Verwaait liggen in Cagliari en eetgewoontes

Nou daar liggen we dan. Al bijna een week in Cagliari, verwaait. We willen naar Sicilië, een nachtje door. Maar ja het is bijna alleen oosten wind en ja we moeten precies die kant op, dus geduld ( = een schone zaak is toch het spreekwoord). Het is trouwens niet echt verkeerd om hier te liggen in de hoofdstad van Sardinië. Niet alles is met de benewagen te doen dus de fietsjes worden van stal gehaald. Lekker mensen kijken op een terrasje en uit eten. Maar de kunst van het bestellen hier in Italië moeten we nog even onder de knie krijgen.

Zo ook op vrijdag 24 september. Rond 19.30 uur strijken we neer bij een leuk uitziend restaurantje in één van de smalle straatjes van Cagliari. We bestellen een menu ‘je. We hebben er zin in. We krijgen eerst een Anti Pasti: Tonijn in’t zuur met kappertjes, pulpo en garnaaltjes, lekker hoor. Maar wat later komen daar nog gekookte mosselen, gebakken kaas en een vlees/ kaasplank bij. Dit is’t wordt er gezegd en daar zijn we blij om. We zitten n.l. al aardig vol terwijl we een heleboel laten staan. Maar als ze afgeruimd heeft komt volgens Italiaans gebruik de Primi Piatti: Warme zelfgemaakte ravioli in een heerlijke tomaten saus geserveerde met een fles lokale rode wijn. We hadden het kunnen weten. En dan…. de Secondi Piatti: Het hoofdgerecht, kip en gebakken aardappeltjes. Mmm ja we “cherrie picken” wat want we zitten proppie vol.

Niet echt een uitgebalanceerd menu maar meer van hoe meer hoe beter, jeetje wat een hoeveelheden. Hi hi dan ook nog een dolci: Een citroensorbet met allerlei zoetigs en een klein glaasje ja t’ís geen grappa maar wel zoiets. Als afsluiting een espresso en ik een cappuccino. Ja ja ik weet dat het in Italië not done is op dit tijdstip (ze grinniken als ik het bestel) geserveerd met in kleine glaasjes mirto achtig drankje. Tonnetje rond lopen we naar de boot. We hadden hier makkelijk met 4 personen van kunnen eten. Gelukkig is het nog een aardig stukje lopen zodat onze buiken tot rust kunnen komen. Uitbuiken doen we met een aflevering van Dowton Abbey.