Verwaaid, kakkerlak en Cagliari

Via ankerplek Cala Grande, en Porto Pino belanden we in de baai van Tuelada en gaan bij Teuredda-Est voor anker. Bij een strandje waar we onze dinghy achterlaten lopen we via een slinger zand paadje met bomen, rotsen en struiken naar een ander strand waar ons een heerlijke capo te wachten staat. Lekker zittend in de schaduw met uitzicht over de baai en zonaanbidders, heerlijk hoor. Gelijk weer even de benen gestrekt. Maar de dagen erna zitten we in een soort van quarantaine. De wind trakteert ons wederom op harde wind en blaast zich suf. Dus zijn we genoodzaakt om aan boord te blijven. Lezen, klusjes, eten, filmpje kijken, siësta houden en een dansje op het achterdek met de dans playlist van Cees die via de marifoon door de baai schalt. Lia en Remco doen op hun boot spontaan mee. Zo komen we de dagen wel door maar leuk is anders.

 

Maandag 18 september 2023 kunnen we weer verder. Zeilboot Norell en onze Dutch Osprey hebben een heerlijke zeildag naar Cagliari. Onderweg zie ik ineens dat we een ongenode gast aan boord hebben. Een grote zwarte kever maar Cees denkt dat tie in de categorie kakkerlakken thuis hoort. Nou zeg hoe durft tie. Hij zit gelukkig buiten maar heeft zich intussen verstopt. Nou maar hopen dat tie geen familieleden heeft meegenomen. Als de boot wordt afgespoten komt onze kakkerlak tevoorschijn en weet Cees hem te vangen. Eerst onder een emmer en daarna in een potje met deksel, weg ermee.

Na zoveel dagen minimale lichaamsbeweging is het des te fijner om op ons gemakkie rond te lopen in Cagliari de hoofdstad van Sardinië. We brengen een bezoek aan een overdekte mercato Civico = markthal waar ze o.a. verse pasta maken en terplekke verse Cannoli vullen, mejammie. We stijgen de trappen op bij Bastione di Saint Remy, belanden in een kerk en bezoeken Orto Botanico met veel vetplanten, cactussen, palmen en bijzonder uitziende bomen. Ondertussen bestuderen Lia en Cees dagelijks de verschillende weer-apps om te kijken wanneer er een goed weer-window is om naar Sicilië te zeilen. Zo als het er nu naar uitziet gaat dat waarschijnlijk morgen 22 september worden. We gaan het zien.