeten nog wel even het spel van afdingen onder de knie krijgen. En we belanden op een grote fruit en groente markt waar we onze ogen uitkijken. Samen met Marijke vieren we haar verjaardag heel gezellig met een etentje in het plaatselijke restaurant van de marina.
_DSC4860.jpgDSC_2716.JPGDSC_2718.JPG
In de stad krioelt het van de watersport winkels, zeilmakers en andere zaakjes die met watersport te maken hebben. Zoveel bij elkaar, een walhalla voor elke boot bezitter.
100_4480.jpgDSC_2757.JPGDSC_2760.JPG