Socializen en Olhão

In het waddengebied bij Ilha da Culatra en Olhão liggen aardig wat boten voor anker. Waaronder ook de Bella Ciao uit Groningen van Frits(ex-botenbouwer) en Reinhilde (historica en schrijfster). Een catamaran die zelf gebouwd is met de afmetingen van 14 bij 8 meter. Wat een ruimte. Er zijn heel wat gemeenschappelijke dingen te delen zoals bepaalde wijken en straten in de stad Groningen, de kraamkliniek “Huize Tavenier”, en de Groninger kustvaart, coasters, Seatrade enz. En personen die zij en Cees kennen.

Aan de overkant van het waddengebied ligt het dorpje Olhão wat alleen te bereiken is met ons Beautje via een geultje tijdens hoog water. We gaan we er naartoe maar de terugtocht blijkt nog een hele toer omdat er meer wind is komen opzetten. Klets nat komen we weer op onze boot aan. Misschien zijn we toch toe aan een grotere, want het bijbootje is eigenlijk je auto waarmee je als je voor anker ligt overal naar toe kan tuffen.

We drinken koffie bij de Tarpan van Bram en Anja en Cees biedt de helpende hand bij wat computer zaken op het Zeebeest van Mallika en Deep. Zij hebben op het achterdek een soort trapfiets gefabriceerd met een dynamo. Dan heb je toch wat lichaamsbeweging bij grote oversteken en je laadt de accu weer op.


DSC_0233.jpgDSC_0263.jpgDSC_0236.jpgDSC_0242.jpgDSC_0244.jpgDSC_0248.jpgDSC_0252.jpgDSC_0262.jpgculatra.jpg