De boot winterklaar maken en socializen

Het is fijn dat we de Bromptom fietsjes bij ons hebben want we fietsen hier heel wat af. Naar winkels om boodschappen te doen, naar de douches die niet naast de deur liggen en om de omgeving te bekijken. Sinds we in de haven van Ragusa liggen zitten Anneke haar oren dicht. We kopen oordruppels bij de apotheek. Een geluk dat we dokter Cees aan boord hebben want met warm water en een spuitje worden de oren met succes uitgespoten. Waarschijnlijk door het zwemmen opgelopen. We eten plaatselijke lekkernijen zoals Arancino’s en een soort hoge cake. En Cees is helemaal gelukkig met zijn mini “design” espressopotje waar hij heerlijke espresso koffie mee zet. Niet te verwarren met een percolator, we leggen het verschil wel eens uit. We kopen witte korreltjes in een potje, gestrooid in koud water levert dat een soort bruis water op met citroen smaak.


DSC_0002.jpgDSC_0109.jpgDSC_0127.jpg

We hebben het “druk” met sociale bezigheden zoals “beach frisbee” met een aantal Engelse, Nieuw-Zeelandse, Amerikaanse mede overwinteraars. We maken kennis met de bemanning van de Wingiv Willem en Ingeborg. Ondertussen moet de boot ook winterklaar gemaakt worden. De zeilen worden afgeslagen en op de stijger opgevouwen. Vaak nog een aardig klusje door het gewicht zo’n 40 kilo en de afmeting daarvan.

DSC_0174.jpgDSC_0170.jpgDSC_0177.jpgDSC_0105.jpgDSC_0107.jpgDSC_0124.jpg

Ook het bijbootje wordt nagekeken. We hebben n.l vanaf het begin (april) water in ons nieuwe Caribe Beautje en geen idee waar dat vandaan komt. Er blijkt onder de kiel een scheurtje te zitten. Met polyester wordt dit door Cees himself gerepareerd. Maar dat blijkt nog een aardig klusje. Het is moeilijk om de juiste verhouding te vinden tussen het hars en de harder. Anneke poetst de scepters en de preekstoel met commandant. Cees repareert sommige plekken van het teakdek met Sykaflex en hij wordt de mast in gehesen omdat de windmeter af en toe kuren vertoont. Verder genieten we van het zonnige weer met af en toe wat onweer en een regenbui.

DSC_0148.jpgDSC_0188.jpgDSC_0189.jpgIMG_0186.jpgDSC_0135.jpgDSC_0159.jpg