Nidri, Vlihobaai

Als we vrijdag 15 september onze ankerplek verlaten zien we in de haven van Preveza een mega jacht afgemeerd met jawel een privé helikopter op het achterdek. Ach je hebt altijd baas boven baas. Omdat er iets hardere wind voorspeld wordt voor zondag a.s. verplaatsen we ons naar de Vliho baai bij Nidri. Onderweg heb ik best wel wat last van atriumfibrilatie. Zodra we ten anker liggen gaan we direct naar I-assist medical center. Voor extra controle toch even naar het ziekenhuis in Lefkas. Niet per bus maar met de taxi. Jammer, er is net een vliegtuig geland en dan verplaatsen alle taxi’s zich daarheen. Dus in stijl wordt ik per ziekenwagen naar het gloednieuwe ziekenhuis van Lefkas vervoerd. We hoeven ons echter geen zorgen te maken. Met wat pilletjes zitten we 4 uur later weer in onze dinghy. Zo lief dat we nog, ‘t is 20.45 uur, bij Brigitte en Rob kunnen aanschuiven voor het avondmaal.

Er liggen hier in deze mooie grote baai meer dan 100 boten voor anker dus genoeg te zien om ons heen vooral als de wind toch wel behoorlijk aantrekt. Er raken boten van hun anker en proberen met deze wind opnieuw te ankeren, voor sommigen een aardig klussie. Ja de beste stuurlui staan immers aan wal. Cees en Rob bieden de helpende hand aan onze buurman. Hij pikt bij het anker ophalen een 2e anker op. Nog een heel gedoe om die los te krijgen. Trouwens zie je boot (voor anker) in het donker maar eens terug te vinden, je kan zo verdwalen en dat doen we ook. Geen google maps maar wel Marine Traffic om de boot te vinden. Of zo’n handig  Lidl lampje buiten zetten, doet ook wonderen.  

Tegen de avond zien we een lucht spektakel van lichtflitsen (onweer) in de lucht. Gelukkig ver van ons vandaan. Cees is weer aan het klussenbussen geslagen en ik ontpop me als proper Jetje. Het is nu een stuk cooler hier, heerlijk. We maken een wandeling en zien para gliders vlak naast ons landen. Oeps sommigen kunnen niet meer bijsturen en belanden in het struikgewas.