De boot winterklaar maken en socializen

Het is fijn dat we de Bromptom fietsjes bij ons hebben want we fietsen hier heel wat af. Naar winkels om boodschappen te doen, naar de douches die niet naast de deur liggen en om de omgeving te bekijken. Sinds we in de haven van Ragusa liggen zitten Anneke haar oren dicht. We kopen oordruppels bij de apotheek. Een geluk dat we dokter Cees aan boord hebben want met warm water en een spuitje worden de oren met succes uitgespoten. Waarschijnlijk door het zwemmen opgelopen. We eten plaatselijke lekkernijen zoals Arancino’s en een soort hoge cake. En Cees is helemaal gelukkig met zijn mini “design” espressopotje waar hij heerlijke espresso koffie mee zet. Niet te verwarren met een percolator, we leggen het verschil wel eens uit. We kopen witte korreltjes in een potje, gestrooid in koud water levert dat een soort bruis water op met citroen smaak.


DSC_0002.jpgDSC_0109.jpgDSC_0127.jpg

We hebben het “druk” met sociale bezigheden zoals “beach frisbee” met een aantal Engelse, Nieuw-Zeelandse, Amerikaanse mede overwinteraars. We maken kennis met de bemanning van de Wingiv Willem en Ingeborg. Ondertussen moet de boot ook winterklaar gemaakt worden. De zeilen worden afgeslagen en op de stijger opgevouwen. Vaak nog een aardig klusje door het gewicht zo’n 40 kilo en de afmeting daarvan.

DSC_0174.jpgDSC_0170.jpgDSC_0177.jpgDSC_0105.jpgDSC_0107.jpgDSC_0124.jpg

Ook het bijbootje wordt nagekeken. We hebben n.l vanaf het begin (april) water in ons nieuwe Caribe Beautje en geen idee waar dat vandaan komt. Er blijkt onder de kiel een scheurtje te zitten. Met polyester wordt dit door Cees himself gerepareerd. Maar dat blijkt nog een aardig klusje. Het is moeilijk om de juiste verhouding te vinden tussen het hars en de harder. Anneke poetst de scepters en de preekstoel met commandant. Cees repareert sommige plekken van het teakdek met Sykaflex en hij wordt de mast in gehesen omdat de windmeter af en toe kuren vertoont. Verder genieten we van het zonnige weer met af en toe wat onweer en een regenbui.

DSC_0148.jpgDSC_0188.jpgDSC_0189.jpgIMG_0186.jpgDSC_0135.jpgDSC_0159.jpg

Reacties

 1. Anneloes schreef:

  Hahahah jeetje, Cees lijkt wel een echte beachboy! en Ann heb je geen whiplash opgelopen? ziet er leuk uit!

  tot volgende week 😀

 2. Sandra schreef:

  Ha Annn,

  Jullie zijn echt al bezig met afrondende werkzaamheden. Nog even dan zijn jullie weer terug! Wat gaat de tijd toch snel! Zó snel dat voordat je het weet jullie de reis alweer voortzetten! Maar eerst de sociale contacten weer even oppakken en bijhouden. Ook eerst nog kerst en oud & nieuw vieren. En ook nog wat (inval)werk doen. Verder ook niet vergeten om van ons kikkerlandje te genieten. Ook in ons eigen land hebben we mooie plekjes. En last but not least volop genieten van je kinderen, familie en vrienden!

  Als je nu terug bent, neem je dan even telefonisch contact met mij op? Kunnen we een afspraak maken onder het genot van een bakkie. Even ‘bij’ kletsen en bespreken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor jou en mij.
  Weten we gelijk waar we aan toe zijn, dat is wel zo duidelijk en prettig. Eerst krijgen we op maandag 7 november de inspecteur op bezoek. Kunnen we na zijn bezoek afspreken? Dan heb ik meer rust en tijd om even ‘bij’te kletsen.

  Succes met alle werkzaamheden, een goede reis en tot gauw!
  Sannn

 3. pa en ma schreef:

  Lieve Cees en Anneke,

  We zijn nu bij Peter en Marga. We hebben er koe lo kai gegeten en Turks fruit.
  We hopen jullie spoedig weer te zien.
  Een hele goede terugreis gewenst.

  Liefs van pa en ma

  • Anneke schreef:

   Lieve Pa en Ma,

   We zitten nu in het hotel vlakbij het vliegveld van Catania.Tot morgen. Anneloes haalt jullie op.

   Liefs van Cees en Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin