Snorkelen en terug naar Sicilië, Marina di Ragusa

Af en toe drinken we koffie of doen een drankje bij andere medezeilers aan boord. Het idee is geopperd om met het Beautje naar rotsen en inhammen te varen vlak bij de Blue Lagoon. Daar te gaan snorkelen en dan een mooi plekje uit te zoeken om te genieten van de omgeving met een hapje en een drankje. Zo gezegd zo gedaan. Zwemkleding aan. Snorkel spullen gepakt. Ankertje mee. Extra lijnen. En een touwladdertje om aan boord te komen. En een koeltas met wijn, biertjes en lekker hapjes. We toeren eerst langs en onder rotsen door.


DSC_0856.jpgDSC_0917.jpgDSC_0923.jpgDSC_0924.jpgDSC_0947.jpgDSC_0949.jpg

Op een mooi plekje laten we het anker vallen. We snorkelen en zien zee-egels, zilvergrijze vissen, scholen met kleine zwarte visjes en nog meer vissen. Er is veel hoogte verschil in de stenen die onderwater liggen. Deze zijn vaak begroeid met waterplanten. Het is nog even een toer om weer in het Beautje te komen.

DSC_0972.jpgDSC_0973.jpgDSC_0986.jpg

Zondag 1 oktober 2011 staan om half vier op. Zo vroeg omdat de wind voorspelling niet echt gunstig is om naar Sicilië te zeilen. We willen voor donker aan komen in de haven van Marina di Ragusa. We rekenen er nu op dat we moeten kruisen,wat 30% meer afgelegde weg betekend, dus geen 47 maar 61 mijl . Maar de weersvoorspellingen komen niet uit. Het wordt een super zeildag. Eerst aan de wind en dan halve wind. Rond half vijf varen we de haven binnen. Veilig en wel meren we af. In deze haven gaan we de boot voor het winterseizoen achter laten.

Map of marina di ragisa.jpg