Grieks eiland hoppen in zuidelijk richting (Dodekanesos)

Vrijdagmorgen 28 september 2012 brengt Cees, Guido en Hanny rond acht uur naar het vliegveld van Samos. Zo’n zes minuten rijden van de haven waar we liggen. We zien het vliegtuig vlak boven ons omhoog stijgen. Anneke heeft intussen niet stil gezeten want de was hangt een uurtje later alweer fris en fruitig aan de zee reling  te wapperen. We vertrekken naar het eiland Agathonisi. Onderweg krijgen we bezoek van een aantal dolfijnen. Altijd weer een feestje om ze om je boot te zien.

DSC_2365.JPGDSC_2444.JPGDSC_2490.JPG
Via de Cycladen en de noordoostelijke Egeïsche eilanden zijn we nu bij de Dodekanesos eilanden beland. De volgende dag doen we het eiland Leros aan en een dag later Kalimnos. Hier liggen de WingIV, de Clapotis en de New Breeze al twee dagen op ons te wachten. Errug gezellig weerzien. In de Griekse taal eindigen heel wat woorden op “os” zoals veel eilanden namen en op ”ï” bijvoorbeeld souvlaki, tzatziki enz. We vervolgen onze tocht via het kleine eiland Yiali naar Tilos. Het blijkt nog een hele kunst om zoveel mogelijk te zeilen want regelmatig houdt de wind er mee op of begint pas later op de dag als we al bijna op onze bestemming zijn. Maar we doen ons best, vooral Cees. Hij sjouwt heel wat af, met de gennaker over het dek, zo’n tweehonderd vierkante meter zeil, of doen melk meisje. Maar vandaag 3 oktober 2012 mocht niks baten en werd het motoren. We liggen nu met de Nederlandse enclave naast elkaar aan de kade in een super gezellig plaatsje genaamd Symi.
DSC_2496.JPGDSC_2509.JPGDSC_2517.JPG
Het kale rotsige Symi wordt omzoomd door neo-klassieke gekleurde huizen en kerken die tegen de heuvel gebouwd zijn, en staat bekend om het sponsduiken. Winkels liggen er vol mee. We gaan ons morgen uitklaren uit Griekenland. Op naar Turkije.
DSC_2521.JPGDSC_2527.JPGDSC_2530.JPG


Reacties

 1. Hanny en Guido schreef:

  Goedemorgen,
  Dank nog voor het wegbrengen en de heerlijke dagen aan boord.
  Stad ziet er leuk uit en weer echt Grieks. Geniet van je laatse uren dit jaar in Griekenland en op naar Turkije met hopelijk wat wind. Succes met inklaren/uitklaren
  Embrass
  Hanny en Guido

 2. Anneloes en Dennis schreef:

  Leuk al die sponzen! Wij zijn ons ook al klaar aan het maken voor Turkije! nog maar 13 dagen en dan zitten wij in het heerlijk warme weer. Hier is het weer niet te harden. Wind, regen en nog meer regen.

  Kusjes Loes

 3. pa en ma schreef:

  Lieve familie,

  We zijn heel nieuwsgierig wat jullie van Turkije vinden, ons favoriete vakantieland.
  Overeenkomsten met Griekenland, maar toch heel anders.
  Ik las dat jullie inmiddels de eerste minaret al hebben gezien. Vooral de oproep tot gebed vind ik waanzinnig,……….kippenvel krijg ik er van ( en dan uiteraard in positieve zin)
  Geniet ervan!

  Liefs van Peter en Marga

  • anneke en cees schreef:

   ha Marga en Peter,

   Wij zijn ook heel benieuwd wat we nu weer allemaal gaan zien. Maar eerst Anneloes en Dennis die hier langskomen en dan een paar maanden naar huis. Hebben we ook weer zin in. Heerlijk om iedereen weer te zien

   liefs van Cees en Ann

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin