Zeilen met Janne en Wijnand (Albufeira)

Op zondag 3 oktober 2010 zijn we bijtijds anker op gegaan want er wordt harde wind voorspeld. We zeilen op ons gemak met niet teveel maar zeker ook niet te weinig wind naar Albufeira.  In deze haven gaan we de boot van de winter achterlaten en komen alvast op deze plek te liggen. Morgen komen Janne en Wijnand (neef) een dagje mee zeilen en hebben we nu even de tijd om schoonschip te maken na zo’n 10 dagen ankeren.

Het pakket, waar een onderdeel van de stuurautomaat in zit, hebben Janne en Wijnand bij zich. Met ook nog heerlijke stroopwafels, borrelnoten en schipperbitter. Het pakket had Niels twee en een halve maand geleden op de post gedaan en was sindsdien zoek, maar soms zit het mee want een week geleden belde Niels dat het pakket weer op ons huisadres was afgeleverd.

Samen met Janne en Wijnand zeilen we langs de kust van Albufeira. Tijdens het zeilen zouden we Bonito’s (Tonijn) vangen,  maar soms zit het tegen want Cees vangt alleen een wespen steek in zijn vinger. Met z’n viertjes gezellig de maaltijd genuttigd, inclusief lokale wijnen. Met uitzicht op kleine zwarte krabbetjes en een witte vogel met lange dunne zwarte poten en een zwarte snavel. Een soort reigertje maar dan anders. 

DSC_0276.jpgDSC_0272.jpgDSC_0275.jpgDSC_0282.jpgDSC_0292.jpgDSC_0293.jpgDSC_0304.jpgDSC_0313.jpgDSC_0314.jpg

Reacties

 1. Roland schreef:

  Hallo,

  Dat zal een mooie dag zijn geweest. Leuk dat de foto’s er weer zo snel op staan.
  Nog even en dan is het grote avontuur over vooralsnog, zie er naar uit om elkaar te zien tegen die tijd.

  Geniet ervan!!!

  Tot snel

 2. Mette en Jonathan schreef:

  Hallo juf Anneke,

  We hadden vandaag een leuke dag op school. We hadden een feestje van Sophie. We hebben gezongen en gespeeld. Ilse heeft Flip de Beer nu gekregen. Wij hebben Flip dit jaar nog niet gehad.

  Groetjes en tot binnenkort!

  mette en jonathan

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Jonathan en Mette,

   Feliciteer Sophie maar van me. Ik hoop dat je snel Flip mee krijgt. Misschien wel in de herfstvakantie. Dan logeert Flip de Beer extra lang bij je.

 3. Truus schreef:

  Ik vroeg toevallig gisteren aan Marga, die met haar pa en moe op de Loper liepen te flaneren, of er geen foto’s waren van Wijnand en Janne bij jullie. Maar gisteren middag stonden ze erop. Ziet er gezellig uit. Weet eigenlijk niet of Janne van huis uit gewend is om te zeilen. Anders is het wel spannend zo.
  Leuk stel he!
  Groetjes en tot ziens.
  Truus

  • Cees en Anneke schreef:

   ha Truus,

   We hebben afgelopen dinsdag de foto’s en de post er al op gezet.Maar Cees doet niet altijd een update vandaar.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin