Anneloes en Dennis in een zonnig Turkije

De dagen worden afgeteld maar dan is het eindelijk woensdag 17 oktober 2012. Loesje en Dennis komen vandaag. Maar eerst zijn er ‘s morgens twee mensen van North Sails aan boord om de zeilen eraf te halen. Nu hoeven we zelf niet moeilijk te doen met opvouwen en sjouwen. Ze worden nagekeken, gecleaned en waar nodig gerepareerd en bewaard. En ze gaan een offerte doen voor een zonnetent. Geen overbodige luxe in deze warme kontrijen. We gebruiken nu een laken die ons tegen de zon moet beschermen. En dan ….. zijn ze er. Rond half twee sluiten we Anneloes in onze armen. Het is vandaag aardig warm, boven de 30 graden dus voor Dennis en Anneloes een aardige temperatuur shock. Gelukkig nemen we na de lunch gelijk een duik in het zwembad en maken ze kennis met andere Nederlandse mede zeilers.

DSC_2796.JPGDSC_2802.JPGDSC_2803.JPG

De volgende dag wordt er niet uitgeslapen want  we nemen de ferry van negen uur naar Marmaris.  Eerst langs de boulevard voor koffie en Turkse thee. Daarna belanden we op de bazaar. Anneke heeft haar zinnen gezet op super-kitsche theelichtjes en een tas. Anneloes en Cees komen niet voorbij een winkel waar ze Turks fruit verkopen, wat een zoetekouwen. Onder kritisch toeziend oog van Anneloes koopt Cees twee  korte broeken van het merk Paul & Shark. En dan ook nog langs de donderdag markt. Bepakt en bezakt komen we terug.

DSC_2823.JPGDSC_2827.JPGDSC_2838.JPGDSC_2855.JPGDSC_2866.JPGDSC_2887.JPG

Vrijdag is het plan om de hele dag met een “tripper” boot weg te gaan maar we hebben denk ik wat gemist want de haven ferry ligt voor twee maanden op de kant voor onderhoud. Jammer, dat gaan we niet meer halen die tripper boot. Maar een wandeling van 2 km naar Cennet Adasi, oftewel Hemels eiland is ook leuk. Goed voor de been spieren want soms is de weg aardig steil. We zien onderweg bijenkorven en hebben een mooi uitzicht over de haven waar we liggen. Dan belanden we zomaar op een mooi resort. We luieren op ligstoelen, doen mee aan een les aqua- aerobic en maken gebruik van een overheerlijk lunchbuffet met koude en warme gerechten. En speciaal voor Anneloes een toetjesbuffet. Jammer alleen dat  het hier wemelt van de wespen. Zowel Anneloes als Anneke worden gestoken, dat is even wat minder.

DSC_2896.JPGDSC_2921.JPGDSC_2942.JPGDSC_2951.JPGDSC_2961.JPGDSC_2967.JPG