Zeilen met Janne en Wijnand (Albufeira)

Op zondag 3 oktober 2010 zijn we bijtijds anker op gegaan want er wordt harde wind voorspeld. We zeilen op ons gemak met niet teveel maar zeker ook niet te weinig wind naar Albufeira.  In deze haven gaan we de boot van de winter achterlaten en komen alvast op deze plek te liggen. Morgen komen Janne en Wijnand (neef) een dagje mee zeilen en hebben we nu even de tijd om schoonschip te maken na zo’n 10 dagen ankeren.

Het pakket, waar een onderdeel van de stuurautomaat in zit, hebben Janne en Wijnand bij zich. Met ook nog heerlijke stroopwafels, borrelnoten en schipperbitter. Het pakket had Niels twee en een halve maand geleden op de post gedaan en was sindsdien zoek, maar soms zit het mee want een week geleden belde Niels dat het pakket weer op ons huisadres was afgeleverd.

Samen met Janne en Wijnand zeilen we langs de kust van Albufeira. Tijdens het zeilen zouden we Bonito’s (Tonijn) vangen,  maar soms zit het tegen want Cees vangt alleen een wespen steek in zijn vinger. Met z’n viertjes gezellig de maaltijd genuttigd, inclusief lokale wijnen. Met uitzicht op kleine zwarte krabbetjes en een witte vogel met lange dunne zwarte poten en een zwarte snavel. Een soort reigertje maar dan anders. 

DSC_0276.jpgDSC_0272.jpgDSC_0275.jpgDSC_0282.jpgDSC_0292.jpgDSC_0293.jpgDSC_0304.jpgDSC_0313.jpgDSC_0314.jpg