Socializen en Olhão

In het waddengebied bij Ilha da Culatra en Olhão liggen aardig wat boten voor anker. Waaronder ook de Bella Ciao uit Groningen van Frits(ex-botenbouwer) en Reinhilde (historica en schrijfster). Een catamaran die zelf gebouwd is met de afmetingen van 14 bij 8 meter. Wat een ruimte. Er zijn heel wat gemeenschappelijke dingen te delen zoals bepaalde wijken en straten in de stad Groningen, de kraamkliniek “Huize Tavenier”, en de Groninger kustvaart, coasters, Seatrade enz. En personen die zij en Cees kennen.

Aan de overkant van het waddengebied ligt het dorpje Olhão wat alleen te bereiken is met ons Beautje via een geultje tijdens hoog water. We gaan we er naartoe maar de terugtocht blijkt nog een hele toer omdat er meer wind is komen opzetten. Klets nat komen we weer op onze boot aan. Misschien zijn we toch toe aan een grotere, want het bijbootje is eigenlijk je auto waarmee je als je voor anker ligt overal naar toe kan tuffen.

We drinken koffie bij de Tarpan van Bram en Anja en Cees biedt de helpende hand bij wat computer zaken op het Zeebeest van Mallika en Deep. Zij hebben op het achterdek een soort trapfiets gefabriceerd met een dynamo. Dan heb je toch wat lichaamsbeweging bij grote oversteken en je laadt de accu weer op.


DSC_0233.jpgDSC_0263.jpgDSC_0236.jpgDSC_0242.jpgDSC_0244.jpgDSC_0248.jpgDSC_0252.jpgDSC_0262.jpgculatra.jpg

Reacties

 1. Babs schreef:

  Beste Cees en Anneke,

  Het blijft ook maar genieten daar bij jullie. Doch ook hier gaat alles naar wens.
  We hebben een mooi weekend achter de rug. En met mooi bedoelen wij prima herfstweer.
  Veel bewegen dus ( fietsen ). Ook vandaag ziet het er rustig herfstachtig uit. Weinig wind en wat grijs. Geen regen. Op het weeroverzicht via de TV zien we dat het bij jullie wel wat beter is met lekkere temperaturen.
  Fietsen doet Babs tegenwoordig erg gemakkelijk want ze heeft een electr. fiets. Wat vind je daar van? Dat komt ook een beetje door een blessure bij haar heup. Ze is gestopt met badminton. Dat ging tot haar zeer grote spijt niet meer zo lekker. Wij wensen jullie een behouden vaart en veel plezier.
  Piet en Babs

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Babs en Piet,

   Van Lydia heb ik al gehoord dat je bent gestopt met badmintonnen. Wel jammer maar ik snap het helemaal. Het etentje in september met alle dinsdagavond recreanten was weer gezellig.

 2. Truus schreef:

  Hoi Cees en Anneke,
  Ben zeer onder de indruk van wat jullie allemaal laten zien en meemaken. Het ziet er ook allemaal (meestal) comfortabel uit. Ik dacht dat het steeds hard werken zou zijn voor jullie.
  Veel plezier en groetjes van
  Truus en Henk (vlaardingen)

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Truus en Henk,

   Meestal is het wel relaxed maar bij harde wind en het zeil zetten is het voor je lichaam en voor Cees als hij naar voren moet echt wel inspannend werk.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin