Alghero

Als de Mistralwind dan eindelijk wat is ingedut gaan we nog een dagje bij de haven van Porto Conte liggen. Lekker de benen strekken. We hopen dat er na de mistral een plekje in Alghero is aan de kade waar je gratis kan liggen. Het is donderdag 31 augustus en maar 7,5 mijltjes varen ernaar toe. Plenty plek zo blijkt. Fijn dat een zeiler ons de helpende hand biedt bij het afmeren want de haven meester heeft geen trek in gratis klanten. En zo liggen de Norell en Dutch Osprey even later gezellig naast elkaar. Het is een A- locatie want je ligt dicht bij de ommuurde oude binnenstad.

Zowel overdag als ’s avonds een super plek om te zijn. Het is gezellig druk. We slenteren over de authentieke geplaveide kiezelstraatjes met in het oude gedeelte straatnaam bordjes met 2 verschillende namen. In’t Italiaans en Catalaans. We zien een aantal heel bijzondere kleding winkels. Verder veel restaurants, ijs-, souvenir- en snoep winkeltjes waar Cees een heerlijk zak snoep scoort. Een weetje: souvenirzaakjes waar ergens een A  op de voorkant van hun winkeltje prijkt verkopen gecertificeerd bloedkoraal. Het wasgoed wappert onder de ramen met veel leuke balkonnetjes en we zien heel veel van die Sardijnse vlaggen: I Quatro More. Een rood Sint Jacobskruis met 4 moren gezichten naar rechts kijkend symboliseert de eeuwenlange strijd om vrijheid.

Een alleraardigste mevrouw bij de tourist Office geeft ons de nodige informatie voor ons tripje van zondag 2 september. Per bus gaan we via Sassari naar Castelsardo. Het wordt een in de bus zit dagje met veel wachten maar de hoger gelegen burcht aldaar is het bezoek helemaal waard. Dit kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd door de fam. Doria. Pas sinds enkele jaren kun je dit kasteel als toerist bekijken. Veel trappetjes omhoog om onze luie beenspieren weer even goed aan het werk te zetten. De uitgebreide lunch is zeer goed binnen te houden. Pas in’t donker zijn we wedergekeerd op ons bootje.